تقویت گفت‏ وگو بین همسران

برخی همسران از این‌که دیگر حرفی برای گفتن به هم ندارند احساس نارضایتی می‌کنند؛ گرچه آن‌ها احساس می‌کنند این یک اتفاق طبیعی است اما حرف‌نزدن در زندگی زناشویی می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای ارتباط آنان باشد.
يکشنبه، 13 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
تقویت گفت‏ وگو بین همسران
یکی از مهارت های مهم و اساسی در زندگی زناشویی ، گفتگوی همسران با یکدیگر است.
 
برخی همسران از این‌که دیگر حرفی برای گفتن به هم ندارند احساس نارضایتی می‌کنند؛ گرچه آن‌ها احساس می‌کنند این یک اتفاق طبیعی است اما حرف‌نزدن در زندگی زناشویی می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای ارتباط آنان باشد.

تعداد کلمات 982 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه 

تقویت گفتگو بین همسران

پیش قدم شوید

زمان نامزدی‌ تان را به یاد بیاورید. آیا در قرار های آن روزهایتان لحظاتی پیش می‌ آمده که احساس کنید حرفی برای گفتن ندارید؟ قطعا نه. قطعا در آن روزها بعد از هر ملاقات باز هم احساس می‌کردید که یک عالمه حرف ناگفته برایتان باقی مانده و هنوز به خانه نرسیده، با پیامک یا تلفن زدن باقی حرف‌هایتان را به یکدیگر می‌گفتید اما بعد از ازدواج اوضاع برای همه اینطور نمی‌ماند. زندگی‌تان پر شده از سکوت و دیگر هیجانی برای صحبت‌کردن با هم ندارید؟ این‌بار نوبت شماست که پیش‌قدم شوید. ما سعی می‌کنیم با یادآوری چند نکته به شما در صحبت کردن با همسرتان کمک کنیم.
 

ناجوانمرد نباشید

اگر می‌خواهید موافقت همسرتان را نسبت به موضوعی که می‌دانید، مخالفش است جلب کنید به راه‌های ناجوانمردانه متوسل نشوید. همسرتان را‌گیر نیندازید و برای رسیدن به نتیجه مطلوب‌ او را غافلگیر نکنید. گرچه ممکن است او به دلیل خارج شدن از شرایطی که آزارش می‌دهد به شما پاسخ مطلوب‌ را بدهد اما زیاد خوشحال نشوید چون آن جواب چندان هم واقعی نخواهد بود.
 

 برای گفت‏وگو توافق کنید

سعی کنید زمانی برای گفت‌وگو پیش قدم شوید که هر دوی شما شرایط برابری دارید و همچنین از آمادگی کامل برای حرف زدن برخوردارید. می‌توانید در این مورد با هم توافق کنید که قبل از شروع یک گفت‌وگوی جدی از او بپرسید که آیا زمان مناسبی هست یا خیر؟ انتظار نداشته باشید که همسرتان هر زمان که شما می‌خواهید و در مورد هر موضوعی که دلخواه شماست، صحبت کند. وقتی موضوعی را مطرح می‌کنید درصورت نیاز، به او زمانی برای فکر کردن بدهید اما قرار نیست این فرصت زیاد هم طولانی شود پس به او یادآوری کنید، دوست دارید در همین یکی، 2 روزه در مورد آن موضوع با هم صحبت کنید.
 

پر کردن جاهای خالی

وقتی شما یک گفت‌وگوی موفق با همسرتان دارید در واقع اهمیتی که برای او و حرف‌هایش قائلید و همچنین زیبایی او درنظرتان را ثابت می‌کنید. گفت‌و‌گو، خیلی جاهای خالی را در زندگی زن و شوهرها پر می‌کند، از جمله:
•    حس ارتباط داشتن و نزدیک بودن به یکدیگر
•    احساس این‌که عقایدمان مورد توجه و احترام قرار می‌گیرد
•    امکان یادگرفتن چیزهای تازه از یکدیگر
•    امکان به بحث گذاشتن مشکلات و صحبت کردن در موردشان
•    امکان پیدا کردن بهترین راه‌ها برای حل کردن مشکلات به کمک یکدیگر
•    امکان درک کردن یکدیگر و گفت‌وگو در مورد احساسات
 

برخی موضوعات برای گفت‏وگو

یک نویسنده فرانسوی معروف می‌گوید: یک ازدواج موفق، پر است از صحبت‌هایی طولانی‌ که به‌نظر زن و شوهرها کوتاه می‌رسد اما برای بعضی‌ها پیدا کردن موضوعی برای صحبت چندان آسان نیست. صحبت کردن با شریک زندگی موضوع خاصی نمی‌خواهد. شما می‌توانید از جزء جزء وقایع زندگی‌تان موضوعات نابی برای صحبت کردن بسازید. شما می‌توانید یک گفت‌وگوی زن و شوهری را با چنین موضوعاتی شروع کنید:
•    عادت‌های همسرتان و به یاد آوردن عقایدش
•    برنامه‌ریزی برای یک برنامه تفریحی مشترک یا مسافرت
•    خاطرات دوران کودکی‌تان
•    فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی
•    تجربه‌هایی که دوست دارید به دست بیاورید یا جاهایی که دوست دارید ببینید
•    تجربه‌هایی که در آن روز به دست آورده‌اید یا تفاوت‌هایی که در کارهای روزتان ایجاد کرده‌اید
•    احساسات و عقایدتان در روزی که گذشت و نظرات‌تان در مورد زندگی
•    پرسیدن سوالاتی که اینگونه شروع می‌شوند: اگر می‌توانستی... ؛ آیا تا به حال...؛  آیا به‌نظر تو... و...
 

 نا امید نشوید

علاوه بر این موضوعات شما می‌توانید در مورد اخبار، وضعیت هوا، فرزندان‌تان، شغل‌تان، مسائل مالی، مسائل خانه و خانه داری، وضعیت سلامت‌تان، دوستان و... هم صحبت کنید. یادتان نرود این موضوعات باید شروعی برای گفت‌وگوی شما باشد پس سعی نکنید تنها خودتان در موردشان صحبت کنید. بعد از بیان نظرتان چند لحظه‌ای مکث کنید و نظر همسرتان را هم بپرسید یا گاهی بعد از بیان نظرتان، سوالی را مطرح کنید که او را درگیر این بحث کند. اگر مدت‌هاست از چنین تجربه‌ای دور بوده‌اید شاید شروع این گفت‌وگو‌ها برای‌تان دشوار باشد و در آغاز به نتیجه‌ای که دل‌تان می‌خواهد نرسید اما ناامید نشوید و یادتان نرود که موفقیت زندگی مشترک‌تان ارزش تمامی این تلاش‌ها را دارد.
 

رعایت ریزه‏ کاری‏ ها

صحبت کردن با شریک زندگی، شرایط پیچیده‌ای ندارد اما با وجود این، کارنامه بسیاری زن و شوهر‌ها پر است از ارتباطات ناموفق و صحبت‌هایی که به سوء‌تفاهم و بحث ختم می‌شوند. نباید فراموش کرد که در زندگی زن و شوهرها هم، مثل باقی ارتباط‌ها، آداب و رسوم و ریزه کاری‌هایی وجود دارد که شاید کوچک و ساده به‌نظر برسند اما وجودشان شرط لازم یک ارتباط موفق است.
 

مثبت اندیش باشید

 اگر انتظار دارید، صحبت‌های‌تان به دعوا ختم شود، مطمئن باشید که می‌شود. اگر انتظار دارید، پس از چند دقیقه صحبت، روزها از همسرتان دور شوید، مطمئن باشید که می‌شوید. انتظار شما از گفت‌وگوهای‌تان تا حد زیادی می‌تواند نتیجه آن را مشخص کند. پس سعی کنید، مثبت‌اندیش باشید و قبل از وارد میدان شدن، انتظاری مثبت را در خودتان تقویت کنید.
 

برای گفت‏وگو اجبار نکنید

 موضوع صحبت شما هرچه باشد باید طوری آغاز شود که یک گفت‌وگوی 2 نفره به‌نظر برسد، نه تلاش شما برای به کرسی نشاندن حرف‌تان. شما قرار است با یکدیگر در مورد یک موضوع گفت‌وگو کنید و با همدیگر برای حل کردن مشکلات‌تان اقدام کنید. پس سعی کنید در شرایطی که برای هر‌دوی شما مناسب است و درصورت تمایل‌تان این گفت‌وگو را آغاز کنید.
 

جملات پیشنهادی برای شروع یک گفت‌وگو

برای یک گفت‏وگو می‌توانید با جملات پیشنهادی زیر شروع کنید:
 داشتم فکر می‌کردم که... ؛
تو در این مورد چه فکر می‌کنی... ؛
دوست دارم در این مورد صحبت کنیم... و... مکالمه‌تان را آغاز کنید.
 این گفت‌وگو می‌تواند در مورد هر موضوعی باشد و موجب می‌شود که صحبت‌های‌تان به مسیری 2 نفره وارد شود.
  
منبع : سایت برترین ها
 

 بیشتر بخوانید : 
معجزه گفت و گو(قسمت اول)
معجزه گفت و گو(قسمت دوم)
آداب گفتگو با همسر



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.