روزه گرفتن یکی از روش‌های غیر دارویی برای کاهش فشار خون است؛ روزه کمک می کند تا خطر ابتلا به  گرفتگی عروق کاهش یابد.
 

فایده روزه گرفتن بر دستگاه گوارش

 یکی از فواید روزه گرفتن این است که پزشکان معتقدند که روزه داری در یک ماه سیستم بدن را بازسازی می کند. سلول هایی که درون دستگاه گوارش هستند از ریزش بالایی برخوردارند، چون به مدت یک ماه سیستم گوارشی بدن کم تر فعالیت دارد ، در حال استراحت است و امکان تجدید این سلول ها وجود دارد، هم چنین میزان متابولیسم افزایش یافته و سوخت و ساز بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، در نتیجه میزان فعالیت های متابولیسمی به حد نرمال می رسد. بنابراین دستگاه گوارش بعد از ماه رمضان بهتر به فعالیت خود ادامه می دهد.
 

روزه داری مفید برای مغز

اگر می خواهید فواید روزه گرفتن را بدانید باید بگوییم که هنگامی که فرد سالمی بیش از حد غذا مصرف می کند، نوعی اختلالات در مغز ایجاد می شود. با روزه داری، در مغز بعضی تغییرات شیمیایی رخ می دهد که به سلامت مغز تاثیر می گذارد. پروتئین هایی که به هنگام ورزش کردن در مغز تولید می شود پروتئین های نوروتروفیک است، که آن ها با روزه داری در ماه رمضان نیز در مغز تولید می شود و مدار های عصبی فعال می شود. رشد و فعال شدن آن ها به تشکیل سیناپس های مغز کمک می کند. هم چنین باعث تولید کتون ها که یک منبع انرژی برای عصب است می شود و در توانایی ارتباط با دیگران و صبر و حوصله تاثیر مثبت می گذارد و از ابتلا شدن به بیماری های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.
 

سم زدایی طبیعی با روزه گرفتن

غذاهای فرآوری شده حاوی مقدار زیادی از مواد افزودنی هستند. این مواد افزودنی ممکن است در بدن به مواد سمی تبدیل شوند. برخی از آنها تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته را ترویج می‌کند. بسیاری از این سموم به شکل چربی ذخیره می‌شوند. در زمان روزه گرفتن به ویژه زمانی که مدت آن طولانی تر شود، این چربی‌‌ها می‌سوزند و سموم آزاد می‌شوند؛ کبد، کلیه و سایر ارگان‌ها در بدن در سم زدایی نقش دارند.
 

فواید مهم روزه گرفتن

از دیگر فواید روزه گرفتن این است که برخی از مطالعات نشان می‌دهد که روزه داری بیماری های التهابی و آلرژی را بر طرف می‌کند. از نمونه‌های بیماری‌های التهابی می توان به ورم مفاصل، ورم مفاصل و آرتریت روماتوئید و بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس اشاره کرد. برخی از کارشناسان بر این باورند که روزه گرفتن ممکن است بیماری های التهابی روده مانند «کولیت اولسراتیو» را نیز بهبود بخشد. (کولیت اولسراتیو نوعی بیماری التهابی مزمن است که در آن مخاط معقد و روده بزرگ دچار التهاب و زخم یا اولسرهای کوچک می‌شود.)
 

فواید روزه گرفتن بر قند و فشارخون

روزه گرفتن یکی از روش‌های غیر دارویی برای کاهش فشار خون است؛ روزه کمک می کند تا خطر ابتلا به «آترواسکلروز » کاهش یابد. آترواسکلروز گرفتگی عروق توسط ذرات چربی است؛ در زمان روزه گلوکز و بعد از آن، ذخایر چربی برای تولید انرژی استفاده می شود. میزان سوخت و ساز در طول روزه داری کاهش می یابد؛ هورمون ترس مانند «آدرنالین» و «نورآدرنالین» را همچنین کاهش می دهد.روزه متابولیک ثابت را در حد کم حفظ می کند که آن از مزایای کاهش فشار خون است. اولین پاسخ بدن به روزه گرفتن، شکستن گلوکز است. وقتی ذخایر گلوکزها تمام شد، کتوزها آغاز می‌شوند. این شکستن چربی‌ها به آزاد شدن انرژی منتهی می‌شود. چربی‌های ذخیره شده در کلیه و ماهیچه‌ها برای آزاد شدن انرژی شکسته می‌شوند. روزه گلوکز را تجزیه می‌کند به طوری که بدن می‌تواند انرژی کسب کند؛ روزه تولید انسولین که از پانکراس ترشح می‌شود را همچنین کاهش می‌دهد.«گلوکاگون» به منظور تسهیل در تجزیه گلوکز تولید می‌شود؛ در نتیجه روزه منجر به کاهش قند خون می‌شود. (گلوکاگون هورمونی است که هنگام افت غلظت گلوگز در خون از سلول‌های آلفای جزایر لانگرهانس لوزالمعده ترشح می‌شود؛ عملکرد گلوکاگون برعکس انسولین موجب افزایش قند خون می‌شود.)

فواید روزه داری از نظر طب سنتی

-روزه داری باعث رضامندی روح و روان می شود که از نعمت های پروردگار بهره مند گردیده است. روزه داری، باز آورنده نیروی جوانی است و روند پیر شدن و کهولت را به تأخیر می اندازد.
-روزه داری به توانمندی تن کمک می کند نه آن که بدن را ناتوان سازد. روزه داری مایهٔ استواری نیروهای تن و روان است. در بسیاری موارد باعث تقویت نیروی جنسی می شود روزه داری به ترک اعتیاد به ویژه ترک سیگار کمک می کند.
-روزه داری مایهٔ تنظیم و تثبیت فعالیت های زیستی بدن است و شخص را طوری بار می آورد که غذا را فقط در هنگام نیاز مصرف کند. از اتلاف وقت در فروشگاه ها و انتظار کشیدن برای خرید موادّ اضافی جلوگیری می کند. بدن را از موادّ سمی رها می سازد، درون را از آلایش ها می زداید روزه داری مایهٔ محرومیت بدن از مواذ غذایی لازم نمی گردد.

منبع : مجله عصر