واکنش‌ها به حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان/ شمارقربانیان به ۱۵۰ نفر افزایش یافت

انفجاری در مسجد شیعیان در ولایت قندوز واقع در شمال افغانستان به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن منجر شد. این انفجار در جریان نماز جماعت رخ داده است و برخی منابع محلی، تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها را بیش از صد تن اعلام کرده‌اند. هنوز مشخص نیست چه گروهی در پشت این انفجار بوده اما از زمان روی کار آمدن طالبان، این اقدامات به شاخه افغانستان داعش نسبت داده می‌شود.
يکشنبه، 18 مهر 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ناهید اسدی
موارد بیشتر برای شما
واکنش‌ها به حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان/ شمارقربانیان به ۱۵۰ نفر افزایش یافت
به گزارش راسخون؛ انفجاری در مسجد شیعیان در ولایت قندوز واقع در شمال افغانستان به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن منجر شد. این انفجار در جریان نماز جماعت رخ داده است و برخی منابع محلی، تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها را بیش از صد تن اعلام کرده‌اند. هنوز مشخص نیست چه گروهی در پشت این انفجار بوده اما از زمان روی کار آمدن طالبان، این اقدامات به شاخه افغانستان داعش نسبت داده می‌شود.
 


داعش مسئولیت حمله انتحاری در قندوز را بر عهده گرفت

گروه تروریستی داعش مسئولیت انفجار امروز در مسجد شیعیان قندوز افغانستان را بر عهده گرفت.

به نقل از العالم، در این انفجار که انتحاری اعلام شده مسجد "سید آباد" در منطقه "خان آباد" این ولایت در شمال افغانستان هدف قرار گرفته شد که طی آن ۱۰۰ تن کشته و ۲۰۰ تن دیگر نیز زخمی شدند.

پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان درباره این انفجار در توییتر نوشت: ظهر امروز یک انفجار مسجد هموطنان شیعه ما را هدف گرفت ... در نتیجه آن تعدادی از هموطنان ما شهید و زخمی شدند.

وی افزوده است، یک واحد ویژه برای تحقیقات به محل اعزام شد.

دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز در توییتر گفته که به شدت نگران شمار بسیار زیاد کشته شدگان در حمله امروز در این مسجد است.

یوناما می‌گوید حادثه امروز بخشی از الگوی نگران کننده خشونت است؛ سومین حمله‌ای که نهادهای مذهبی را هدف قرار داده است.
 

شمارقربانیان حمله انتحاری مسجد قندوز به ۱۵۰ نفر افزایش یافت

 
واکنش‌ها به حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان/ شمارقربانیان به ۱۵۰ نفر افزایش یافت

منابع خبری افغانستان اعلام کردند که شمار کشته شدگان حمله انتحاری در مسجد شیعیان در استان قندوز به ۱۵۰ نفر و شمار زخمی ها به ۲۰۰ نفر افزایش یافته است.

روزنامه اطلاعات روز افغانستان از استان شمالی قندوز گزارش داده است که یکی از پزشکان مستقر در شهر قندوز این آمار را در اختیار آنها گذاشته است.

این روزنامه نوشته است که قربانیان این حمله کودکان، جوانان و مردان هستند و شماری از اجساد دیروز بصورت گروهی به خاک سپرده شده اند.

حمله‌ی انتحاری به مسجد سیدآباد ظهر روز جمعه هنگام اقامه نماز جمعه صورت گرفت.

مسئولیت این حمله را داعش بر عهده گرفته و گفته است که مسجد مرکزی شیعیان را هدف قرار داده است.

داعش مدعی شده بود که در این حمله ۳۰۰ نفر را کشته و یا زخمی کرده اند.

حمله انتحاری به مسجد شیعیان با واکنش گسترده داخلی و خارجی مواجه شد و همه کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران از طالبان خواستند که تامین امنیت مردم را برعهده گیرند و عاملان این جنایت  را مجازات کنند.
 

واکنش‌های گسترده جهانی به کشتار شیعیان در مسجد سیدآباد قندوز


واکنش‌ها به حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان/ شمارقربانیان به ۱۵۰ نفر افزایش یافت

تعدادی از کشورها ،گروهها و شخصیت های افغانستان حمله تروریستی به مسجد شیعیان در استان قندوز که صدها کشته و زخمی برجای گذاشت را محکوم کردند.

"مطیع الله روحانی" رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در قندوز گفته است که در حمله انتحاری روز گذشته  در این حمله انتحاری به مسجد شیعیان در قندوز ۴۶ نفر کشته و ۱۴۳ تن دیگر زخمی شده اند اما منابع محلی تعداد کشته ها این حمله را ۶۰ تن و مجروحان را ۱۴۰ نفر ذکر کرده اند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و سفارت ایران در کابل با صدور بیانیه ضمن محکوم کردن این حمله تروریستی با جان باختگان و زخمی ها این حمله ابراز همدردی کرد.

"سعیدخطیب زاده" سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اضافه کرد حمله تروریستی به هر شکل و هدفی که انجام شود، محکوم است.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز این حمله را وحشیانه توصیف کرده و آنرا محکوم کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای، مراتب اندوه و تاسف مردم و دولت پاکستان نسبت به حمله تروریستی به نمازگزاران در قندوز را ابراز داشته است.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان را محکوم کرده و گفته است که مردم افغانستان شایسته زندگی خوب هستند.

دفتر سیاسی گروه طالبان در کابل نیز با محکوم کردن حمله به مسجد سیدآباد قندوز اعلام کرد این سومین حمله مرگبار داعش پس از تصرف کابل بدست طالبان می باشد.

طالبان در ادامه این بیانیه اضافه کرد است که به طور عمیق نگران حمله های تروریستی در افغانستان است.

"حامد کرزی"رئیس جمهوری اسبق  و "عبدالله عبدالله" رئیس شورای عالی مصالحه ملی افعانستان نیز این حمله تروریستی را نکوهش کردند.

کرزی این حادثه را اسفبار و خلاف تمام اصول و ارزشهای انسانی و اسلامی دانسته و با اشاره به حملات تروریستی یک هفتهٔ اخیر در مسجد عیدگاه کابل و نیز مدرسه‌ای در "خوست" اضافه کرد  این اعمال کار دشمنان صلح و آرامش مردم افغانستان است.

"عبدالله عبدالله" نیز در صفحه فیسبوک خود نوشته است که از این رویداد بشدت غمگین شده است.

یک راننده تاکسی که پس از انفجار به محل حادثه رسیده و اقدام به انتقال اجساد و زخمی  ها به بیمارستان کرده گفت اینگونه اقدامات مورد قبول هیچ دین و مذهبی نیست و کشتن انسان های بیگناه حرام است.

"عبدالرازق راسخ" یکی از کاربران شبکه اجتماعی نوشت اکنون طالبان متوجه شده که انجام  حملات تروریستی آسان اما جلوگیری از اینگونه حملات سخت است.

گروه طالبان که اکنون مسئول تأمین امنیت مردم افغانستان هستند، سلاح های که در گذشته دولت محمد اشرف غنی برای تأمین امنیت مساجد توزیع کرده بود را جمع آوری کرده و به مردم وعده داده بود که خود امنیت مساجد را تامین می کند.

خبرگزاری  صدای افغان(آوا) در واکنش به این حمله گفته است  اکنون که آمریکا از کشور خارج شده و دولت دست نشانده واشنگتن  نیز در کابل بر سرکار نیست ،مسوولیت تامین امنیت همه اقوام، اقشار و مذاهب افغانستان بر عهده طالبان است و این گروه باید درباره آنچه در قندوز رخ داده به مردم افغانستان به طور شفاف و مسئولانه توضیح دهد.

این منبع از طالبان خواسته است که عاملان و آمران این جنایت وحشتناک را به سرعت به دست عدالت بسپارند و اجازه ندهد که امنیت ملی افغانستان، قربانی اقدامات و توطئه های فرقه گرایانه و نفاق انگیزانه استعمار نو و تروریست‌های دست‌آموز و مزدور آن قرار بگیرد.

حمله هفته گذشته به  مراسم ترحیم یکی از مقامات طالبان و حمله روز گذشته بر مسجد شیعیان که مسئولیت هردوی این رویداد را داعش برعهده گرفته است، بیانگر آن است که این گروه تکفیری چالش مهمی برای آینده امنیت این کشور است.

هرچند مقامات طالبان بارها گفته اند که داعش در حدی نیست که چالش جدی  در برابر این گروه بوجود آورند اما عملکرد آنها نشان می دهد که چنین نیست و داعش می تواند چالشی در برابر طالبان و مردم این کشور باشد.

شماری از کارشناسان معتقدند بسیاری از این  انفجارها با هدف ایجاد رعب و وحشت  در بین مردم و بویژه کوچاندن اجباری آنها از شهرها و  روستاها باشد.

پیش از این گزارش هایی مبنی بر کوچ اجباری شیعیان در برخی از مناطق و تصرف منازل و زمین های کشاورزی آنان برای تقسیم در بین خان ها و جنگجویان طالبان منتشر شده بود که با دستور طالبان به طور موقت متوقف شده است.

شماری از صاحب نظران نیز معتقدند حملات اخیر - چه حملاتی که علیه اهداف طالبان صورت می‌گیرد و مسئولیت آن را گروه تکفیری داعش می پذیرد و چه حمله هایی که مردم بی دفاع غیرنظامی و نمازگزاران شیعه و دیگر اهداف را آماج قرار می‌دهد - بخشی از تلاش  مذبوحانه امریکا و قدرت‌های همپیمان آن برای جبران شکست شرم‌آور و غیرقابل دفاع شان در افغانستان است؛ زیرا آنها نمی خواهند مردم افغانستان پس از ۴۳ سال به امنیت و آرامش و ثبات برسند و امکان تصمیم گیری برای سرنوشت خویش را بدون سلطه و نفوذ و اشغال خارجی پیدا کنند.

با این همه هیچ تردیدی نیست که طالبان به عنوان مسوول امنیت افغانستان باید در برابر این  حملات  وحشیانه پاسخگو باشد و تمام تلاش خود  را برای  تامین  امنیت  تمامی اقوام ،گروهها و اقلیت ها به کار گیرد و  عاملان اینگونه حملات تروریستی را به دست عدالت بسپرد.


منبع:
ا. ایرنا/ شمارقربانیان حمله انتحاری مسجد قندوز به ۱۵۰ نفر افزایش یافت
2. ایسنا/ ویدئو/ ده‌ها کشته و زخمی در انفجاری در قندوز افغانستان
3. ایرنا/ واکنش‌ها به حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان
4. ایسنا/ داعش مسئولیت حمله انتحاری در قندوز را بر عهده گرفت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.