دوشنبه، 5 مهر 1395
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

مصطفي كامل

مصطفي كامل

ليسانس حقوق فعال سياسي و ملي گراي مصري، تولد 1874 در قاهر، تحصيلات مدرسه حقوق فرانسوي قاهره و دانشكده حقوق دانشگاه «تولوز» فرانسه.

آشنايي با روشنفكران و روزنامه نگاران فرانسه و افكار جديد سياسي-اجتماعي روز در زمان دانشجويي در فرانسه-1894، پس از پايان تحصيلات عالي بازگشت به مصر دسامبر 1894، اشتغال به كار وكالت حقوقي 1895-، شروع فعاليتهاي سياسي (در زمينه ملي گرايي و مبارزه با استعمار انگليس) 1895-، در همين رابطه و در بدو امر، انتشار دو مقاله سياسي از او در روزنامه معتبر «الاهرام» قاهره (در محكوميت اشغال نظامي مصر بوسيله انگليسي ها، و نيز قانون كاپيتولاسيون) 1895، ترتيب رشته ملاقاتها و مذاكراتي با نمايندگان پارلمان و سياستمداران فرانسوي در مصر و فرانسه در جهت جلب دوستي و حمايت آنان از مبارزه با استعمار انگلستان در سرزمين مصر 1895-، در همين رابطه: انجام مسافرتها و مذاكراتي در آلمان و هنگري (مجارستان) و كشورهاي ديگر 1896-، انتشار روزنامه و بعداً ماهنامه «اَللِوا» (پرچم) (به عنوان نشريه اي سياسي و ضد انگليسي) ژانويه 1900، انتشار هفته نامه «العالم الاسلامي» (براي انتشار اخبار و مسائل كشورهاي اسلامي) 1905، تأسيس «حزب الوطني» به عنوان حزب ملي گرا و ضد استعمار انگلستان (اين حزب را گاه «حزب الجلّاء» يعني حزب خواستار تخليه نيز ناميده اند) اكتبر 1907، و سپس بسيج نيروهاي ملي و مردمي مصر بر ضد استعمار انگليس از طريق سازماندهي و هدايت حزب الوطني 1907-، فوت نابهنگام در روز دهم فوريه 1908 با بيماري سل (حدود چهارماه پس از تأسيس حزب وطني) .

(توضيح: تاريخ واقعي جنبش وطن پرستي در مصر بانام مصطفي كامل آغاز مي شود. كامل در مسائل سياسي متفكر و صاحب نظر نبود، ولي عمر كوتاه خويش را بيشتر به سازماندهي و پيكار گذراند. شور و اشتياق او در برانگيختن احساسات وطن پرستانه و ضد انگليسي مردم و نيز مرگ نابهنگامش مايه محبوبيت او نزد مصريان شد. كامل مسلك خود را «وطنية» يعني وطن پرستي مي ناميد و مقصود او از وطن فقط سرزمين مصر بود. كامل ارزش ميراث مشترك تمدن عرب و هم نژادي (تجانس) مصريان و سوريان و نجديان را انكار نمي كرد، ولي در اين ميان وحدت ساكنان سرزمين مصر را پيش از هر امر ديگر ارج مي نهاد.) .

 آثار:

مصريها و انگليسيها، باعث الحركة الوطنيه‌39.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.