دوشنبه، 16 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام حسن عسکرى علیه السلام فرمودند: اَشَدُّ النّاسِ اِجْتِهاداً مَنْ تَرَکَ الذُّنُوبَ؛ از همه مردم مجاهدتر کسى است که گناهان را ترک گوید.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
مى دانیم مبارزه با هوا و هوس هاى سرکش که سرچشمه اصلى گناهان است؛ در اسلام به نام «جهاد اکبر» نامیده شده است که از مبارزه با دشمنان مهم تر و پر ارج تر است. چرا که این جهاد وسیله خودسازى است و تا خودسازى انجام نگردد پیروزى نیست؛ زیرا شکست ها غالباً نتیجه نقطه ضعفهاست.
در محیط هاى آلوده به گناه ارزش این جهاد آشکارتر و اهمیّت آن در پیشبرد اهداف اجتماعى روشنتر است.
پیروزى هاى پیامبر(صلى الله علیه وآله) در «مدینه» در حقیقت نتیجه مستقیم خود سازى ها و مجاهدات اصحاب در «مکه» بود.
پی نوشت:
1. بحارالانوار، جلد 78، صفحه 373.
منبع: makarem.ir