اکبر سلیمی تبار
اكبر سلیمىتبار فرزند مرحوم محمد نبى به سال 1305 شمسى در تهران متولد شد، پس از تحصیلات ابتدایى به سال 1319 در هنرستان عالى موسیقى ثبت نام كرد و به تحصیل موسیقى پرداخت، در آن زمان مدیریت هنرستان با استاد اسماعیل زرینفر و معاون ایشان آقاى بهبهانى بود، در سال 1320 جنگ دوم جهانى و اشغال ایران موجب نابسامانى اوضاع ایران گشت و خواهناخواه به هنرستان هم سرایت كرد در نتیجه معلمین خارجى هنرستان ایران را ترك گفتند.
سلیمىتبار تا پایان سال سوم در آنجا درس خواند و چون مجبور بود كه براى امرار معاش، روزها كار كند، مدت سه سال نیز به صورت شبانه در هنرستان به تحصیل ادامه داد و از محضر استادانى چون: قریب و افشار استفاده نمود و در ضمن از برادر بزرگ خود سلیم فرزان نیز بهرهها گرفت و هنر خود را پربارتر نمود.
سپس وارد دانشسرا مىشود و در سال 1336 در آموزش هنرى وزارت فرهنگ و هنر با سمت هنرآموز سرود و موسیقى استخدام و در مدارس تهران مشغول انجام خدمت مىشود. در خلال این مدت از دانشسرا فارغالتحصیل شد. وى كه قبلاً با اركسترهاى: برادران معارفى، مجید وفادار و امیرى نیز همكارى داشته. از سال 1341 به موجب ابلاغ اداره انتشارات و رادیو در اركستر گلهاى رادیو به عنوان نوازنده قرهنى دوم مشغول نوازندگى مىگردد.
در سال 1346 طبق درخواست دانشگاه شیراز به فارس منتقل مىشود و به موجب ابلاغ شماره 4032 -46/12/7 با سمت مسئول موسیقى اداره كل استان فارس در شیراز مشغول خدمت و به موجب ابلاغ 46/12/7 نیز در دانشكده ادبیات دانشگاه شیراز به عنوان مربى نیمهوقت به كار تدریس و تعلیم سازهاى بادى مشغول مىگردد. در اواخر سال 1348 به تهران منتقل و همراه خانواده به زادگاه خویش بازمىگردد و همكارى خود را در اركستر گروه كر آموزش هنرى و تدریس در دانشسراى هنر تهران آغاز مىنماید. در همین سال در شوراى موسیقى فعالیتهاى هنرى وزارت فرهنگ و هنر امتحان مىدهد و پس از قبولى و كسب صلاحیت در اركستر حیدرى مشغول نوازندگى مىگردد، سپس همكارى وى در برنامههاى هفتگى تلویزیون كه اركستر حیدرى در آن فعالیت داشت ادامه مىیابد. اكبر سلیمىتبار مدتها در اركستر مهرافشان بوده و با این اركستر همكارى داشته. وى مدت یكسال در دانشسراى هنر زاهدان نیز به تدریس اشتغال یافت. مدتى هم با اركستر عماد رام، تحت قراردادهاى فرهنگى و هنرى بین ایران و كشورهاى خارجى در مسافرتهاى هنرى خارج از كشور همراهى داشته است. وى در اردیبهشت 1358 از وزارت ارشاد اسلامى (فرهنگ و هنر) بازنشسته شد و در حال حاضر در كلاس موسیقى ماندانا و در منزل مشغول تعلیم و به هنرجویان مىباشد. وى با نواختن سازهاى بادى مثل قرهنى، فلوت، ترومپت، ساكسیفون آشنایى كامل دارد و آنها را نیز تعمیر مىنماید. اكبر سلیمىتبار یكى از نوازندگان خوب و با دانش است كه ضمناً اشعار نغز و شیوا نیز بسیار سروده است.
تبلیغات در راسخون
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.