۱۳ درصد در هزینه‌های حج ۹۸ صرفه‌جویی شد؛

هر حاجی ایرانی چقدر ارز می‌گیرد؟/ اقامت زائران در عربستان به ۳۵ روز رسید

رییس سازمان حج و زیارت از پرداخت ۲۰۰ دلار ارز همراه به هر زائر عازم به حج خبر داد.
يکشنبه، 26 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هر حاجی ایرانی چقدر ارز می‌گیرد؟/ اقامت زائران در عربستان به ۳۵ روز رسید
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج و زیارت، علی‌رضا رشیدیان در همایش آموزشی توجیهی مدیران و عوامل حج استان‌های گلستان، مازندران، گیلان و سمنان درباره ارز همراه هر زائر توضیح داد: در حج امسال همانند سال قبل، ۲۰۰ دلار به عنوان ارز همراه زائر تعیین شده که با توجه به هماهنگی صورت گرفته با بانک عامل، قبل از سفر در اختیار زائران قرار خواهد گرفت.


اقامت زائران در عربستان به ۳۵ روز رسید

وی با بیان این‌که برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری هرچه بهتر مراسم حج و تسهیل ارائه خدمات به زائران و حجاح ایرانی برای بهره‌گیری مطلوب از این سفر ارزشمند انجام شده است، گفت: با توجه به انجام پروازهای امسال توسط هواپیمایی کشورمان، به طور متوسط اقامت حجاج در عربستان ۳۵ روز خواهد بود. هرچند این زمان برای برخی کاروان‌ها بیش از این مدت خواهد بود و حجاج باید این زمان را فرصتی مغتنم دانسته و از ابعاد مختلف این حضور در جوار بیت‌الله الحرام بهره بیشتری ببرند.

رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: با توجه به برنامه پروازی که عربستان بر آن توافق و اعلام کرده است، نخستین پرواز حجاج ایرانی ۱۷ تیرماه از ایران به مقصد عربستان انجام می‌شود و پروازهای بازگشتی نیز از ۲۷ مرداد (۱۶ ذیحجه) آغاز می‌شود تا ۱۷ شهریور ماه برابر با ۸ محرم ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: در چند ماه گذشته تلاش شد تا ضمن مذاکره با طرف عربستانی شرایط مناسبی را برای زائران ایرانی در موسوم حج تمتع ۹۸ به دور از روابط سیاسی دو کشور فراهم کنیم و به این منظور تفاهم‌های خوبی با طرف سعودی انجام شد که راه‌اندازی دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان، برگزاری مراسم مناسبتی، ادعیه و افزایش تعداد زائران از ۸۱ هزار نفر به ۸۴ هزار نفراز جمله این اقدامات بود.
 

۱۳ درصد در هزینه‌های حج ۹۸ صرفه‌جویی شد

رشیدیان گفت: در این راستا بستن به موقع قراردادهای مسکن، تغذیه وتدارکات موجب شد تا به طور متوسط ۸ درصد در حوزه مسکن معادل ۵۰ میلیون ریال سعودی و ۵ درصد در هزینه‌های تغذیه حج امسال در عین حفظ وارتقا کیفیت خدمات، صرفه‌جویی شود.

او در موضوع سوغات حج به زائران توصیه کرد: سوغات مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های اینترنتی که در برخی استان‌ها هماهنگ و برنامه‌ریزی شده است، تهیه کنند که این موضوع هم در راستای حمایت از تولید داخلی است و از سویی با توجه به شرایط کنونی، ارز کمتری از کشور خارج می‌شود و هم زائران از مدت اقامت خود در این سفر معنوی، بهره بیشتری می‌برند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به برگزاری جلسات و نشست‌هایی به منظور هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها و بخش‌های خدمات‌رسان در امر حج و زیارت، تاکید کرد: باید در شروع مناسک همه برنامه‌ها به صورت دقیق و منظم برگزار شود و در این میان تعامل، هماهنگی و هم‌افزایی همه بخش‌های دست‌اندرکار لازمه و ضرورت برگزاری مناسب این برنامه‌ها است.

وی افزود: به منظور رفع نواقص، ۲۲ کارگروه آسیب‌شناسی حج سال‌های گذشته برگزار شده و در این راستا رفع نقاط ضعف و توجه به نقاط قوت برای همه مدیران و عوامل حج امسال ضروری است و باید همه دست‌اندرکاران به انجام شرح وظایف تعیین شده دقت لازم را داشته باشند.

وی گفت: سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری، کاروان‌ها، مجموعه‌های خدماتی اعم از پزشکی و آشپزخانه‌ها همه اجزای یک پیکره محسوب می‌شوند و باید برای عملکرد بهتر و خدمت شایسته‌تر گام برداریم.
رشیدیان توصیه کرد: مدیران کاروان‌ها نسبت به کلیات تفاهمنامه، دستورالعمل‌های حج، شرح وظایف و برخی محدودیت‌ها همانند اسکان در مدینه منوره و ایام تشریق آگاهی لازم را داشته و زائران را برای این ایام توجیه و آماده کنند.

او با بیان این‌که امید است حج امسال در نهایت آرامش برگزار شود، اظهار کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و در چارچوب سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران تلاش برای ایجاد و تقویت روحیه اخوت و برادری، ارتباط با مسلمانان جهان، وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی و توجه به خودسازی از جمله ضرورت‌ها و ارکان این سفر معنوی، عبادی و سیاسی مورد توجه جدی است.

رشیدیان گفت: عزت، کرامت و امنیت زائران محور عمل دست اندرکاران و کارگزاران حج است و باید خدمت رسانی و برنامه ریزی ها با تمرکز بر این ابعاد از سوی فعالان این حوزه به عنوان خادمان حجاج بیت الله الحرام دنبال شود.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط