مرگ عاطفی همسران

درخت زندگی زناشویی، نیازمند آبیاری و رسیدگی مداوم و مرتب است. به بیان دیگر حفظ یک رابطه زناشویی از گزند تندبادهای زمانه، به مراتب سخت­تر از شکل­گیری اولیه این رابطه است. در مقاله زیر با چهار مرحله مرگ عاطفی در روابط همسران آشنا می ­شویم.
چهارشنبه، 29 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
مرگ عاطفی همسران
 مرگ عاطفی زوجین در چهار مرحله اتفاق می ­افتد.
 
چکیده: درخت زندگی زناشویی، نیازمند آبیاری و رسیدگی مداوم و مرتب است. به بیان دیگر حفظ یک رابطه زناشویی از گزند تندبادهای زمانه، به مراتب سخت­تر از شکل­گیری اولیه این رابطه است. در مقاله زیر با چهار مرحله مرگ عاطفی در روابط همسران آشنا می ­شویم.

تعداد کلمات 530  / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
 
 مرگ عاطفی همسران

مقدمه

یک ضرب المثل معروف می­گوید: «دعوا نمک زندگیه»! اما به هرحال این نمک زندگی، نباید آنقدر زیاد باشد که آن را شور کند؛ چرا که شوری اگر از حدی بگذرد، زندگی را خراب می­کند. پس بهتر است در همان مراحل اولیه نمک زندن به غذا به این نکات توجه کنید:
 

مرگ عاطفی همسران  چهار مرحله دارد

مرحله 1: مخالفت
 در زمینه عاطفی و در زندگی زناشویی این مسأله به کرات اتفاق می‌افتد، زیرا تعداد تعاملات میان فردی زوجین خیلی زیادتر از انواع دیگر روابط است و به همین نسبت احتمال بروز اختلاف میان آنها بیشتر است. اگر مخالفت‌های کوچک خود را بیان نکنید و با توجه به تعداد موارد پیش آمده، از خیر مطرح کردن آنها بگذرید، این مخالفت‌های کوچک جمع شده و کم‌کم به علامت هشداردهنده بعدی یعنی رنجش و عصبانیت تبدیل می‌شود.

مرحله 2:  رنجش و عصبانیت
در این مرحله شما فرد مقابل را سرزنش و ملامت می‌کنید و فرد مقابل هم عکس‌العمل نشان می‌دهد و شما را مورد حمله قرار می‌دهد. خیلی مواقع که سر موضوع کوچک و بی‌ربطی دعوای بزرگی راه می‌افتد علت آن را باید در جای دیگر و موضوع دیگری جستجو کنید. اگر رنجش و عصبانیت، مدام تکرار شود شما در مقام جلوگیری از آن، با به درون ریختن این عصبانیت و رنجش و انباشت انرژی منفی بسیار در درونتان پا به مرحله سوم می‌گذارید.

مرحله 3: عدم پذیرش و طرد
بعد از یک دعوای مفصل، در را به هم می‌کوبید و از منزل خارج می‌شوید. شما در منزل و زیر یک سقف هستید ولی به یکدیگر بی‌اعتنایی می‌کنید و یکدیگر را مورد بی‌توجهی قرار می‌دهید. در واقع طرف مقابل را هم از دیده و هم از دل بیرون می‌کنید. بیشتر جدایی‌ها و طلاق‌ها در این مرحله اتفاق می‌افتد. این دوره بحرانی ترین دوره اختلافات و در حقیقت زمان به زانو در آمدن آخرین تلاش‌های عاطفی طرفین برای بقای زندگی مشترکشان می‌باشد. 

مرحله 4: سرکوب
سرکوبی نوعی احساس کرختی و بی‌حسی است. شما دیگر احساسات منفی خود را حس نمی‌کنید اما در مقابل، بهای بزرگی می‌پردازید و دیگر احساسات مثبت خود را نیز لمس و درک نخواهید کرد. آنچه این مرحله را فاجعه‌آمیز می‌کند نوع رابطه‌ای است که بین زوجین وجود دارد. به این ترتیب که همه چیز خوب و مرتب به نظر می‌رسد و طرفین به ظاهر زندگی خوبی در کنار یکدیگر دارند، اما در واقع بسیاری از استعدادها و مهارت‌های عاطفی خود را فراموش کرده‌اند و به یک جسد ماشینی و متحرک تبدیل شده‌اند که زندگی محدود و بی‌طراوتی را دنبال می‌کند.
 
تهیه و تنظیم: خانم حدیثه اسفندیار
 

بیشتر بخوانید:
ابعاد نه گانه صمیمیت در زندگی زوجین
نشانه های عشق کارآمد در زندگی زوجین
6 نشانه منتهی شدن یک زندگی به طلاق 
20 راهکار برای توسعه فرهنگ خانوادگی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط