شایع‌ترین علت مرگ کودکان زیر چهار سال در کشور چیست؟

رئیس پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان، حوادث را مهم‌ترین علل شایع مرگ کودکان زیر چهار سال در کشور خواند.
پنجشنبه، 14 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شایع‌ترین علت مرگ کودکان زیر چهار سال در کشور چیست؟
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، دکتر علی‌اکبر سیاری در آستانه برگزاری پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان گفت: این کنگره با همکاری اعضای هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همکاری سایر گروه های کودکان دانشگاه‌های علوم پزشکی در بیمارستان کودکان مفید برگزار می شود و جدیدترین مباحث و موضوعات علمی در حوزه بیماری‌های شایع واورژانس‌های کودکان در آن مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد.

وی افزود: منظور از اورژانس موضوعاتی است که مداخله فوری برای کمک به کودک نیاز دارد و حیات کودک دچار خطر است؛ همچون مواردی که کودک دچار کما، شوک، تشنج، سوختگی، تروما و یا ضربه شده است.
رئیس پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان با بیان اینکه حوادث، شایع ترین علت مرگ کودکان زیر ۴ سال است، گفت: بنابراین توجه به این مسئله در کنگره مد نظر قرار گرفته و سایر موارد اورژانس در کودکان مانند شرایطی که کودک دچار مشکل نارسایی تنفسی، شوک و از دست دادن آب بدن شده که این موضوع نیاز به مداخله فوری جهت کمک به کودک دارد.

وی در مورد شایع‌ترین بیماری‌ها در کودکان، گفت: موضوعات تنفسی، گوارش، قلب و عروق، اعصاب و روان، غدد و خون از جمله مشکلاتی است که در کنگره امسال مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد. البته در کنگره موضوع تشنج در نوزادان مطرح خواهد شد و در حیطه گوارش نوزادان، تغذیه در سال اول و زردی در بدو تولد نیز تبادل اطلاعات خواهد شد.

سیاری با اشاره به آمار و ارقامی درباره زردی نوزادان گفت: اگر این مشکل پس از پایان یافتن هفته دوم و سوم تولد بهبود نیافت، نیاز به بررسی ویژه دارد؛ چرا که زردی دو نوع مستقیم و غیر مستقیم است و خطر زردی غیرمستقیم بیشتر است؛ به طوری که اگر میزان زردی بیش از ۲۰ درصد باشد بر روی مغز نوزاد اثر می‌گذارد و سبب تشنج، عقب‌ماندگی و ناشنوایی آن خواهد شد.

وی ادامه داد: نوع مستقیم زردی مرتبط با بیماری‌ها و مشکلات مختلف همچون تشکیل نشدن مجاری صفراوی است و این مسئله سبب باقی ماندن صفرا در کبد و آسیب به کبد می‌شود؛ به طوری که کبد دچار نارسایی و در نتیجه خطر مرگ کودک می‌شود.

سیاری عنوان کرد: بیماری‌های متابولیک، عفونت شیرخواران همانند عفونت‌های خون، کم کاری تیروئید و .... نیز می‌تواند سبب این نوع زردی نوزاد و نارسایی کبد وی شود. بنابر این اطلاعات زیادی در مورد زردی کودکان برای تشخیص به موقع و درمان موفقیت آمیز آن در این کنگره برای شرکت‌کنندگان ارایه خواهد شد.

وی افزود: همچنین در پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان، موضوعاتی همچون آسم و خس خس سینه در حوزه مشکلات تنفسی و عفونت ادراری در حوزه مشکلات کلیه نیز ارائه و با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

رئیس پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان خاطر نشان کرد: همچنین از آنجایی که در حال حاضر میانگین سن مصرف مواد مخدر روز به روز کاهش یافته و به گفته کارشناسان و مسئولان، به سن نوجوانی رسیده است، بنابراین توجه به این موضوع حائز اهمیت است؛ چرا که این مسئله  مراجعات به اورژانس‌ها را در این حوزه افزایش داده است. بنابراین مباحثی نیز در این زمینه ارائه خواهد شد.

به گزارش دبیرخانه پانزدهمین کنگره اورژانس ها و بیماری‌های شایع طب کودکان، سیاری در پایان گفت: موضوع درد و تورم مفاصل در کودکان نیز در کنگره مطرح خواهد شد که این مشکل در کودکان می‌تواند به علت عفونت یا آرتریت روماتوئید باشد. در بخش دیگری از کنگره نیز مسئله پرکاری و کم کاری تیروئید به بحث گذاشته می‌شود. البته در کشور ما اقدامات موثری جهت پیشگیری و درمان به موقع این بیماری ها انجام شده است؛ به طوری که بر اساس برنامه کشوری سالانه یک میلیون و ۵۷۰ هزار نوزاد به لحاظ بیماری‌های تیروئید غربالگری می‌شوند.

گفتنی است؛ پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان ۱۶ تا ۱۹ مهر ماه سال جاری همزمان با سومین کنگره پرستاری اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان در بیمارستان کودکان مفید با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار می‌شود و گروه‌های هدف کنگره، پزشکان عمومی متخصص و فوق تخصص های کودکان هستند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط