شنبه، 20 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

زلاتان ابراهیموویچ

زلاتان ابراهیموویچ
زلاتان ابراهیموویچ اسطوره فوتبال سوئد و حقیقتا فوتبالیستی متمایز از نظر توانایی های وسیع ورزشی و همچنین سبک زندگی است. زلاتان در سوم اکتبر ۱۹۸۱ در شهر مالمو سوئد و از یک خانواده مهاجر به دنیا آمد. او چهار سال پس از مهاجرت پدرش به سوئد به دنیا آمد. پدر زلاتان بوسنیایی و مسلمان مادرش کروات و کاتولیک است.
ابراهیموویچ در یک خداحافظی جنجالی در سال ۲۰۱۸ از تیم ملی سوئد خداحافظی کرد. او در حال حاضر بازیکن تیم لس آنجلس گلکسی است و شاید خوش شانس باشیم و تا چند فصل دیگر بتوانیم هنرنمایی ها و گل های بی نظیر او را در مستطیل سبز شاهد باشیم.
 

دوران کودکی و نوجوانی زلاتان ابراهیموویچ

زلاتان فرزند یک خانواده پرجمیت است. او سه خواهر و دو برادر دارد. زلاتان فوتبال را از سن شش سالگی آغاز کرد. او تا پانزده سالگی در تیم های محلی مشغول به بازی بود و حتی یک بار هم در این سال ها تصمیم به خداحافظی از فوتبال را گرفت. زلاتان نوجوان در آن سال ها دو الگوی فوتبالی برجسته داشت. اولین نفر مهاجم سرشناس آن سال های آرژانتین «باتیستوتا» بود. اما دومین نفری که زلاتان نوجوان تمامی بازی ها و حتی زندگی شخصی او را زیر نظر داشت «رونالدو» اسطوره ی آن سال های فوتبال برزیل است.

 نقش این دو الگو را در سبک بازی این روزهای زلاتان به روشنی می توان شاهد بود. زلاتان در کتاب خاطراتش می گوید: من عکس رونالدو را به دیوار اتاقم زده بودم و او همیشه اسطوره و قهرمان من بود. او کسی بود که من می خواستم در آینده باشم. بازیکنی که تفاوت ها را رقم می زند. من همه جا او را جستجو می کردم و حرکات او را تمرین می کردم.


آغاز فعالیت حرفه ای

زلاتان ابراهیموویچ افتخارات فوتبالی بسیاری در کارنامه باشگاهی خود دارد. او در شاخص ترین تیم های لیگ های اروپایی حضور داشته و افتخارت بسیاری را با آن ها کسب کرده است. زلاتان رکورد دار بیشترین گل زده ی ملی در فوتبال سوئد است و به مدت ده سال متداوم، لقب بهترین بازیکن فوتبال این کشور را تصاحب کرده است. زلاتان تا امروز بیش از پانصد گل ملی و باشگاهی را در کارنامه خود داشته است.

تیم ملی سوئد:
زلاتان با ۶۲ گل ملی در ۱۱۶ بازی بهترین گل زن تاریخ فوتبال سوئد است. او در بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ یازده بار مقام بهترین فوتبالیست سال فوتبال سوئد را دریافت کرد. ضمنا او ده بار از این یازده بار را پشت سر هم و در حد فاصل سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ کسب کرده و از این حیث رکورد دار است.

تیم های دوران جوانی:
در حدفاصل سال های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۹ زلاتان در رده ی جوانان و در سه تیم تقریبا محلی Malmo BI ، FBK Balkan و Malmo FF مشغول به فوتبال بود.

مالمو:
اولین قرارداد حرفه ای زلاتان با تیم شهر خودش بود. این قرارداد برای دو فصل ادامه داشت تا نهایتا استعداد زلاتان جوان توسط آرسن ونگر مربی آرسنال کشف شد. اما مقصد بعدی زلاتان انگلیس نبود.

آژاکس:
ابراهیموویچ پیشنهاد آرسن ونگر و آرسنال را چون به قول خودش نمی خواست یک تماشاچی باشد رد کرد. او در عوض به آژاکس آمد و در آنجا یک شاهکار بود. او با یک قرارداد هشتاد میلیون کرونی معادل ۸.۷ میلیون یورو به این تیم بازیکن ساز پیوست.

ابراهیموویچ در ابتدای حضور در آژاکس هم نیکمت نشین بود، چیزی که انتظارش را در این تیم نمی کشید. اما با آمدن رونالد کُمان به آژاکس زمان درخشیدن و دیده شدن زلاتان هم آغاز شد. در فصلی که آژاکس، قهرمان لیگ هلند ( ۲۰۰۱-۲۰۰۲ ) شد زلاتان هم درخشید. زلاتان در فصل بعد اولین گل اروپایی خود را در لیگ قهرمانان به لیون زد. او در سال ۲۰۰۴ و با پیراهن آژاکس یکی از گل های به یاد ماندنی خود را در مقابل برادا به ثمر رساند. این گل از دیدگاه مخاطبان یورو اسپرت به عنوان گل سال انتخاب شد. زلاتان این گل را با عبور از پنج بازیکن مستقیم، به ثمر رساند.

اما پایان حضور زلاتان در آژاکس به شیرینی آغاز آن نبود. در ۱۸ آگوست ۲۰۰۴ و در بازی (سوئد و هلند) ابراهیموویچ، رافائل فندرفارت هم تیمی خود در آژاکس را در یک برخورد مصدوم کرد. اظهارات فندرفارت پس از این اتفاق و ادعای این موضوع که این اتفاق عمدی بوده است، اولین حاشیه ی زندگی فوتبالی ابراهیموویچ بود. حاشیه ای که در نهایت به فروش عجیب و سریع او در پایان آن فصل منجر شد.

یوونتوس:
ابراهیموویچ چند فصل طلایی و یک فصل نا امید کننده در یوونتوس داشت. او با یک قرارداد ۱۶ میلیون یورویی از آژاکس به یوونتوس منتقل شد و ورودش که با مصدومیت مهاجم اول آن روزهای یوونتوس (تِرزگه) همزمان گریده بود، موجب شد زلاتان خیلی زود به ترکیب یازده نفر اصلی راه پیدا کند.

او در همان فصل اول ۱۶ گل برای یوونتوس به ثمر رساند. در این فصل یوونتوس قهرمان سری «آ» شد و تا نیمه نهایی لیگ قهرمانان باشگاه های اروپا رسید. زلاتان هم عنوان بهترین بازیکن خارجی سری «آ» را از آن خود کرد. در انتهای این فصل خبری مبنی بر پیشنهاد ۷۰ میلیون یورویی رئال مادرید برای جذب وی مطرح شد. پیشنهادی که بعدها از آن تنها به یک بمب رسانه ای برای بالابردن ارزش زلاتان در بازار فوتبال یاد شد.

جدایی زلاتان از یوونتوس هم به هیچ وجه معمولی نبود. آخرین فصل حضور زلاتان در یوونتوس همزمان با رسوایی های سری «آ» و به ویژه یوونتوس همراه بود. رسوایی که یوونتوس را به سری «ب» منتقل کرد. با این حال که بسیاری از بازیکنان بزرگ یوونتوس در این تیم باقی ماندند، زلاتان قصد رفتن داشت اما نه به جایی خیلی دور.
 
زلاتان ابراهیموویچ

اینترمیلان:
زلاتان در اوت ۲۰۰۶ و با قرار داد ۲۵ میلیون یورویی برای چهار سال به اینترمیلان پیوست. قدم زلاتان برای اینتر خوب بود و این تیم در پایان این فصل و پس از ۱۷ سال مجددا قهرمان سری «آ» ایتالیا شد. فصلی که زلاتان با ۱۵ گل زده، بهترین گل زن اینتر در این فصل شد. فصل دوم حضور زلاتان در اینتر برای وی طلایی تر از فصل قبل بود. او با ۲۵ گل این فصل را به پایان رساند و تمامی بهترین القاب را از آن خود کرد.

گل فراموش نشدنی او به بولونیا در این فصل، به عنوان بهترین گل فصل، از دیدگاه مخاطبان انتخاب شد. او تا پایان فصل ۲۰۰۸ -۲۰۰۹ در اینتر ماند و همچون یک اسطوره از این تیم جدا شد. تیمی که در جایی گفته بود در نوجوانی تیم مورد علاقه اش بوده است.

بارسلونا:
شاید هیچ کس در پایان فصل انتظار جدایی زلاتان از اینتر را نداشت. انتقالی که درکنار انتقال اِتئو به اینتر صورت گرفت، تا نهایتا زلاتان فصل ۲۰۰۹-۲۰۱۰ را در تیم افسانه ای بارسلونا توپ بزند. تیرگی روابط زلاتان با گوآردیولای جوان که در آن روزها محبوبیت کم نظیری در میان هواداران بارسلونا داشت موجب گردید تا زلاتان خیلی زود به سری «آ» بازگردد.

آث میلان:
گویا زلاتان در سری «آ» بهتر از هر جای دیگری بود. او در فصل اول موجب گردید تا آث میلان، دِربی حساس و پرتنش شهر میلان را با پیروزی به پایان برساند.

پاریس سن ژرمن:
این بار هم زلاتان سری «آ» را با درخشش ترک کرد. او با قراردادی ۱۵ میلیون یورویی برای هر فصل راهی فرانسه شد. زلاتان در پاریس سن ژرمن یا شاید در لوشامپیونه، تک ستاره بود. او با رکورد شگفت انگیز ۱۱۳ گل در ۱۲۲ بازی با پاریسن سن ژرمن خداحافظی کرد و راهی آخرین لیگ معتبر اروپایی خود شد.

منچستر یونایتد:
در اول جولای ۲۰۱۶ زلاتان ابراهیموویچ، ستاره شماره ۱۰ پاریسی ها، با درآمدی در حدود ۲۰۰ هزار پوند به صورت هفتگی، به منچستر یونایتد پیوست. شاید درخشش زلاتان ابراهیموویچ در منچستر یونایتد با سال های طلایی پاری سن ژرمن قابل مقایسه نباشدغ اما او هنوز هم در ۳۵ سالگی تشنه ی پیروزی و گل بود. او در اولین فصل حضورش در لیگ برتر ۱۵ گل زد و از این نظر هم رکورددار است.

لس آنجلس گلکسی:
آخرین انتقال زلاتان به لیگ آمریکا ملقب بهMSL  است. لیگی که در سال های اخیر بازیکنان بزرگی را در سال های پایانی بازی خود جذب کرده است. زلاتان در اولین فصل حضور در این تیم یکی دیگر از گل های استثنایی خود را از میانه ی زمین به ثمر رساند. او پانصدمین گل دوران حرفه ای خود را هم با پیراهن لس آنجلس گلکسی به ثمر رسانده است.


سبک فوتبالی

زلاتان ابراهیموویچ بازیکن فوق العاده ای است و توانایی های متنوعی را به صورت یکجا در سبک فوتبالی خود دارد. او قدرت بدنی فوق العاده ای دارد. با این حال که داشتن تکنیک بالا و قد بلند در فوتبال به صورت همزمان بسیار نادر است، اما زلاتان تکنیک بالایی هم دارد. او به عنوان یک مهاجم در بازی هوایی بسیار توانمند است، شوت های قدرتمند و دقیق دارد و توپ های ناممکن بسیاری را به گل تبدیل کرده است.
 

زندگی خصوصی زلاتان ابراهیموویچ

زلاتان فارغ از مذهب خانواده اش در جایی خود را کاتولیک معرفی می کند. او فعالیت های بشردوستانه ی زیادی نیز حضور داشته است که از مهمترین آن ها می توان به عنوان سفیر تغذیه ی سازمان ملل اشاره کرد. این موضوع تا جایی برای زلاتان اهمیت داشت که در چهارده فوریه ی ۲۰۱۵ و پس از ثبت یک گل، تیشرت فوتبال خود را از تن به در آورد تا نام پنجاه نفری را که به صورت نمادین بر بدن خود حک کرده بود را به رسانه ها نمایش دهد. این پنجاه نفر اسامی افرادی واقعی بود که در سراسر جهان از مشکلات تغذیه و گرسنگی رنج می کشیدند. زلاتان یک فعال شبکه های اجتماعی هم هست. او با بیش از ۳۵ میلیون نفر عضو در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام، پرمخاطب ترین حساب کاربری یک سوئدی در این شبکه را به نام خود ثبت کرده است.
 
زلاتان ابراهیموویچ


افتخارات و دستاوردهای زلاتان ابراهیموویچ

افتخارات زلاتان در رده باشگاهی عبارتند از :

آژاکس:
• اردویسه: ۰۲–۲۰۰۱، ۰۴–۲۰۰۳
• جام حذفی فوتبال هلند: ۰۲–۲۰۰۱
• جام یوهان کرایوف: ۲۰۰۲

اینترمیلان:
• سری آ: ۰۷–۲۰۰۶، ۰۸–۲۰۰۷، ۰۹–۲۰۰۸
• سوپرجام فوتبال ایتالیا: ۲۰۰۶، ۲۰۰۸

بارسلونا:
• لالیگا: ۱۰–۲۰۰۹
• سوپرجام فوتبال اسپانیا: ۲۰۰۹، ۲۰۱۰
• سوپرجام اروپا: ۲۰۰۹
• جام باشگاه‌های فوتبال جهان: ۲۰۰۹

میلان:
• سری آ: ۱۱–۲۰۱۰
• سوپرجام فوتبال ایتالیا: ۲۰۱۱

پاریس سن ژرمن:
• لیگ ۱: ۱۳–۲۰۱۲، ۱۴–۲۰۱۳، ۱۵–۲۰۱۴، ۱۶–۲۰۱۵
• جام حذفی فوتبال فرانسه: ۱۵–۲۰۱۴، ۱۶–۲۰۱۵
• جام لیگ فرانسه: ۱۴–۲۰۱۳، ۱۵–۲۰۱۴، ۱۶–۲۰۱۵
• سوپر جام فوتبال فرانسه: ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵

منچستر یونایتد:
• جام اتحادیه: ۲۰۱۷
• لیگ اروپا: ۱۷–۲۰۱۶
• جام خیریه: ۲۰۱۶

منبع: پرورش افکار
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاهیر مرتبط
موارد بیشتر برای شما
کشف ۸ گروه تروریستی در ایران
play_arrow
کشف ۸ گروه تروریستی در ایران
رئیس عدلیه: آیین نامه برای سهولت در کارهاست نه ایجاد پیچیدگی و ابهام
play_arrow
رئیس عدلیه: آیین نامه برای سهولت در کارهاست نه ایجاد پیچیدگی و ابهام
لحظه دستگیری برادران نجفی و تجهیزات مورد استفاده آنها
play_arrow
لحظه دستگیری برادران نجفی و تجهیزات مورد استفاده آنها
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق تندرو در دریای کارائیب
play_arrow
حمله مرگبار آمریکا به یک قایق تندرو در دریای کارائیب
تخریب یادمان شهدا در جنوب نابلس توسط صهیونیست‌ها
play_arrow
تخریب یادمان شهدا در جنوب نابلس توسط صهیونیست‌ها
نظام مدیریت وقف و امور خیریه در کشور آلمان؛ بازیگران، ساختار نهادی و الگوی نظارت
نظام مدیریت وقف و امور خیریه در کشور آلمان؛ بازیگران، ساختار نهادی و الگوی نظارت
نگاهی به بیانات امام مجاهد و رهبر شهید (ره) درباره اتحاد امت اسلامی، موانع و راهکارهای تحقق آن
نگاهی به بیانات امام مجاهد و رهبر شهید (ره) درباره اتحاد امت اسلامی، موانع و راهکارهای تحقق آن
بحران بی‌خانمانی در انگلیس
play_arrow
بحران بی‌خانمانی در انگلیس
کارت زرد برای یک ربات فوتبالیست!
play_arrow
کارت زرد برای یک ربات فوتبالیست!
نجات یافتن خلبان هواپیمای برزیلی از خطر مرگ
play_arrow
نجات یافتن خلبان هواپیمای برزیلی از خطر مرگ
مقر تروریست‌های ضدایرانی زیر ذره‌بین سپاه
play_arrow
مقر تروریست‌های ضدایرانی زیر ذره‌بین سپاه
غریب‌آبادی: تنگه هرمز تنها در ازای این شرایط بازگشایی می‌شود
play_arrow
غریب‌آبادی: تنگه هرمز تنها در ازای این شرایط بازگشایی می‌شود
غریب‌آبادی: همچنان در وضعیت جنگی قرار داریم
play_arrow
غریب‌آبادی: همچنان در وضعیت جنگی قرار داریم
مرگ دلخراش دو دختر موتورسوار زیر چرخ‌های نیسان در یزد
play_arrow
مرگ دلخراش دو دختر موتورسوار زیر چرخ‌های نیسان در یزد
هیلاری کلینتون: نتانیاهو بیشترین ضربه را به خود اسرائیل زده است
play_arrow
هیلاری کلینتون: نتانیاهو بیشترین ضربه را به خود اسرائیل زده است