بهداشتی‌ترین اسکناس‌ جهان متعلق به کدام کشور است؟

حتماً به یاد دارید که در دوران کودکی وقتی به اسکناس یا سکه‌های پول دست می‌زدید، پدر و مادرها می‌گفتند دست‌های خود را بشویید. این یک توصیه درست و به جا بود چون همه می‌دانند که اسکناس‌های پول در دست هزاران نفر می‌چرخد.
چهارشنبه، 23 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بهداشتی‌ترین اسکناس‌ جهان متعلق به کدام کشور است؟
به گزارش راسخون به نقل از لست‌لند؛ حتماً به یاد دارید که در دوران کودکی وقتی به اسکناس یا سکه‌های پول دست می‌زدید، پدر و مادرها می‌گفتند دست‌های خود را بشویید. این یک توصیه درست و به جا بود چون همه می‌دانند که اسکناس‌های پول در دست هزاران نفر می‌چرخد و معلوم نیست که چه میکروب‌ها و باکتری‌هایی روی این برگه‌های با ارزش اما کثیف جمع شده‌اند. به نظر شما تمیز‌ترین و بهداشتی‌‌ترین اسکناس‌ها را کجا می‌توان پیدا کرد؟ منظور ما اسکناس‌های تازه در بانک‌ها نیست، سوال این است که فکر می‌کنید اسکناس کدام کشور پاکیزه‌تر باشد؟
 

اسکناس‌های کونای کرواسی

در یک تحقیق جالب انجام شده مشخص شد که فقط تعداد محدودی از گونه‌های انواع باکتری روی اسکناس‌های کونای کرواسی وجود دارد در حالی که در مقایسه با دیگر اسکناس‌های در گردش دیگر کشورها این مقدار آلودگی بسیار کمتر است. این اسکناس‌های مورد آزمایش از منابع مختلف مثل بانک‌ها، فروشگاه‌‌ها و ... جمع آوری شدند که انتظار می‌رود مقدار زیادی باکتری و انواع میکروب‌های دیگر را از دست‌های هزاران نفر در خود جمع کرده باشند.

این طور که مشخص شد کونای کرواسی پول کثیفی نیست. در این تحقیق حتی دیده شد که ۳۰ درصد اسکناس‌ها در حد کاملاً تمیز هستند و هیچ میکروارگانیسم مقاومی ندارند. فقط یک سری باکتری‌ها که روی پوست انسان زندگی می‌کنند و یک گونه‌ی باکتری مضر به نام Klebsiella روی این اسکناس‌ها مشاهده شد.

نتایج این تحقیق که به طور مشابه روی اسکناس‌های سایر کشورها هم انجام شده است نشان داد که اکثر باکتری‌های مضر و بیماری‌زا که روی اکثر اسکناس‌ها به راحتی پیدا می‌شود روی کونای کرواسی خیلی کمتر از حد انتظار هستند. اسکناس‌های مورد استفاده در این تحقیق با این که ظاهری کهنه و از کار افتاده داشتند اما در مقایسه، آلوده به تعداد کمتری گونه‌های بیماری‌زا بودند.

این تحقیق توسط گروهی از دانشجویان دانشکده پزشکی اوسییک انجام شده است. در همین رابطه دکتر sc. Domagoj Drenjančević که راهنمای این تحقیق بوده است اظهار داشت: «کشورهای دیگر هم می‌توانند از فرمول‌های مشابهی برای تولید اسکناس‌های خود استفاده کنند تا از تبدیل شدن پول ملی به منبع آلودگی و ناقل گسترش دهنده باکتری‌های مضر در ابعاد بزرگ جمعیتی جلوگیری کنند. »

پول ‌به شکل اسکناس و سکه یکی از راه‌های مهم پخش شدن تعداد زیادی از بیماری‌های واگیردار است اما نتیجه‌ی این تحقیق منتشر شده می‌تواند خیال اهالی کرواسی را تا حدودی راحت کند. البته نباید توصیه‌های شستن  دست‌ها بعد از دست زدن به پول و همینطور استفاده درست از پول برای تمیز نگهداشتن را از یاد ببریم.

افزایش گونه‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌های موجود تبدیل به یک چالش جدی شده است، به همین دلیل مهم‌ترین کاری که می‌شود در حال حاضر کرد دوری از هرگونه آلودگی و تمیز نگه‌داشتن همه چیز برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناشی از این گونه‌های مقاوم است.

منبع: total-croatia-news.com




 

مطالب مرتبط
زندان مخوفی در استونی که زیر آب قرار دارد
زمان پخش برنامه «خندوانه» و «قاچ» مشخص شد
۱۰ علامت اصلی آلزایمر /اینفوگرافی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط