عزیزة البسام
(تولد: 1955م، بحرین - درگذشت: 1997م). عرب، سنی، تکمیل تحصیلات ابتدایی و تحصیلات در مقطع متوسطه در مدرسه دخترانه عائشه أم المؤمنین 1979، لیسانس اقتصاد و علوم سیاسی از دانشگاه کویت در 1979.
پیشینه
عضو فعال انجمن نهضت دختران بحرین «جمعیة نهضة فتاة البحرین» از 1979، عضو کمیته زنان انجمن تنظیم و حمایت از خانواده (جمعیة تنظیم و رعایة الأسرة)، رئیس انجمن در نهضت دختران بحرین سال های 1984 و 1988، فعالیت در دیگر سِمت های اداری انجمن فوق در سال های 1986-1985و 1993 و 1994، فعالیت در زمینه مبارزه با بی سوادی و تدریس کارگران بی سواد در وزارت های کار و انرژی با همکاری انجمن نهضت دختران بحرین و وزارت آموزش و پرورش، طراح مسابقه «عائشة یتیم» در زمینه پژوهش های علمی و برگزاری اولین مسابقه آن در 1988، فعالیت در روزنامه «الأیام» و سپس رادیو بحرین به عنوان تهیه کننده برنامه، مشارکت در امضای عرضه اعتراضی زنان در سال 1995 و اخراج از رادیو بحرین به دلیل اقدام فوق، مشارکت گسترده در کنفرانس های زنان به عنوان نماینده انجمن نهضت دختران بحرین و انجمن تنظیم و حمایت از خانواده از جمله سومین کنفرانس کمیته هماهنگی کار انسانی در خلیج فارس، عربستان و ابوظبی 1984، همچنین کنفرانس زن عرب و مدیریت بازرگانی در بیروت 1995 و نیز کنفرانس تونس که به منظور آماده سازی کنفرانس جهانی زن در پکن 1995 برگزار شد. عزیزة البسام در اول می 1997، روز کارگر دو بار مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت. بار اول از سوی کمیته عمومی کارگران بحرین به خاطر نقش برجسته مطبوعاتی وی در نشان دادن مسائل مربوط به کارگران زن و بار دوم از سوی انجمن نهضت دختران بحرین به خاطر مشارکت فعال وی در فعالیت های انجمن. وی پس از یک دوره بلند مدت بیماری درگذشت.
تألیفات
مشارکت در ارائه بسیاری از پژوهش های اجتماعی و همچنین مطالعات میدانی که در انجمن نهضت دختران جوان بحرین انجام می شد. 1992-1987.