مسئلهای که مدتی است در همین زمینه بروز پیدا کرده، متورم شدن این آسیب است، به گونهای که سلبریتیها دانسته یا ندانسته ، دارند حوزه نفوذ خود را گسترش میدهند و پا در میدانهایی فراتر از حرفه خود میگذارند ، بیآنکه شناخت درستی از آن داشته باشند....
راسخون : سلبریتیها امروز از سقف آسمان پایین نیافتادهاند. خواننده و بازیگر و فوتبالیست و... سالهای سال است که هستند و با ما زندگی میکنند؛ آن هم در بالاترین میزان از محبوبیت؛ ولی تازگیها بیش از پیش مورد توجه انتقادآمیز کارشناسان فرهنگی و طیف انقلابی، به ویژه در فضای مجازی قرار گرفتهاند. دلیل این توجه چیست؟ آیا مسئله این است که قریب باتفاق کسانی که امروزه به نام سلبریتی از آنها نام میبریم، هوادار فلان نامزد ریاست جمهوری یا فهرست سیاسی بودهاند؟ واقعا مسئله به همین سادگی است؟
اما مسئلهای که مدتی است در همین زمینه بروز پیدا کرده، متورم شدن این آسیب است، به گونهای که سلبریتیها دانسته یا ندانسته، دارند حوزه نفوذ خود را گسترش میدهند و پا در میدانهایی فراتر از حرفه خود میگذارند، بیآنکه شناخت درستی از آن داشته باشند. یکی از اینها میدان انتخابات است. در انتخابات مبلغ نامزدی میشوند، بیآنکه دقیقا بدانند یا بگویند چرا حامی او مخالف دیگری هستند. البته گفتن اینکه فلانی خوب و فرشته نجات و... است، کاری ندارد، ولی از حرف مستند و دلیل محکم خبری نیست. پس از انتخابات هم پاسخگوی حمایتها و تبلیغاتشان نیستند ، در حالیکه بسیاری از مردم، به آنان اعتماد کرده و رای دادهاند. مثلا در این اوضاع اقتصادی بیتوجه به حمایتهایی که در انتخابات از وعدههای دولت مردان کردند، در فضای مجازی مسابقه خاطرهگویی از سانسور و ممیزی میگذارند.
برای مردم محروم و زلزلهزده، از مردمی که به آنها اعتماد دارند، کمک جمع میکنند، ولی پس از آن نمیدانند با این پول چه باید بکنند! نتیجه این میشود که در بهترین حالت، دست نیازمندان به پولهایی که برای آنان از مردم گرفته شده، نمیرسد.
هر چند روز، یک حرف نامربوط در فضای مجازی یا گفتگوهای تلویزیونی رسمی و غیررسمی، یا پشت فلان تریبون در فلان مراسم از این جماعت بیرون میآید که روشن نیست با کدام دانش و روی چه حسابی گفته شده؛ مورد اخیرش هم در بیستمین جشن خانه سینما رخ داد، که حامد بهداد از بازداشت کسانی که در قالب حفاظت از محیط زیست جاسوسی میکردند، انتقاد کرد و دستگیر کنندگان را تقریبا با صراحت خائن دانست؛ به همین راحتی!
هر کسی باید در برابر اجتماع، پاسخگوی اعمالی باشد که تاثیر اجتماعی دارند، ولی کسانی که به هر ترتیب، درست یا نادرست، نقش رهبری برای جامعه دارند، باید پیش و بیش از دیگران پاسخگو باشند. سلبریتیها باید بدانند در برابر گفتار و رفتارشان باید پاسخگو باشند؛ همین! نباید توهین کرد، نباید تهمت زد ، ولی باید آنها را وادار کرد به رفتار و گفتار سنجیده. هدف فعالان انقلابی فضای مجازی، صدا و سیما و... همین باید باشد؛ و البته دستگاه قضا هم در مواردی باید بی آنکه نگران هجمهها باشد، وارد عمل شود و از اقتدار خود نگهبانی کند.
به قلم : علی تجرد
مطلب مرتبط :
سلبریتی فضول
داستان سلبریتی ها ! و استراتژی قورباغه
آیا سلبریتی ها حرف مردم را می زنند؟
ضرغامی: علت اظهار نظر سلبریتیها در هر زمینه چیست؟