ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

اسماعیل خلیل زاده، رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال و متهم اصلی پرونده شرکت ابریشم گیلان پس از کش و قوس های فراوان از سوی سازمان اطلاعات سپاه قدس گیلان دستگیر شد.
يکشنبه، 26 ارديبهشت 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟
به گزارش راسخون؛ نام اسماعیل خلیل‌زاده را فوتبالی‌ها بیشتر شنیده‌اند و او را بهتر می‌شناسند؛ رئیس هیات‌مدیره باشگاه استقلال که مثل خیلی از مدیران ورزشی کشور، از آنهایی بود که یکدفعه سروکله‌اش در مستطیل سبز پیدا شد و به‌عنوان رئیس هیات‌مدیره باشگاه بزرگ استقلال معرفی شد. پیش از این کسی خلیل‌زاده را نمی‌شناخت یا حداقل شاید شناخت نسبت به او، بسیار محدودتر از چیزی بود که این روزها سراغ داریم، حتی فرزند اسماعیل خلیل‌زاده، میلاد خلیل‌زاده معروف به میلاد لاکچری به تبع شهرتی که در فضای مجازی با تکیه بر ثروت بادآورده‌شان دست‌وپا کرده بود، از پدر شناخته‌شده‌تر بود.

القصه اینکه مرد ثروتمند هیات‌مدیره باشگاه استقلال، مدت‌زمانی است که درگیر حواشی بسیاری شده و چند روز گذشته هم خبر رسید به اتهام پولشویی و اخلال در نظام تولید در پرونده شرکت ابریشم گیلان بعد از پشت‌سر گذاشتن دوره بیماری کرونا، بازداشت شده است. طبق اطلاعات موجود، خلیل‌زاده‌ در سه مساله مختلف دارای پرونده قضایی است و این پرونده‌ها هم یکی پس از دیگری درحال سر باز کردن هستند که رئیس هیات‌مدیره استقلالی‌ها را به چالش‌های جدی می‌کشد. 
 

نام خلیل‌زاده کی بر سر زبان‌ها افتاد؟

 
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟
 
بعد از استعفای امیرحسین فتحی از سمت مدیرعاملی باشگاه استقلال نام‌های زیادی به‌عنوان جایگزین او بر سر زبان‌ها افتاد، منتها وزارت ورزش و جوانان اسماعیل خلیل‌زاده، رئیس هیات‌مدیره این باشگاه را به‌عنوان سرپرست باشگاه معرفی و منصوب کرد. اتفاقی که از منظر کارشناسان و رسانه‌ها اقدام عجیبی بود و احتمالا حکایت از روابط پشت‌پرده بین خلیل‌زاده و وزیر ورزش و جوانان داشت. کمی به عقب برگردیم؛ مسعود سلطانی‌فر در سال ۹۷ به‌عنوان وزیر ورزش، اسماعیل خلیل‌زاده را به عضویت هیات‌مدیره تیم استقلال درآورد. خلیل‌زاده به‌عنوان یک عضو فعال اقتصادی به مجموعه مدیریتی استقلال وارد شد و به‌همراه کامران منزوی کارگروه اقتصادی و بازاریابی باشگاه استقلال را تشکیل دادند. این اتفاق و انتخاب یکی از پله‌های شهرت و حاشیه‌سازی‌ها برای خلیل‌زاده بود که رفته‌رفته و بعد از یک‌سری اقدامات او در باشگاه تشدید و باعث شد سروته اتفاقات مختلف در باشگاه استقلال به او ختم شود.


فروش صیادمنش؛ اولین اقدام مدیریتی خلیل‌‌زاده در استقلال

اسماعیل خلیل زاده در اولین خبر اقتصادی خود خبر از فروش الهیار صیادمنش به فنرباحچه داد و به طور صریح اعلام کرد که تمام ۸۵۰ هزار دلار حاصل از فروش صیادمنش را از باشگاه ترکیه‌ای گرفته‌است. اما پس از مدتی هادی مباشری، ضمن تکذیب این خبر تصریح کرد که باشگاه به دنبال دریافت پول کامل انتقال صیادمنش است.
 

خلیل‌زاده چطور سرپرست استقلال شد؟

 
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

سال 98 در آستانه بازی استقلال و پیکان خبرهایی مبنی‌بر کناره‌گیری استراماچونی از هدایت استقلال شنیده شد اما خلیل‌زاده ضمن تکذیب خبر استعفای استراماچونی، آن را کذب محض خواند. استراماچونی قبل از بازی با پیکان و در اعتراض به رفتار مدیران استقلال، از فسخ قرارداد خود خبر داد و ایران را ترک کرد. در این بحبوحه اسماعیل خلیل‌زاده در مصاحبه‌ای می‌گوید که استراماچونی از تیم‌های خارج از کشور پیشنهاد داشته و خواستار کاهش مدت قراردادش از دو سال به یک سال بوده است. خلیل‌زاده در این ایام عضو هیات‌مدیره بود و فتحی مدیرعاملی باشگاه را برعهده داشت، منتها بعد از این اتفاق و به‌دلیل افزایش فشارها استعفا کرد و حالا برخلاف پیش‌بینی‌ها و انتظارات و درصورتی‌که خود خلیل‌زاده این مساله را تکذیب کرد و آن را جوک سال خواند، از طرف وزارت ورزش به‌عنوان سرپرست باشگاه استقلال منصوب شد.
 

ترفیع درجه اسماعیل خلیل زاده به سمت رئیس هیئت مدیره

اسماعیل خلیل زاده در شهریور سال ۹۸ ارتقا درجه می‌گیرد و به سمت رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال منصوب می‌شود.
 

اسماعیل خلیل زاده و جدایی استراماچونی از استقلال

در آستانه بازی استقلال و پیکان خبرهایی مبنی بر کناره‌گیری استراماچونی از هدایت استقلال شنیده شد اما خلیل زاده ضمن تکذیب خبر استعفای استراماچونی، آن را کذب محض خواند.

استراماچونی قبل از بازی با پیکان و در اعتراض به رفتار مدیران استقلال، از فسخ قرارداد خود خبر داد و ایران را ترک کرد. در این بحبوحه اسماعیل خلیل زاده در مصاحبه‌ای می‌گوید که استراماچونی از تیم‌های خارج از کشور پیشنهاد داشته و خواستار کاهش مدت قراردادش از دو سال به یک سال بوده است.
 

و اما ماجرای شرکت ابریشم گیلان و تخلفات خلیل‌زاده

 
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

سال‌هایی که مسعود سلطانی‌فر، وزیر فعلی ورزش و جوانان، استاندار گیلان بوده و از قضا رابطه خوبی هم بین او و خلیل‌زاده وجود داشته است. کلیدواژه خلیل‌زاده احتمالا خیلی از معادلات و گره‌های ذهنی فعلی و موجود در ذهن مخاطبان در ارتباط با سنخیت خلیل‌زاده با ورزش و باشگاه استقلال را حل می‌کند. اما بهتر این است ‌جزئی‌تر به ماجرا ورود کنیم. ماجرایی که شرح کوتاه آن از این قرار است که مسعود سلطانی‌فر در چهارم مهرماه ۱۳۸۰ به‌عنوان استاندار گیلان منصوب می‌شود. در همان سال و کمی پس از انتصاب سلطانی‌فر، شرکت ابریشم گیلان، از موفق‌ترین قطب‌های نوغانداری کشور به فروش می‌رسد و نام خریدار اسماعیل خلیل‌زاده بود اما نتیجه‌ای جز ورشکستگی حاصل نشد. هادی درو، رئیس اداره توسعه نوغانداری استان گیلان در مصاحبه‌ای ضمن انتقاد از واگذاری این شرکت به یک فرد غیرتوانمند در صنعت نوغانداری تاکید می‌کند که این فرد وام میلیاردی از قبل این کارخانه اخذ کرده اما کارخانه را به حال خود رها کرده است. اما جزئیات واقعه از چه قرار است؟

کارخانه ابریشم گیلان در تاریخ 25 اسفند 82 از طریق شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند به اسماعیل خلیل‌زاده، فریبرز خلیل‌زاده، میلاد خلیل‌زاده و یک‌سری افراد دیگر واگذار می‌شود. این واگذاری در زمان استانداری مسعود سلطانی‌فر، وزیر فعلی ورزش و جوانان بوده و با حمایت‌های او این شرکت به خلیل‌زاده واگذار شده است. مبلغ واگذاری این شرکت بزرگ یک میلیاردتومان تعیین می‌شود. دریافت این مبلغ هم در آن زمان کاملا قسطی در نظر گرفته شده بود. ابتدا 90 میلیون تومان نقدی پرداخت می‌شود و مابقی بنا می‌شود در 16 قسط به فواصل سه‌ماهه تا تاریخ 25 اسفند 86 پرداخت شود. بازه چک‌های صادرشده از 25 خرداد 83 تا 25 اسفند 86 بوده است. این قرارداد یک‌سری بندها داشته، ازجمله بندهای مهم در این قرارداد این است که خلیل‌زاده حق ندارد این کارخانه را تعطیل کند یعنی تولید این کارخانه ‌باید ادامه پیدا کند. آنچه مشخص است و در پرس‌وجو‌ها از کارگران کارخانه هم تصدیق می‌شود اینکه کارخانه قابل‌نگهداری بوده است و برای همین هم خریداران تعهد می‌دهند کارخانه نباید تعطیل شود. کار این کارخانه صنایع تبدیل بود؛ یعنی یک ویژگی خاص آن تبدیل پیله تر به پیله خشک بود. کارخانه‌هایی داشتیم که پیله خشک را تبدیل به نخ می‌کردند ولی تبدیل پیله تر به پیله خشک کار این کارخانه بوده است و پیله خشک‌ها را قدری خود تبدیل به نخ می‌کرده و مقداری را به کارخانه‌های دیگر واگذار می‌کرد که آنها تبدیل می‌کردند.

متاسفانه سال 82 که خلیل‌زاده مالک این کارخانه می‌شود، کارخانه با تعدیل نیرو روبه‌رو و تا سال 89 ‌ مثل خیلی دیگر از فرآیندهای خصوصی‌سازی و واگذاری‌ها، به‌طور کامل تعطیل می‌شود. کارخانه سال 89 مورخ 20 تیرماه به یک موسسه مالی به نام تعاونی بهمن ایثار واگذار می‌شود که یک‌سری تولیدات داشتند. اگر یادتان هم باشد آن زمان موسسات مجاز و غیرمجاز مالی زیادی تاسیس می‌شدند. یک‌سری طلاب و... این موسسه مالی را راه‌اندازی می‌کنند و اینها بابت این کارخانه که عملا تعطیل شده بود و خود خلیل‌زاده کامل پول آن را پرداخت نکرده بود، قیمت 49 میلیاردتومان پرداخت و آن را خریداری می‌کنند. کارخانه در وضعیتی بود که یک‌سری تجهیزات اساسا کارایی نداشتند و یک‌سری دیگر از تجهیزات را هم از کارخانه خارج کرده بودند و عملا این کارخانه قابلیت کار را از دست داده بود و نمی‌شد دیگر در آن فعالیت به راه انداخت. پس از این اتفاقات و در این سال‌ها اسماعیل خلیل‌زاده اقدام به دریافت تسهیلاتی از بانک‌ها می‌کند که به‌منظور راه‌اندازی این کارخانه است. یعنی به بهانه راه‌اندازی مجدد کارخانه و چرخه تولید، با مدارک و اسناد همین کارخانه تسهیلات هنگفتی را از بانک‌ها دریافت می‌کند ولی این تسهیلات هیچ‌وقت وارد کارخانه نمی‌شود. نکته اینکه وام‌ها بعد از فروش کارخانه، به اسم خلیل‌زاده داده شده است.
 
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

خلیل‌زاده این کارخانه را سال 89 می‌فروشد اما تا 28 فروردین 1400 این کارخانه به شرکت موردنظر واگذار نمی‌شود. موسسه بهمن ایثار سال 89 با مولی‌الموحدین ادغام و وارد مجموعه بانک ایران‌زمین می‌شود ولی این کارخانه تا 28 فروردین 1400 به این موسسه واگذار نمی‌شود. یعنی دست اسماعیل خلیل‌زاده بوده و در بازه سال 90 این کارخانه تسهیلات گرفته است. تسهیلاتی که به اسم تولید گرفته اما در جای دیگری هزینه می‌شد. درحالی‌که این کارخانه در آن زمان طی نامه‌نگاری‌های شرکت تعطیل بوده و تولیدی نداشته است. این کارخانه موقعی که تحویل اسماعیل خلیل‏زاده می‌شود، سودآوری داشته است. مستنداتی موجود است که به‌خوبی نشان می‌دهد سال 83 این کارخانه دو میلیارد سوددهی داشته ولی خلیل‌زاده علی‏رغم وجود منابع هزینه خرید شرکت را تسویه نکرد و حتی این سود را هم به چرخه تولید تزریق نکرد تا چرخ کارخانه همچنان بچرخد، نهایتا اینکه متخصصان این کارخانه و کارگران به‌مرور اخراج شدند و این کارخانه از حالت فعال خود خارج و درنهایت سال 89 تعطیل شد. متاسفانه ابریشم گیلان هم به دست کسانی که وارد خصوصی‌سازی شدند، تعطیل شد و منتفعان و سرمایه‌داران از منافع قیمت زمین و ماشین‌آلات آن سوءاستفاده کردند، درحالی‌که تولید را خوابانده بودند. همه می‌دانیم که ما در بحث نخ به خارج از کشور وابستگی نداشتیم. از سال 89 که این کارخانه از فعالیت خارج شد، جزء کارخانه‌های تاثیرگذار بود و همین باعث شد کشور در زمینه تامین نخ دچار مشکل جدی شود و ما مجبور به واردات از سایر کشورها باشیم.

خلاصه اینکه اتفاقاتی نظیر آنچه بر سر سایر صنایع خصوصی ‏سازی‏ شده آمد، سال‌ها پیش بر سر ابریشم گیلان هم آمد و این صنعت مهم را در کشور به تعطیلی کشاند. عامل این اتفاقات چه کسی بود؟ اسماعیل خلیل‌زاده، کسی که حالا به اتهام پولشویی و اخلال در نظام تولید کشور بازداشت شده است.
 

بازداشت ابراهیم خلیل زاده

اسماعیل خلیل زاده رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال و متهم اصلی پرونده شرکت ابریشم گیلان در ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ از سوی سازمان اطلاعات سپاه قدس گیلان دستگیر شد.

خلیل زاده در هفته گذشته به اتهام پول‌شویی و اخلال در نظام تولید تحت تعقیب قضائی قرار گرفته بود که به علت ابتلاء به ویروس کرونا پس از تفهیم اتهام با صدور قرار وثیقه سنگین و تودیع آن، آزاد شد.
 
سیدمهدی فلاح میری دادستان مرکز استان گیلان، آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده شرکت ابریشم گیلان را تشریح کرد.

فلاح میری گفت: دستگاه قضایی همزمان با پیگیری برای احیای تولید در شرکت ابریشم گیلان، با تشکیل پرونده کیفری در حال رسیدگی به اتهامات اشخاصی است که طی سالیان متمادی موجب اخلال در تولید این کارخانه شده اند.

وی گفت: متهم اصلی پرونده به اتهام پولشویی و اخلال در نظام تولید تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.

دادستان مرکز استان گیلان در پایان با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری که ضربه به تولید را خیانت به استقلال کشور دانستند اظهار داشت: دستگاه قضایی با کسانی که با منفعت طلبی شخصی موجب تعطیلی کارخانجات و اخلال در نظام تولید شده اند در چارچوب قانون قاطعانه برخورد خواهد کرد.
 

واکنش کاربران


ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟
 

ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟
 
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟
 
ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟

ماجرای دستگیری رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال چیست؟


منبع:
1. فرهیختگان/ جزئیات جدید از پرونده اقتصادی اسماعیل خلیل‌زاده؛ جاده ابریشم دوست وزیر
2. ایمنا/ اسماعیل خلیل زاده از رئیس هیئت مدیره استقلال تا پولشویی و دستگیری + بیوگرافی و عکس
3. مشرق نیوز/ جزئیات اتهامات رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال

** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط