در ادامه یاداشت سازمان «دیدهبان شفافیت و عدالت» که در سالهای اخیر چشم به بسیاری از بیعدالتیها بسته و ظاهرا تنها به دنبال جنجالآفرینی و طرح اتهامات بیاساس بوده، آمده است «به علما و امراء هشدار میدهیم که بهجای معاشرت با ثروتاندوزان، با حفظ حقوق و احترام کلی به همه ملت از جمله ثروتمندان، با مستضعفان متدین و وطن خواه بجوشند تا سلامت و پاک بمانند و مردم از این طریق در سلامت پاکی سر کنند». به نظر میرسد توکلی برای اثبات ادعای خودش (ارتباط ثروتمندان ناشناس با روحانیون سرشناس) نیاز به مصداقتراشی داشته که علامه مصباح یزدی را در مظان اتهام قرار داده است. این درحالی است که رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت آیت الله مصباح و در توصیف شخصیت ایشان تاکید داشتند «پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلندمدت است».
حمید رسایی نیز در یادداشتی با انتقاد شدید از شایعه پراکنی احمدتوکلی علیه علامه مصباح نوشت «اتهامی که توکلی متوجه استاد کرد را حتی دشمنان بیدین و بیانصاف هم ادعا نکرده بودند». رسایی در این یادداشت خطاب به توکلی آورده است «شما با ادعای کذبتان سبب هتک حرمت یک عالمِ مجاهد شدید و این کارتان نزد خداوند بیجواب نخواهد ماند».
همچنین رجا نیوز در یادداشتی تفصیلی به قلم احمدحسین شریفی در پاسخ به شبهه افکنی احمد توکلی در خصوص ارتباط آیت الله مصباح و دفتر ایشان با یک بدهکار بانکی آورده است «اولا غسال ایشان چنین فردی نبوده است؛ ثانیا بدن مطهر ایشان در منزل چنین فردی غسل داده نشده است؛ ثالثا آیتالله مصباح در طول عمرشان با چنین فردی ارتباط نداشتهاند و بعید میدانم که حتی یکبار ایشان را دیده باشند. رابعا آیتالله مصباح اساسا دفتر و بیتی به معنای مصطلح نداشتند که وجوهاتی دریافت کنند یا چنین افرادی با قصدهای سوء بخواهند در آن نفوذ کنند و از ایشان سوء استفاده کنند؛ خامسا زندگی شخصی آیتالله مصباح و فرزندانش که از زاهدانهترین و کممؤنهترین زندگیهای ممکن در این عصر بوده و هست؛ در مرأی و منظر همگان است و سادسا همه مسائل مالی مؤسسه امام خمینی(ره) نیز با شفافترین شکل ممکن، سالانه توسط مسؤولان ذیصلاح رسمی کشور بررسی میشده و میشود و در تمام این سالها حتی یک ریال، تأکید میکنم حتی یک ریال، تخلف مالی در این مؤسسه وجود نداشته است».
محمدجواد ابطحی، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری نیز در گفتوگو با اعتمادآنلاین با اشاره به بیماری پارکینسون احمد توکلی و با بیان اینکه «نمیتوان از آقای توکلی درباره اظهاراتشان توقعی داشت» تاکید میکند «اگر ایشان اسنادی دارند ارائه کنند، ما که با ایشان تعارفی نداریم و بیشتر از آقای توکلی هم نگران نفوذ افراد با چهرههای موجه در بین مسئولان و چهرههای نظام هستیم و به خوبی میدانیم که از ابتدای انقلاب اسلامی مسئله نفوذ وجود داشته است.» عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان این مطلب که «فضای رسانهای علیه آقای مصباح است تا بگویند غسال ایشان ثروتمند و رانتخوار» است، تاکید کرد: «فرضا هم که باشد، این مساله چه ربطی به آقای مصباح دارد؟»
سابقه احمد توکلی در طرح اتهامات بی اساس
سابقه طرح اتهامات علیه مسئولان از سوی احمد توکلی و تارنمای منتسب به وی در سالهای اخیر بارها حاشیهساز بوده تا جایی که توکلی در برخی موارد مجبور به عذرخواهی و اذعان به طرح اتهامات بی اساس شده است.در مهرماه90 درپی انتشار خبر سایت الف وابسته به احمد توکلی با عنوان "احتمال خداحافظی ضرغامی از صدا و سیما" این سایت با تکذیب خبر خود از ضرغامی عذرخواهی کرد. احمد توکلی در تکذیبیه این خبر آورده بود: «پیرو انتشار خبر احتمال استعفای عزت الله ضرغامی از ریاست صدا و سیما با خبر شدیم اصل خبر صحت نداشت و ایشان در سلامتی به کار خود ادامه می دهد». در مرداد 93 احمد توکلی، به دلیل انتشار خبر خروج وزیر علوم وقت از کشور بعد از استیضاح، از فرجی دانا عذرخواهی کرد. در دیماه 95 توکلی به دلیل اینکه به اشتباه «ولی الله سیف»، رییس وقت بانک مرکزی را از سهامداران بانک کارآفرین عنوان کرده بود از سیف عذرخواهی میکند. در مهرماه 96 توکلی، وزیر وقت اقتصاد (علی طیب نیا) را متهم میکند که دولت برای باغچه شخصی وی یک کیلومترونیم لوله گاز اختصاصی کشیده است.
ماجرا از این قرار بود که توکلی در کانال تلگرامیاش از دیدار با مردم سولقان نوشته و مدعی شده بود «از سولقان به سمت سنگان برای آنکه باغچه وزیر اقتصاد دولت یازدهم از گاز بهرهمند شود، یکونیم کیلومتر به سمت سنگان انجام شده است و این یکی دیگر آتش به جان آدم میزند». علی طیبنیا اما به شدت ادعای احمد توکلی را تکذیب کرد و در اینباره گفت: «این طرح را شرکت گاز کامل نکرد و تا ۲۵۰ متری باغچه ما جلوتر نیامدند که پیگیریهای دهیاری هم نتیجه نداد و بنده خودم، نه لوله کشی۱۵۰۰متر مورد ادعا، بلکه ۲۵۰متر باقی مانده با هزینه شخصی را انجام دادم».
ضرورت تحقیق در اخبار و حفظ آبروی افراد
در نگاه اول، عادت احمد توکلی به پذیرش اشتباه و حلالیت طلبی، یک ویژگی اخلاقی محسوب شود؛ اما تکرار اشتباه در موضعگیریها، ابدا حسن نیست و یک سیاستدار در قامت احمد توکلی شاید لازم است، صبوری و تحمل در دانستههایش از افراد را هم چاشنی کار خود کند. شاید گوینده اخبار به وی فرد فاسقی باشد که لازم است درباره او و خبرش تحقیقی بکند و سپس درباره آبروی افراد، در محافل عمومی سخن بگوید. احمد توکلی خود احتمالا بیش از هر فرد دیگری، آیه ششم سوره حجرات را خوانده است که میفرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن جَاءکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَیَّنُوا أَن تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، اگر فاسقى براى شما خبرى آورد، بررسى و تحقیق کنید تا مبادا گروهى را به نادانى آسیب رسانید، آنگاه از کرده خود پشیمان گردید.»در ماجرای اخیر احمد توکلی در پاسخ به انتقادات رسانهها و فعالان سیاسی عنوان کرد «برخی تلاش میکنند در سایه بزرگ کردن یک موضوع فرعی(که مسبب آن نیز ما نبودیم) اصل موضوع را در سایه قرار دهند». اصل موضوع مورد نظر احمد توکلی بر اساس یادداشت منتشر شده؛ هشدار به بزرگان، زمامداران و علما است که «بهجای معاشرت با ثروتاندوزان، با حفظ حقوق و احترام کلی به همه ملت از جمله ثروتمندان، با مستضعفان متدین و وطن خواه بجوشند تا سلامت و پاک بمانند». اما آیا به واقع شانتاژ رسانهای جریان ضدانقلاب و موجسواری رسانههای اصلاحطلب پیرامون همان «اصل موضوع» مد نظر احمد توکلی بود؟ یا آنچه دستاویز شبکههای ماهوارهای فارسی زبان قرار گرفت، حاشیهسازی و ادعاهای توکلی در خصوص آیت الله مصباح یزدی بود؟ این درحالی بود که طرح اتهام به علامه مصباح یزدی صرفا برداشت اشتباه احمد توکلی از صحبت آقای صدیقی بوده که ایشان هم در صحبتش (که بعدا آن را غیردقیق دانست) از فرد غسال اسم نبرده بود. پس نمیتوان از صحبت ایشان نتیجه گرفت که غسال آقای حقشناس و آقای مصباح الزاما یک نفر (همان ابر بدهکار بانکی) بوده است.
عذرخواهیهای بی فایده
عذرخواهی آقای توکلی و پس گرفتن ادعاهایش کار پسندیده ای است؛ اما آیا آبروی ریخته با معذرتخواهی برمیگردد؟ اینکه سازمان «دیدهبان شفافیت و عدالت» با دارا بودن ظرفیت بسیار بالا برای ورود به موضوعات مهم تر، وارد حاشیه سازی شود و با طرح اتهامات مجبور به عذرخواهی شود، نتیجه ای جز خدشه دار شدن اعتبار این سارزمان و البته شخص احمد توکلی نخواهد داشت.در هر صورت طرح اتهام علیه آیت الله مصباح یزدی در شرایط فعلی و بستر سازی برای رسانهها معاند و برخی جریانات داخلی برای سواستفاده و تخریب وجهه علامه مصباح آن هم از سوی احمد توکلی، عجیب و البته قابل تامل است. اینکه چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری 1400 چرا «سازمان دیده بان شفافیت و عدالت» با وجود ضرورت ورود به مقوله مبارزه با فساد و سو مدیریتهای مختلف، وارد حاشیهسازی سیاسی شده و زمینه تخریب وجهه روحانیون را کلید میزند نیز جای سوال دارد که شاید در ماههای باقیمانده به انتخابات بتوان با علنی شدن برخی ارتباطات سیاسی به پاسخ دست یافت.
البته آقای توکلی و تیم ایشان تا اکنون این اعای کذب خود و تخیل را تکذیب نکردند، به نظر میآید آقای توکلی درب سازمان دیدهبان خود را تخته کند بهتر باشد، زیرا این تتمه آبروی عدالت و عدالتخواهی میرود و مردم هر تلاشی برای احقاق عدالت را بازی کثیف سیاست میپندارند. کسانی که در این دوران خود را در عالم سیاست بزرگ و نخبه میدانند بهجای ایجاد دعواهای پوچ که فقط خوراک رسانههای غربی است میبایست به بازسازی اعتماد از دست رفته مردم اقدام کنند که هم خیر دنیا در آن است و خیر آخرت...