علي اکبر لرني
علياکبر لرني به سال 1325 خورشيدي در تهران چشم برجهان گشود. وي پس ازتحصيلات ابتدايي، به طور اتفاقي در يک قهوهخانه با هنرمند سرشناس نقاشي قهوهخانهاي، حسين قوللر آغاسي، آشنا ميشود.
علياکبر در دوازده سالگي براي صرف ناهار به قهوهخانهاي ميرود که حسين قوللر آغاسي در حال نقاشي کشيدن بر ديوار آن بوده است. درحال نگاه کردن به نقاشي و شيوه کارکردن روي آن بوده که استاد حسين متوجه علاقه او ميشود. همان جا از وي ميخواهد که بخشي از نقاشي را رنگآميزي کند. اين آغاز ورود علي اکبر لرني به هنر نقاشي قهوهخانهاي بوده است.
لرني به مدت پنج سال شاگردي قوللر آغاسي را ميکند که استاد از دنيا ميرود. آن گاه نزد هنرمندان ديگري از جمله عباس بلوکيفر و حسين اسماعيلزاده، به کار نقاشي ادامه ميدهد تا خود استاد اين هنر ميشود.
استاد علي اکبر لرني، 50 سال نقاشي قهوهخانهاي ميکشيد و در شرايطي که يکي از چند پيشکسوت باقي مانده از نسل نقاشان قهوهخانهاي بود، در دي ماه سال 1390 در تهران چشم بر جهان ميبندد و در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده ميشود.