سه‌شنبه، 14 آبان 1392

پرسش :

به علت درس خواندن و امتحانات، ضعف و سستى بر من غالب مى شود ؛ آیا مى توانم روزه ها را بخورم؟

پاسخ :
همه مراجع : این گونه ضعف و سستى ها تا حدودى لازمه روزه است و براى نوع افراد پیش مى آید و به جهت آن نمى توان روزه را خورد ؛ ولى اگر ضعف به حدى برسد که تحمل آن بسیار سخت و مشکل باشد، خوردن آن اشکال ندارد.1
تبصره . انسان مى تواند در این شرایط به مسافرت برود (حداقل 5/22 کیلومتر) و روزه خود را بخورد و به وطن برگردد. در این صورت لازم نیست تا مغرب از خوردن و آشامیدن خوددارى کند و بعد از ماه رمضان، قضاى آن را به جا آورد و کفّاره هم ندارد.
پی نوشت:
1. همان، م 1583 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 1591 ؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 732.
منبع : پرسمان