رأی در تاریکی/چرا موافقان CFT از افشای نام خود می‌ترسند؟!

موافقان پیوستن به کنوانسیون CFT دست رد به سینه فراکسیون ولایی زدند و به رای علنی و شفاف در مورد این لایحه «نه» گفتند، دیروز تقابل دو جریان فکری بود و در نهایت با اختلاف اندکی مخالفان شفافیت برای مردم ایران که خواهان شفافیت برای دشمنان هستند جشن پیروزی گرفتند!
دوشنبه، 16 مهر 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ساره سمیع زاده
موارد بیشتر برای شما
رأی در تاریکی/چرا موافقان CFT از افشای نام خود می‌ترسند؟!
موافقان پیوستن به کنوانسیون CFT دست رد به سینه فراکسیون ولایی زدند و به رای علنی و شفاف در مورد این لایحه «نه» گفتند، دیروز تقابل دو جریان فکری بود و در نهایت با اختلاف اندکی مخالفان شفافیت برای مردم ایران که خواهان شفافیت برای دشمنان هستند جشن پیروزی گرفتند!

به گزارش راسخون به نقل از کیهان؛ پس از مدتها بحث و بررسی و گفت‌وگو و مناظره لایحه استعماری CFT به صحن علنی مجلس پا گذاشت. دیروز تقابل دو جریان فکری را در مجلس به وضوح دیده می‌شد؛ تقابلی که ریشه‌های آن را دست کم از دوران قاجاریه می‌توان دید. جریان مخالف پیوستن به کنوانسیون CFT، پیش از این هم نشان داده بود که خواهان نگاه به درون است و برای همین شفافیت آرا و عملکرد نمایندگان توسط این طیف دنبال شد. این گروه می‌گویند شفافیت باید برای مردم ایران باشد نه برای دشمنان، لذا فراکسیون ولایی هم در روزهای گذشته و هم دیروز خواهان رای‌گیری علنی در مورد CFT بود.
در مقابل جریان فکری دیگری قرار داشت که برای بهبود اوضاع و شرایط نگاهش را بیگانگان دوخته و نهادها و سازمان‌های ساخته دست آنها. این گروه مخالف شفافیت برای مردم هستند و موافق شفاف‌سازی برای بیگانگان! اینها که موافق پیوستن به CFT بودند با رای شفاف و علنی در مورد این لایحه مخالفت کردند. حال آنکه آنها دلیل موافقت با این لایحه را خدمت به مردم عنوان کرده بودند اما چرا از افشای نام خود واهمه داشتند؟!

شروع مخفیانه و غیرقانونی

ماجرا از خرداد 1395 آغاز شد. علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد وقت به صورت مخفیانه و بدون اطلاع مجلس و دیگر ارکان نظام از طرف دولت تدبیر و امید مجموعه 41 توصیه «گروه ویژه اقدام مالی» را امضا کرد.  عمل به توصیه‌های FATF هم محرمانه و مخفیانه شروع شد. مواردی از قبیل ارائه اطلاعات صرافی‌ها در همین راستا انجام شد. به جز چهار مورد به همه توصیه‌های تحمیلی این نهاد عمل شد. آن چهار مورد به مجلس آمد و در نهایت سه تای آنها به تصویب رسید و مورد چهارم محل بحث شد، یعنی همین لایحه CFT یا به عبارتی لایحه «مقابله با منابع مالی تروریسم». چرا؟
نگران پولشویی و تروریسم!

در پاسخ چرایی مطرح شد باید ابتدا پرسید آیا برای آمریکا و اروپا مقابله با پولشویی یا منابع مالی تروریسم اهمیت دارد؟ آیا آنها که جنگ اقتصادی علیه ایران را به راه انداخته‌اند نگران این قبیل چیزها هستند؟ چطور FATF تاکنون علیه عربستان (بزرگترین تامین‌کننده مالی تروریسم در منطقه) اقدامی صورت نداده؟ پاسخ اینها روشن است. به همین دلیل هم غرب نمی‌پذیرد که ایران در داخل کشور خود در زمینه مبارزه با پولشویی و تروریسم قانون وضع کند.

کار از نظر آنها وقتی کامل می‌شود که حلقه آخر یعنی پیوستن ایران به این نهاد اجرا شود. وقتی پیوستیم آن وقت باید الزامات، تعاریف و مصادیق تروریسم را از دیدگاه این نهاد بپذیریم. الزامات هم حکم می‌کند که برای اثبات ادعای کشورمان مبنی بر حرکت در راستای خواسته‌های این نهاد اطلاعات مالی و تراکنش‌های بانکی به اضافه اطلاعات گمرکی تقدیم دشمنان این کشور شود.
با همه استدلال‌های دقیقی که بیان می‌شود اما باز عده‌ای در برابر فهم این مسایل مقاومت می‌کنند و برای اثرگذاری بر افکار عمومی در فضای مجازی به توهین و تخریب مخالفان می‌پردازند!
همه بسیج شدند.

به هر روی این لایحه به صحن علنی آمد. لایحه‌ای که دولت آمریکا، دولت‌های اروپایی رسانه‌های بیرون و طیف روزنامه‌های زنجیره‌ای در داخل، بخشی از نمایندگان مجلس و لیست امید، فعالان سیاسی طیف موسوم به اصلاح‌طلب و دولتمردان و همه ارکان و دستگاه‌های دولتی و رسانه‌های دولت و... برای تصویب آن بسیج شده بودند و حتی چنانکه برخی نمایندگان در حاشیه جلسه دیروز به کیهان گفتند مهندسی ماجرا از روزهای قبل به شکلی پیش را تا گروهی که بهبود اوضاع و سامان امور را در این نهادها و کنوانسیون‌های خارجی می‌بینند شادمان از تصویب لایحه‌ای استعماری از صحن مجلس خارج شوند.
با این همه باید به این نکته توجه کرد که نتیجه این بسیج عمومی در مسیر تصویب CFT این لایحه تنها با اختلاف هفت رای تصویب شد، یعنی اگر از مجموع موافقان هفت نفر از رای «موافق» به این لایحه استعماری منصرف شده بودند این لایحه تصویب نمی‌شد.

دیروز نمایندگان با ۱۴۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۷1 نماینده حاضر در صحن به عضویت ایران در این کنوانسیون رای مثبت دادند که مجموع آرای مخالف و ممتنع به همراه 3نماینده‌ای که رای نداده‌اند گویای آن است که تصویب این لایحه با اختلاف اندکی صورت گرفته است.

تجمع دانشجویان در مخالفت با CFT

دیروز پیش از آغاز نشست علنی مجلس شورای اسلامی،  جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برای بررسی «CFT» در صحن مجلس برگزار شد. در این جلسه کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، رؤسای فراکسیون‌ها و همچنین اعضای کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست خارجی نظرات خود را درباره «CFT» مطرح کردند.
همچنین صبح دیروز و همزمان با آغاز به کار مجلس شورای اسلامی، جمعی از دانشجویان سراسر کشور مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. دانشجویان در این تجمع  خواستار رأی منفی مجلس به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT)  بودند.

تجمع‌کنندگان با در دست داشتن پلاکاردها و دست‌نوشته‌هایی خطاب به نمایندگان مجلس، اعتراض خود را نسبت به الحاق ایران به (FATF) مطرح کردند و الحاق به این کنوانسیون را خلاف منافع ملی و به ضرر امنیت و اقتصاد کشور دانستند. دانشجویان و معترضین به بررسی و تصویب احتمالی (FATF)، پیش‌تر نیز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

گرانی دلار ماحصل اجرای FATF

هیئت‌رئیسه مجلس براساس قرعه، نام دو نفر از موافقان و دو نفر از مخالفان را برای ایراد سخن پیرامون این لایحه اعلام کرد. بر همین اساس محمد دهقان و سیدحسین نقوی حسینی از گروه مخالفان CFT و بهروز نعمتی و محمدفیضی از جماعت موافق پیوستن به این کنوانسیون استعماری دلایل و نظراتشان را اعلام کردند.
محمد دهقان، نماینده طرقبه و چناران و عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی نخستین فردی بود که در جایگاه قرار گرفت و گفت: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و در این تردیدی وجود ندارد، تمام ملت ایران و مسئولین کشور می‌دانند که در شرایط جنگی قرار داریم، آمریکایی‌‌ها علیرغم وعده‌هایی که دادند و با وجود همه خوشبینی‌هایی که داخل کشور ابراز شد، تمام توان‌شان را قرار داده‌اند که از طریق فشار اقتصادی ملت را به‌ستوه بیاورند و زمینه ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران را فراهم کنند.

دهقان اضافه کرد: ما در سال‌های 90 و 91 تحریم‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت را داشتیم، اما به‌صورت غیررسمی کارمان را انجام می‌دادیم و به الزاماتی که این گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای ایران دیکته کرده، پایبند نبودیم. ده‌‌ها میلیارد دلار نفت فروختیم و ارز آن را وارد کشور کردیم. وی با بیان اینکه از سال 95 دوستانی که الزامات (FATF)  را قبل از تصویب کنوانسیون در مجلس پذیرفتند، الزامات آن را اجرا کردند، گفت: این الزامات موجب شد که در زمینه اقتصادی دچار بحران‌های جدی شویم.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: در این دو سال گذشته، دوستان برای اینکه می‌خواستند ثابت کنند که به‌اصطلاح با هنجارهای بین‌المللی هماهنگ هستند، لذا اجازه ندادند که ارز وارد کشور شود، بخشی از علت اینکه کشور در زمینه اقتصادی دچار بحران شد، اجرای الزامات (FATF) توسط دولت بود.

دهقان در ادامه سخنانش با‌ اشاره به عمق استراتژیک ایران گفت که برخی از حزب‌الله لبنان یا گروه‌های مقاومت نام می‌برند در حالیکه که این موضوع فرعی است و هدف این کنوانسیون ایجاد بسترهایی برای قفل کردن اقتصاد ایران است.

دروغ نگویید؛ مشکلی حل نمی‌شود

سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس دیگر نماینده مخالف این لایحه در نوبت خویش برای سخنرانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان به‌صراحت اعلام کرد که این کنوانسیون‌ها در اتاق فکر استکبار جهانی پخت‌وپز می‌شود ادامه داد: ایشان فرمودند که این کنوانسیون‌ها نباید تصویب شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه «بحث ما منافع ملی است و دعوای جناحی و گروهی نداریم و آرزوی ما موفقیت دولت است، اما دولتمردان باید به شبهات موجود پاسخ دهند» افزود: فریبکاری نباید باشد، اتفاقات گذشته نباید تکرار شود ما باید بدانیم از عضویت در این کنوانسیون‌ها چه می‌خواهیم و آیا مشکلات ما با پیوستن به آنها حل می‌شود یا خیر.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: مؤسسات مالی و پولی غرب با ما کار نکردند و راه‌های زیادی را برای حل این موضوع رفتیم اما آیا این مشکلات حل شد؟ چرا مردم را می‌ترسانید و می‌گویید اگر به این کنوانسیون‌ها نپیوندیم پروژه‌های عمرانی اجرا نمی‌شود، چرا دروغ می‌گویید؟ چرا می‌گویید مشکل مالی و پولی ما حل نمی‌شود، چرا می‌گویید کالاهای اساسی به کشور نمی‌آید و مردم گرسنه می‌مانند؟ با مردم رو راست باشید. در زمان تصویب برجام هم گفته می‌شد اگر این اتفاق بیفتد مشکل مالی حل و گرفتاری‌های مردم حل می‌شود، مگر در 20 دقیقه برجام تصویب نشد و همچنان هم مجلس مورد اتهام ملت ایران است.

دولت موافق! مجلس موافق!!

نقوی حسینی با ابراز اینکه آقای لاریجانی جلسات متعددی را با رؤسای کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها در چند روز اخیر برگزار کرده و خواهان تصویب CFT در مجلس شده است، ادامه داد: فراکسیون نمایندگان ولایی به جلسه دعوتی آقای لاریجانی نرفت و وی دوباره این کار را انجام داد تا ما را توجیه کند.

وی ادامه داد: آقای لاریجانی، چرا پس از بیانات صریح رهبر معظم انقلاب جلسه‌ای نگذاشتید و به نمایندگان نگفتید که مطالبات رهبر انقلاب از نمایندگان چیست؟

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: آقای رئیس‌جمهور دستخطی بنویسد و بگوید «اگر ما عضو این کنوانسیون شدیم و مشکلات حل نشد بنده را استیضاح کنید»، آقای رئیس‌جمهور این تعهد را به ما بدهد، اگر این تعهد داده شد نمایندگان نیز برای عضویت در این کنوانسیون بدون چون و چرا رأی خواهند داد.

پس از سخنان موافقان و مخالفان و همچنین سخنان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه رای‌گیری انجام شد. پس از آنکه علی لاریجانی، رئیس‌مجلس شروع رای‌گیری را اعلام کرد جمله‌ای را از تریبون مجلس گفت که باعث تعجب و شگفتی بود. لاریجانی اعلام کرد: «دوستان در رای‌گیری شرکت بفرمایید... دولت و مجلس موافق»!!!

نامه دفتر رهبر معظم انقلاب!

علی لاریجانی در جلسه علنی دیروز، نامه دفتر رهبر معظم انقلاب را قرائت کردند که در آن معظم‌له بررسی این کنوانسیون را در مجلس بلامانع دانسته و رد یا قبول آنها را به بررسی نمایندگان و طی مسیرقانونی موکول فرموده بودند. متن نامه دفتر مقام عظمای ولایت آنچنانکه رئیس‌مجلس قرائت کرد به شرح زیر بود:
 جناب آقای دکتر لاریجانی
رئیس‌محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت؛
در پی استفساریه تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) با بررسی لوایح چهارگانه و کنوانسیون‌ها در مجلس شورای اسلامی، به دنبال فرمایشات معظم‌له در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند» آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجع‌به لوایح چهارگانه و کنوانسیون‌ها گفتم، مربوط به اصل کنوانسیون‌ها بود، نه کنوانسیون خاص، لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند، تدبیر فوق قبلا در زمان استفسار بطور شفاهی به جنابعالی
ابلاغ شده بود».



 

مطالب مرتبط:
آقای ظریف، یادتان باشد وزیر خارجه ما هستید، نه مسئول رفع مشکلات آمریکا!
ظریف: من و رئیس‌جمهور تضمین نمی‌دهیم که با پیوستن به سی.اف.تی مشکلاتمان حل شود
متن کامل لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) منتشر شد.
واکنش مهدی محمدی به اظهارات امروز ظریف در مجلس شورای اسلامی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
play_arrow
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
play_arrow
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
play_arrow
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
play_arrow
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
play_arrow
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
play_arrow
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
play_arrow
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
play_arrow
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
play_arrow
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
play_arrow
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
play_arrow
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
play_arrow
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
play_arrow
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
play_arrow
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها