شنبه، 15 مهر 1396
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناصر گيوه‌چي

ناصر گيوه‌چي
ورزشکار، قهرمان کشتي
ناصر گيوه‌چي، فرزند حاج حسن، به سال 1310 خورشيدي در تهران به دنيا آمد. وي پس از گذراندن دوران ابتدايي، در سن چهارده‌سالگي به دليل توانمندي‌اش در مقابل بچه‌هاي محل، مورد توجه يکي از قهرمانان ژيمناستيک کشور قرار گرفت. و به وسيله وي به باشگاه دلير (نيروي فعلي) برده شد تا براي قهرماني پرورش يابد. ناصر پس از مدتي زورآزمايي زير نظر حاج اکبر نيکجو، باشگاه خود را تغيير داد و به باشگاه پولاد رفت. او در اين دوره افزون بر کشتي در ورزش‌هاي باستاني نيز درخشيد. اين امر باعث شد وي را به سالن کشتي دارالفنون که مخصوص اعضاي تيم ملي و نفرات برتر در اوزان مختلف بود، دعوت کردند و او زير نظر صاييم بيک ترک، مربي کشتي ايران به تمرينات خود ادامه داد.
ناصر گيوه‌چي، هفته‌اي سه روز در سالن کشتي دارالفنون و هفته‌اي سه روز در باشگاه تاج، هم تمرين مي‌کرد و هم آموزش مي‌داد. در سال 1330 در باشگاهتاج، بايک قهرمان کشتي ترکيه به مصاف ايستاد و کشتي را از او برد و در رديف قهرمان کشتي ايران ايستاد.
وي در سال 1330، براي انتخاب کشتي‌گير اعزامي به المپيک 1952 هلسينکي، روي تشک رفت و در ميان 22 کشتي‌گير وزن 62 کيلوگرم که از سراسر کشور گرد آمده بودند، مقام اول را کسب کرد و عازم هلسينکي شد. در اين مسابقات به مقام دوم جهان رسيد. و با مدال نقره به ايران بازگشت. گيوه‌چي پيش از اعزام به المپيک، در مسابقات قهرماني ايران در اراک بادريافت نشان طلا به مقام قهرماني ايران رسيده بود.
وي از آن پس يعني بعد از المپيک 1951، در چند مسابقه بين‌المللي، جهاني و يک مسابقه المپيک ديگر شرکت کرد که نتايج هر کدام متفاوت بود: در 1954، به توکيوي ژاپن رفت و پس از شرکت در نشان نقره را همراه خود به ايران آورد. در سال 1956، به استراليا اعزام شد و در المپيک ملبورن شرکت جست، ولي هيچ نشاني نياورد، زيرا به مقام ششم رسيده بود. و بالاخره در سال 1958، با شرکت در مسابقات آسيايي ژاپن که آن هم در توکيو برگزار شد، نشان برنز را از آن خود کرد و به ايران بازگشت.
ناصر گيوه‌چي، از آن پس به مربيگري و داوري پرداخت. وي در بازي‌هاي المپيک 1968 و بازي‌هاي جهاني 1961 و 1962 با درجه ممتاز بين‌المللي، عهده‌دار قضاوت کشتي‌ها بود. و در مسابقات جهاني 1966 و 1969 که ايران به نشان طلا دست يافته بود، گيوه‌چي مربي تيم ملي کشتي فرنگي ايران بود. وي اکنون دوران بازنشستگي خود را مي‌گذراند.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.