سه‌شنبه، 8 بهمن 1392

پرسش :

بعضى از مؤمنین و مؤمنات، که براى اولاددار شدن به مراکز نابارورى مراجعه مى‌کنند، از حیث نطفه نقایصى دارند. لطفآ بفرمایید : الف) آیا مى‌توان از نطفه هایى که در بانک نطفه نگهدارى مى‌شود، در لقاح مصنوعى بامنى خود آنها ممزوج، و شرایط لقاح را فراهم، و با دستگاه در رحم همسران آنها قرار داد؟ ب) در صورتى که در منى آنها اسپرم و تخمک وجود نداشته باشد، آیا مى‌توان از اسپرمها و تخمکهاى مجهول الهویّه موجود در بانک نطفه استفاده کرد؟ ج) چنانچه در دو فرض فوق فرزندى به وجود آید، متعلّق به چه کسى خواهد بود؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
استفاده از نطفه بیگانه براى صاحب فرزند شدن جایز نیست، و تولّد فرزند باید مستند به ازدواجِ صحیحِ شرعى باشد ؛ ولى اگر چنین عملى انجام شود، فرزند متعلّق به صاحبان نطفه است، و نسبت به مادرى که در رحم او کشت شده نیز محرم مى‌باشد، بى آن که از او ارث ببرد.
منبع: makarem.ir