تولید اتانول از ضایعات خرما

خرما یکی از محصولات مهم کشاورزی کشور به شمار می رود از این رو پژوهشگران با بهره برداری از آن اقدام به تولید اتانول برای کاهش مصرف نفت خام و آلودگی های محیطی ناشی از سوخت های فسیلی کردند.
جمعه، 27 خرداد 1401
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تولید اتانول از ضایعات خرما

الکل خرما

الکل خرما طبی در ایران بدلیل وجود منابع سرشار خرما به راحتی تولید می شود و تقاضای زیادی توسط پزشکان دارد، زیرا سبب می شود بهترین الکل های طبی را در مطبشان داشته باشند.
آیا می دانستید که الکل های طبی و صنعتی برای مصارف بهداشتی و پزشکی بسیار مفید بوده و انواع الکل ها برای ضد عفونی زخم های بدن مورد استفاده قرار می گیرند ولی اصلا مصرف خوراکی ندارند.

چرا خرما 

تولید اتانول از بیومس های مختلف، روشی برای کاهش مصرف نفت خام و آلودگیهای محیطی ناشی از سوختهای فسیلی است در ایران بخش عمده اتانول تولیدی، از ملاس نیشکر و چغندر قند حاصل می شود سالانه مقدار زیادی از خرمای تولیدی در کشور تبدیل به ضایعات می شود که این ضایعات می توان به عنوان یک ماده اولیه جایگزین برای ملاس مطرح باشد.


در حال حاضر از میان الکل ها، الکل خرما دارای بیشترین مصرف در کشور می باشد. این الکل با خلوصیت ۹۶ یـا ۷۰ درصد تولید شده و در اختیار مشتریان قرار میگیرد.

 

به گزارش راسخون به نقل از مهر ، تولید اتانول از بیومس های مختلف، روشی برای کاهش مصرف نفت خام و آلودگی های محیطی ناشی از سوختهای فسیلی است. در ایران بخش عمده اتانول تولیدی، از ملاس نیشکر و چغندر قند حاصل می شود در حالیکه سالانه مقدار زیادی از خرمای تولیدی در کشور تبدیل به ضایعات می شود که این ضایعات می تواند به عنوان یک ماده اولیه جایگزین برای ملاس مطرح باشد.


 

سید کمال فیروزئی مدیر عامل شرکت زیست فرآورده سپاهان با اشاره به اینکه این شرکت برای نخستین بار در ایران به صورت جدی و با تلاش توانسته از ضایعات خرما، اتانول تولید کرده که در صنایع متنوع مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: از خرمای ضایعاتی که هیچ گونه استفاده خاصی ندارد در فرآیند تولید اتانول استفاده بهینه می شود، در این فرایند به روش بیوتکنولوژی اتانول تولید می شود.


 

وی اظهار داشت: در کشور سالانه ضایعات کشاورزی زیادی تولید می شود که تبدیل به کود می شود و در این پروژه توانستیم با استفاده از این ضایعات، اتانول تولید کنیم.


 

مدیر عامل این شرکت فناور گفت: در این فرایند برای اولین بار در ایران با استحصال ضایعات کشاورزی شامل خرما، ماده شیمیایی با ارزشی را به نام اتانول (الکل اتیلیک)تولید کرده ایم که دارای کاربردهای فراوانی است.


 

وی با تاکید بر اینکه تنها ۱۰درصد از اتانول، مصارف پزشکی دارد، اظهار کرد: اتانول تولید شده ددر صنایع مختلفی همچون صنایع شیمیایی، صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع دارویی، صنایع غذایی جهت تولید سرکه و نیز حمل و نقل به عنوان بهبود دهنده و مکمل بنزین و سوخت کاربرد دارد.

همچنین محصول جانبی تولیدی کارخانه (ویناس) جهت استفاده در خوراک دام و طیور به عنوان مکمل و همچنین استفاده در تولید کود های آلی و بیولوژیک مصرف می شود
.


 

وی افزود: مهندسی، طراحی و ساخت کارخانه کاملاً بومی بوده و توسط متخصصان داخلی شرکت انجام شده است و فرایند تولید سازگار با محیط زیست است و همزمان با تولید اتانول، خوراک دام نیز تولید می شود که این خوراک از کیفیت بالا برخوردار بوده و سرشار از مواد غذایی، چربی و پروتئین است.

به گفته فیروزئی، جهت خالص سازی اتانول از تقطیر چند مرحله ای استفاده می‌شود که در آن از انرژی بخار در چند مرحله حداکثر استفاده شده و در طراحی آن مسئله صرفه جویی در نظر گرفته شده است.

فیروزئی با اشاره به رعایت استانداردهای ملی در این فرایند اظهار کرد: محصولات تولیدی ضمن دارا بودن نشان استانداردهای ملی ایران و مجوزهای بهداشتی مربوطه، دارای وضعیت ظاهری کاملا شفاف، بی رنگ، بدون ذرات معلق و بدون بو، از کیفیت بسیار بالا برخوردار است.


 

وی بیان کرد:‌ ایجاد اشتغال در این شرکت به طور مستقیم ۵۰ نفر است و غیرمستقیم در بخش کشاورزی و حمل و نقل و تولید ماده اولیه این شرکت، افراد زیادی به کار گرفته شده است و با بهره مندی از فناوری پیشرفته، ماشین آلات و تجهیزات مدرن، کارشناسان ومتخصصان مجرب و استفاده از مواد اولیه مرغوب، اتانول طبی «۹۶ و ۷۰درصد»، اتانول صنعتی (۹۵درصد)، اتانول مطلق و اتانول سوختی با کیفیت بالا و قابل رقابت در سطح جهانی را به بازارهای داخلی و بین المللی عرضه می کند.

وی با اشاره به لزوم حمایت ها و پشتیبانی مسئولان به خصوص معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در خصوص رسیدن به قله پیشرفت و عملی کردن پروژه های علمی، نیازمند حمایت های مربوطه هستیم تا بتوانیم در این راه به هر چه بهتر عمل کردن در حوزه علمی عمل کنیم.

انواع کاربردهای الکل خرما

در حال حاضر از میان الکل ها، الکل طبی دارای بیشترین مصرف در کشور می باشد. این الکل با خلوصیت ۹۶ یـا ۷۰ درصد تولید شده و در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
ذیلاً موارد مصرف عمده آن آورده شده است.

۱ تولید سرکه

سرکه ماده ای است که از تخمیر اسیدی الکل تولید می گردد. سرکه دارای مصارف خوبی در صـنایع غذایی و مصارف خانگی است .

۲ مصرف طبی

از الکل خرما در صنایع پزشکی و بیمارستان جهت مصارف ضدعفونی به وفور استفاده می شود. هم چنین در داروسازی از این ماده به عنوان حلال استفاده می کنند.

۳ تولید مشروبات الکلی

در کشورهای غیر اسلامی از این محصول جهت تولید مشروبات الکلی از این ماده استفاده می کنند. در ایران این محصول از طریق وزارت بهداشت به شدت کنترل شده و شرکتهای تولیدی الکل مکلف هستند که نوعی ماده تلخ کننده به آن اضافه کنند تا از عرضه خوراکی آن جلوگیری به عمل آورند.

۴ مصارف صنعتی

این محصول در صنایع ارایشی و چاپ و هم چنین صنعت رنگ و رزین به عنوان حلال مورد استفاده قرار می گیرد. بیشترین مصرف این ماده در صنعت به عنوان سوخت می باشد.
انجمن تولیدکنندگان اتانول ایران، اتانول طبی (۹۶% و ۷۰%)، اتانول صنعتی (۹۵%)، اتانول مطلق و اتانول سوختی با کیفیت بالا و قابل رقابت با بازارهای داخلی و بین المللی عرضه می کند.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما