شنبه، 12 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

محمد باقر نوبخت

محمد باقر نوبخت
بیوگرافی
 
محمدباقر نوبخت (زادهٔ ۲۲ آذر ۱۳۲۹ رشت) سیاستمدار، اقتصاددان، مدرس دانشگاه و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است، که هم‌اکنون به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، سخنگوی دولت، همچنین دبیرکل حزب اعتدال و توسعه فعالیت می‌کند.
وی دانش‌آموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه پیزلی، همچنین دکتری مدیریت از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات (تهران) می‌باشد و فعالیت شغلی خود را از اواخر دهه ۱۳۵۰ در آموزش و پرورش آغاز نمود. نوبخت برای چهار دوره متوالی، در ادوار سوم، چهارم، پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی، بعنوان نماینده رشت در مجلس حضور داشت. وی پیش از دولت یازدهم، به‌عنوان معاون پژوهش‌های اقتصادیِ مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می‌کرد.
 
 
زندگی‌نامه
 
محمد باقر نوبخت در ۲۲ آذر ۱۳۲۹ در شهر رشت زاده شد. وی، خواهرزاده آیت‌الله حجتی از روحانیون سرشناس گیلان است و دو برادرش نیز در سمت‌های دولتی و قضایی مشغول به فعالیت می‌باشند. او در دهه سوم زندگی‌اش، مدیر دبیرستان دکتر بهشتی (شاپور سابق) رشت، پس از آن مدیرکل آموزش و پرورش کرمانشاه، سپس چهار دوره نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی بوده‌است.
او تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۲) و به قدرت رسیدن حسن روحانی، به عنوان معاون پژوهش‌های اقتصادی، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین دبیرکل حزب اعتدال و توسعه فعالیت می‌نمود. نوبخت در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۲) از حامیان حسن روحانی بود و بعنوان سخنگوی ستاد انتخاباتی وی فعالیت می‌کرد. علی نوبخت حقیقی، نماینده تهران در مجلس دهم و دبیر انجمن‌های علمی تخصصی ایران، برادر محمدباقر نوبخت است.
 
 
فعالیت‌های سیاسی
 
انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۴
 
سخنگوی ائتلاف حامی هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، نوبخت سخنگوی ائتلافی با عنوان «ائتلاف نهم برای فردایی بهتر» را بر عهده داشت. این ائتلاف از چند حزب و گروه چون حزب کارگزاران سازندگی، حزب اعتدال و توسعه تشکیل شده بود، که حامی اصلی ورود اکبر هاشمی رفسنجانی به انتخابات ریاست جمهوری و در اصل، ستاد انتخاباتی غیررسمی او محسوب می‌شد و در پوشش دعوت از هاشمی به نوعی تبلیغات انتخاباتی زودهنگام را به نفع او آغاز نموده بود.
 
 
انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸
 
نوبخت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸، حامی میرحسین موسوی بود.
 
 
انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲
 
نوبخت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ نخست به عنوان سخنگوی ستاد حسن روحانی منصوب شد، که با ثبت‌نام اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات، رئیس ستاد انتخابات هاشمی رفسنجانی در استان گیلان شد. پس از رد صلاحیت هاشمی، وی دوباره به عنوان سخنگوی ستاد روحانی و یکی از حامیان و فعالان اصلی او فعالیت خود را آغاز کرد. وی پس از پیروزی روحانی، به عنوان نماینده روحانی برای همکاری با محمدرضا باهنر به عنوان نماینده علی لاریجانی در ایجاد ارتباط و تعامل دو قوه انتخاب شد.
 
 
دولت یازدهم
 
ریاست سازمان برنامه و بودجه
 
بعد از انتخاب حسن روحانی، به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وی در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۹۲، محمدباقر نوبخت را به سمت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم منصوب کرد. بدنبال آن در ۱۹ آبان ۱۳۹۳، با دستور رئیس‌جمهور و تصویب شورای عالی اداری با ادغام دو معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور احیاء گردید. در ۸ دی ۱۳۹۳ و بدنبال احیاء سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، حسن روحانی، رئیس‌جمهور، طی حکمی محمدباقر نوبخت را بعنوان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور منصوب کرد. چندی بعد در ۴ مرداد ۱۳۹۵ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی تقسیم شد و نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه انتخاب گردید.
 
 
سخنگوی دولت
 
با تصویب هیئت وزیران در تاریخ ۱۳۹۲/۶/۶ محمدباقر نوبخت، معاون رئیس‌جمهور با حفظ سمت، به عنوان سخنگوی دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. وی در دولت دوازدهم همچنان در این جایگاه فعالیت می‌نماید.
 
 
تحصیلات
 
دکتری مدیریت از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات (تهران)
دکتری اقتصاد از دانشگاه پیزلی
دوره بعد از دکتری در توسعه اقتصادی از مرکز مطالعات کاربردی کاسین (ژنو، سوئیس)
 
 
سوابق تدریس
 
دانشگاه شهید بهشتی تهران ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات (تهران) ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰
دانشگاه گیلان ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۲
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۷
مرکز آموزش مدیریت دولتی ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۲
دانشگاه شهید بهشتی تهران ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۲
 
 
تألیفات
 
اقتصاد کار ۱۳۹۰
راهنمای کامل فرایندها، الگوها و تکنیک‌های کلیدی مدیریت پروژه پیشرفته ۱۳۸۹
اقتصاد جدید ۱۳۸۹
دریاچه خزر در قرن بیست و یکم ۱۳۸۸
پژوهش‌های راهبردی در توسعه اقتصادی ایران ۱۳۸۸
روش‌های ارتقاء بهره‌وری منابع انسانی در چشم‌انداز بیست ساله ۱۳۸۷
دولت الکترونیک و امکان‌سنجی استقرار آن در ایران ۱۳۸۷
بررسی نحوه استفاده از دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در صنایع تولیدی۱۳۸۷
فرایند جهانی‌شدن؛ تغییرات و الزامات لازم در حوزه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران ۱۳۸۷
بررسی نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه اقتصادی-اجتماعی کشور ۱۳۸۷
توسعه صنعت گردشگری در ایران؛ موانع و راهکارها ۱۳۸۷
منطقه آزاد انرژی در ایران ۱۳۸۷
اقتصاد کار (راهبردهای تعادل بازار کار و اشتغال فارغ‌التحصیلان) ۱۳۸۷
بررسی ابعاد مختلف تجهیز منابع سرمایه‌ای در جهت توسعه اقتصادی کشور ۱۳۸۷
ارزیابی اقتصادی تأسیس رشته-شهرهای جدید دانشگاه آزاد اسلامی و پیشنهاد مدل ایجاد آن ۱۳۸۷
پژوهش‌های راهبردی در توسعه اقتصادی ایران ۱۳۸۵
تبلیغات در راسخون
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما
منتظران موعود؛ از ادعا تا آمادگی برای ظهور
منتظران موعود؛ از ادعا تا آمادگی برای ظهور
تاثیر آموزش مجازی بر یادگیری؛ پیشرفت یا افت تحصیلی؟
تاثیر آموزش مجازی بر یادگیری؛ پیشرفت یا افت تحصیلی؟
حنظله با هک تلفن فرمانده اسرائیلی به اسناد یگان یاهالوم دست یافت + فیلم
play_arrow
حنظله با هک تلفن فرمانده اسرائیلی به اسناد یگان یاهالوم دست یافت + فیلم
معرفی سامانه ۱۳۶ بازرسی کل کشور از زبان آقای قاضی
play_arrow
معرفی سامانه ۱۳۶ بازرسی کل کشور از زبان آقای قاضی
غارتگر شورشی و آشوبگر برای فرانسه؛ قهرمان دانشجو و شجاع برای ایران!
play_arrow
غارتگر شورشی و آشوبگر برای فرانسه؛ قهرمان دانشجو و شجاع برای ایران!
نادر محمدی: روس‌ها فقط بخاطر پرتاب اوت من را نخواستند
play_arrow
نادر محمدی: روس‌ها فقط بخاطر پرتاب اوت من را نخواستند
حواشی جالب از درخشش گوش شکسته‌های ایرانی در خاک آمریکا
play_arrow
حواشی جالب از درخشش گوش شکسته‌های ایرانی در خاک آمریکا
ایران آمریکا را در خاورمیانه آواره کرد
play_arrow
ایران آمریکا را در خاورمیانه آواره کرد
درگیری لفظی نمایندگان آمریکا و کوبا در سازمان ملل بر سر سیاست‌های دولت ترامپ + فیلم
play_arrow
درگیری لفظی نمایندگان آمریکا و کوبا در سازمان ملل بر سر سیاست‌های دولت ترامپ + فیلم
رئیس پیشین ام‌آی۶: یمنی‌ها شکست‌ناپذیر هستند + فیلم
play_arrow
رئیس پیشین ام‌آی۶: یمنی‌ها شکست‌ناپذیر هستند + فیلم
دفاع از انسانیت؛ بالاترین جهاد و گم‌شده‌ انسان معاصر
دفاع از انسانیت؛ بالاترین جهاد و گم‌شده‌ انسان معاصر
تا در شکست، سر شکست / استوری فاطمیه
play_arrow
تا در شکست، سر شکست / استوری فاطمیه
استوری شروع فاطمیه / روضه مادرم شروع شد
play_arrow
استوری شروع فاطمیه / روضه مادرم شروع شد
قطع دست یک فروشنده در تنکابن در اثر حمله با شمشیر
play_arrow
قطع دست یک فروشنده در تنکابن در اثر حمله با شمشیر
قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی ایران در حرم امام رضا(ع)
play_arrow
قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی ایران در حرم امام رضا(ع)