گزارشی از همایش مبلغان اعزامی اوقاف به مواکب اربعین حسینی در قم

همایش «قدم‌های آسمانی» ویژه گردهمایی بزرگ مبلغان اعزامی سازمان اوقاف به مواکب اربعین، به میزبانی استان قم برگزار شد.
چهارشنبه، 9 شهريور 1401
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گزارشی از همایش مبلغان اعزامی اوقاف به مواکب اربعین حسینی در قم
به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، همایش قدم‌های آسمانی با حضور مبلغان اعزامی سازمان اوقاف به مواکب اربعین حسینی، پیش از ظهر امروز در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد.

در این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی نماینده ولی فقیه در عراق، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد کل اربعین و حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه سخنرانی کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی در سخنان خود با اشاره به آیه شریفه «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَکَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا» اظهار کرد: تبلیغ باید به گونه‌ای باشد که به دل‌ها بنشیند و موثر باشد.

وی افزود: گردهمایی عظیم اربعین، علاوه بر اینکه یک عمل عبادی و عرض ارادت و اخلاص به امام حسین(ع) است، نوعی مقابله با نقشه‌های تفرقه‌انگیز غربی و صهیونیستی هم به شمار می‌رود.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی نیز در سخنرانی خود با بیان اینکه میزبان اصلی در همه مواکب و در مجموعه پیاده‌روی اربعین، شخص امام حسین(ع) هستند و غیر مسلمانان هم مهمان آن حضرت به شمار می‌روند گفت: اهل سنت و اقلیت‌های شیعه هم در این گردهمایی بزرگ حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: علما و روحانیون و مبلغان دینی به این مهم توجه دارند و اگر هم در جایی رفتاری از موکب‌داران سرزد، تذکر لازم را با زبان خوب خواهند داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل هم در ابتدای این همایش ضمن خیر مقدم به مهمانان و مبلغان حاضر عنوان کرد: سال 1397 بیش از 197 موکب توسط سازمان اوقاف برپا می‌شد ولی با تاکیدات مدیریت جدید سازمان که خواستار برپایی 313 موکب شده، تعداد این مواکب بیش از این مقدار شده و فقط 217 موکب در مرزها و ورودی‌ها و خروجی‌های کشور وجود خواهند داشت که یکی از مهمترین آنها موکب اوقاف در مرز میرجاوه برای پذیرایی از زائران پاکستانی است.

وی افزود: کار در حوزه اربعین سراسر فرهنگی و تبلیغی است بنابراین سعی کرده‌ایم جلوه‌های کار فرهنگی را با حضور مبلغان روحانی تقویت کنیم و بر این اساس ادارات کل اوقاف استان‌ها موظف شده‌اند علاوه بر پذیرایی از زائران، اقلام فرهنگی برای توزیع بین کودکان و نوجوانان و دیگر گروه‌های سنی را فراهم کنند.

در ادامه گزارشی از سخنرانی های صورت گرفته در این همایش را مشاهده خواهید کرد:

گزارشی از همایش مبلغان اعزامی اوقاف به مواکب اربعین حسینی در قم

نماینده ولی فقیه در عراق: پیاده‌روی اربعین عملی عبادی و سیاسی در مقابله با تفرقه‌افکنی دشمنان است

نماینده ولی فقیه در عراق گفت: گردهمایی عظیم اربعین، علاوه بر اینکه یک عمل عبادی و عرض ارادت و اخلاص به امام حسین(ع) است، نوعی مقابله با نقشه‌های تفرقه‌انگیز غربی و صهیونیستی هم به شمار می‌رود.
 
 
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی پیش از ظهر امروز در همایش قدم‌های آسمانی ویژه گردهمایی بزرگ مبلغان اعزامی سازمان اوقاف به مواکب اربعین حسینی که در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد با اشاره به آیه شریفه «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَکَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا» اظهار کرد: تبلیغ باید به گونه‌ای باشد که به دل‌ها بنشیند و موثر باشد.

وی افزود: بر این اساس خداوند در آیه 125 سوره نحل فرموده است «اُدْعُ إلی سَبیلِ ربِّک بِالْحِکمَةِ و الْمَوعِظّةِ الْحَسَنَةِ و جَادِلْهم بالّتی هیَ أحْسَنُ» به این معنی که با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به (شیوه‌ای) که نیکوتر است مجادله نمای در حقیقت پروردگار تو به (حال) کسی که از راه او منحرف شده داناتر و او به (حال) راه یافتگان (نیز) داناتر است.

نماینده ولی فقیه در عراق با بیان اینکه محتوای ابلاغی توسط مبلغان به مردم هم باید آن چیزی باشد که خداوند فرموده یا توسط واسطه‌های امین او یعنی پیامبران و امامان معصوم به ما رسیده است گفت: در نهایت نیز بر خشوع و خضوع در برابر خدا تاکید شده، یعنی مبلغان باید با نیت خالص و بدون ترس از هیچ کس غیر حضرت حق، به تبلیغ دین بپردازند نه اینکه برای رسیدن به موقعیت و مقام به این کار اهتمام ورزند.

وی ادامه داد: خداوند به مبلغان دین بشارت داده که اجر و مزد آنها نزد او محفوظ است و مزد مادی و دنیوی اهمیت ندارد زیرا در اینجا معامله اصلی با خداوند صورت گرفته است.

حسینی بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران پدیده‌ای نادر و پیش‌بینی‌ناپذیر برای قدرت‌های جهانی بود، بعد از پیروزی انقلاب هم تصور جهانی بر این بود که مردم ایران باید به سمت شوروی یا آمریکا متمایل شوند ولی امام خمینی(ره) از همان ابتدا شعار نه شرقی، نه غربی را بیان کردند و به صورت عملی، راه مستقلی را در پیش گرفتند.

نماینده ولی فقیه در عراق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت مرزهای ایران و عراق برای قدرت‌های جهانی عنوان کرد: شیعه بودن اکثریت مردم ایران و عراق، سبب شد دشمنان به این فکر بیفتند که صدام را تحریک کنند تا به ایران حمله و هشت سال جنگ را به مردم ایران تحمیل کند زیرا عقیده داشتند اگر انقلاب اسلامی به عراق هم تسری یابد، مشکل بزرگی برای ابرقدرت‌ها به وجود می‌آید ضمن اینکه عراق، حلقه وصل ایران به جهان عرب هم بود.

وی با اشاره به مختصات جامعه عراقی در زمان حکومت حزب بعث و صدام حسین گفت: با اینکه بسیاری از مردم عراق از زبان فارسی استفاده می‌کردند ولی صدام خط و زبان فارسی را ممنوع اعلام کرد.

حسینی تاکید کرد: گردهمایی عظیم اربعین، علاوه بر اینکه یک عمل عبادی و عرض ارادت و اخلاص به امام حسین(ع) است، نوعی مقابله با نقشه‌های تفرقه‌انگیز غربی و صهیونیستی هم به شمار می‌رود.

نماینده ولی فقیه در عراق با بیان اینکه میلیون‌ها ایرانی در هنگامه اربعین به عراق مسافرت می‌کنند و در کنار میلیون‌ها زائر از این کشور و همچنین پیروانی از سایر ادیان و مذاهب از کشورهای مختلف، پیاده گام بر می‌دارند گفت: بر این اساس دشمنان درصدد هستند این گردهمایی بزرگ را به انحراف بکشانند و بین مردم اختلاف بیندازند، نقشه آنها اهانت به مقدسات مذاهب مختلف اسلامی است که البته این توطئه‌ها جواب نخواهد داد.

وی تصریح کرد: هر کس به این اختلافات دامن بزند، خواسته یا ناخواسته در خط آمریکا و صهیونیسم جهانی گام برداشته ولی بدانند که حرکت خلاف جهت در این دریای مواج، تاثیری نخواهد داشت.

حسینی با اشاره به برپایی مواکب اربعین توسط پیروان مذاهب اهل سنت و حتی مسیحیان و ایزدی‌ها در کشور عراق گفت: آنها تمام هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند تا در پذیرایی از زائران حسین(ع) سهیم باشند.

نماینده ولی فقیه در عراق تاکید کرد: تمام اهتمام مبلغان دینی و موکب‌داران اربعین، باید تلاش در راستای وحدت میان مسلمانان و پیروان همه ادیان الهی باشد.

گزارشی از همایش مبلغان اعزامی اوقاف به مواکب اربعین حسینی در قم

رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین: دوگانه‌سازی بین مشکلات داخلی و تدارکات اربعین نقشه دشمنان مکتب عاشوراست

رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین گفت: موکب‌های اربعین از محل کمک‌های مردمی اداره می‌شوند نه بودجه دولتی؛ ضمن اینکه دوگانه‌سازی در مورد مشکلات داخلی و پذیرای از زائران اربعین، کار دشمنان است.
 
 
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی پیش از ظهر امروز در همایش قدم‌های آسمانی ویژه گردهمایی بزرگ مبلغان اعزامی سازمان اوقاف به مواکب اربعین حسینی که در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد اظهار کرد: قدرت‌های جهانی در سال‌های اخیر تلاش فراوانی کردند تا با دامن زدن به مسائل قومیتی و مذهبی، بین مسلمانان منطقه اختلاف ایجاد کنند ولی به یاری خداوند و با عنایات امام حسین(ع)، پدیده عظیم اربعین حسینی با حضور پیروان ادیان و مذاهب مختلف، این نقشه‌ها را نقش برآب کرد.

وی افزود: شاخصه مشترک میان همه شرکت‌کنندگان در پیاده‌روی اربعین، دلدادگی آنها به امام حسین(ع) است و شعار «الحسین یجمعنا» هم با وجود مخالفت‌هایی که از سوی برخی افراد و گروه‌ها وجود داشت، ناظر به گستردگی این حماسه بزرگ است زیرا هر کس و هر گروهی، بنا به آنچه از حسین(ع) دیده و شنیده خود را در این دریای بزرگ وارد کرده و تنها بحث محبت نیست، ممکن است یک مسیحی آزادگی حسین(ع) را ملاک قرار دهد و گروهی دیگر، ویژگی متفاوتی را دوست داشته باشد.

رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین با بیان اینکه امسال اربعین باشکوه‌تری نسبت به سال‌های قبل خواهیم داشت گفت: خدماتی که سازمان اوقاف و مبلغان ارائه می‌دهند مربوط به ایرانیان یا پیروان مذهب خاصی نیست زیرا در عراق هم ارائه خدمات به صورت اختصاصی مرسوم و مورد پسند نیست.

وی ادامه داد: میزبان اصلی در همه مواکب و در مجموعه پیاده‌روی اربعین، شخص امام حسین(ع) هستند و غیر مسلمانان هم مهمان آن حضرت هستند ضمن اینکه اهل سنت و اقلیت‌های شیعه هم در این گردهمایی بزرگ حضور پیدا می‌کنند.

احمدی تصریح کرد: نباید رفتاری داشته باشیم که موجب رنجش پیروان سایر ادیان و مذاهب شود زیرا امام حسین(ع) و فرهنگ اربعین متعلق به همه انسان‌ها فارغ از دین و مذهبشان است.
رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین بیان کرد: علما و روحانیون و مبلغان دینی به این مهم توجه دارند و اگر هم در جایی رفتاری از موکب‌داران سرزد، تذکر لازم را با زبان خوب خواهند داد.

وی با اشاره به احتمال حضور گروه‌های انحرافی در پیاده‌روی اربعین گفت: این مسئله نگران‌کننده نیست زیرا تعداد آنها بسیار کم است و مردم به این امور توجه نمی‌کنند البته مبلغان باید آمادگی پاسخ به شبهات و سوالات را داشته باشند.

احمدی تاکید کرد: به شایعاتی هم که در برخی شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود نباید توجه و آنها را بازنشر کرد.

رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین با اشاره به اتفاقات سیاسی اخیر در عراق عنوان کرد: اینها مسائل داخلی خود عراقی‌هاست که به واسطه سال‌ها دیکتاتوری بعثی و دخالت‌های خارجی‌ها رخ داده و مردم این کشور در دوره گذار به سر می‌برند، نکته حائز اهمیت اینکه مبلغان، موکب‌داران و زائران ایرانی نباید به این مسائل ورود و موضع‌گیری کنند.

وی ادامه داد: زائران و موکب‌داران ایرانی نباید مسائل جناحی و سیاسی را در پیاده‌روی بزرگ اربعین دخالت دهند و رهبر معظم انقلاب و مراجع بزرگی همچون آیت‌الله سیستانی هم بارها تاکید کرده‌اند که نباید از تصویر در مواکب استفاده شود.

احمدی در ادامه به عطش زیارتی ایجاد شده در بین زائران به واسطه دو سال محدودیت به خاطر شیوع کرونا عنوان کرد: انتظار این است که امسال جمعیتی چند میلیونی از ایران به عراق وارد شوند ولی حقیقت این است که زیرساخت‌های لازم برای پذیرایی کامل از همه آنها وجود ندارد بنابراین از همه می‌خواهیم زیارت کوتاهی در کربلا و نجف داشته باشند و حداقل حضور را رعایت کنند.

رئیس کارگروه فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین به مشکلات زیرساختی در عراق هم اشاره و ابراز کرد: نوع برنامه‌ریزی مبلغان باید متناسب با حرکت شبانه یا روزانه زائران و امکانات اسکان در مواکب باشد.

وی گفت: دوگانه‌سازی در مورد کمک به موکب‌های اربعین، یکی از اقداماتی است که از سوی دشمنان تبلیغ و ترویج می‌شود در حالیکه هر کاری جای خودش اهمیت دارد و علاوه بر این موکب‌ها هم از محل کمک‌های مردمی برپا می‌شوند نه کمک‌های دولتی؛ نکته حائز اهمیت دیگر اینکه مجموع پذیرایی زائران در عراق شامل 8 درصد از سوی ایران و 92 درصد از سوی خود عراقی‌هاست.

احمدی با تاکید بر محوریت برگزاری نماز جماعت در مواکب خاطرنشان کرد: خواهش ما از مبلغان روحانی اعزامی از ایران این است که اگر در یک موکب، روحانی عراقی حضور دارد، او را برای امامت جماعت در اولویت قرار دهند.

گزارشی از همایش مبلغان اعزامی اوقاف به مواکب اربعین حسینی در قم

حجت‌الاسلام والمسلمین عادل: بیش از 313 موکب اربعینی توسط سازمان اوقاف برپا می‌شود

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: در سال جاری بیش از 313 موکب اربعین و تنها 217 موکب در مبادی ورودی و خروجی کشور توسط سازمان اوقاف برپا شده یا به زودی برپا خواهد شد.
 
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل پیش از ظهر امروز در همایش قدم‌های آسمانی ویژه گردهمایی بزرگ مبلغان اعزامی سازمان اوقاف به مواکب اربعین حسینی اظهار کرد: زیارت امام حسین(ع) از صدر اسلام تاکنون در احیای قیام عاشورا نقش مهمی داشته است.

وی افزود: با وجود همه توطئه‌ها و دشمنی‌ها علیه فرهنگ زیارت حسینی که آخرین آنها را همین روزها دیدیم، این فرهنگ ناب نه تنها از بین نرفته بلکه توسعه یافته است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه فتنه اخیر به شکلی بود که گروهی گمان کردند شرایط برای حضور زوار ایرانی در پیاده‌روی اربعین دشوار خواهد شد گفت: خود امام حسین(ع) زائرانش را یاری می‌کند و به حول و قوه الهی امسال هم شاهد حضور گسترده زائران در این گردهمایی بزرگ انسانی و مذهبی خواهیم بود.

وی با اشاره به زیارات وارد شده درباره امام حسین(ع) که جزو اعمال مستحب موکد هستند عنوان کرد: حتی زیارت امام حسین(ع) از راه دور هم دارای ثواب فراوان است و امام صادق(ع) نیز در این مورد تاکید فراوانی داشته‌اند.

عادل زیارت عاشورا و زیارت اربعین را از جمله زیارات معتبر و ارزشمند مکتب تشیع دانست و تصریح کرد: امروز کاملا درک می‌کنیم که چرا ائمه معصوم(ع) زیارت اربعین را یکی از نشانه‌های اصلی شیعه بودن ذکر کرده‌اند؛ امروز که معرفت حسینی عالم‌گیر شده و یکی از شاخصه‌های آن، حضور میلیونی پیروان مذاهب و ادیان مختلف در پیاده‌روی اربعین است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه امام عصر(ع) در هنگامه ظهور خود را فرزند و نواده امام حسین(ع) معرفی می‌کنند گفت: این بدان معناست که در آن دوره و عصر، امام حسین(ع) در سطح جهانی شناخته شده هستند.

وی با بیان اینکه سازمان اوقاف با کمک هیئت امنای بقاع متبرکه، خیرین و مبلغان، در حرکت بزرگ اربعین هم نقش‌آفرینی می‌کند عنوان کرد: سال 1397 بیش از 197 موکب توسط سازمان اوقاف برپا می‌شد ولی با تاکیدات مدیریت جدید سازمان که خواستار برپایی 313 موکب شده، تعداد این مواکب بیش از این مقدار شده و فقط 217 موکب در مرزها و ورودی‌ها و خروجی‌های کشور وجود خواهند داشت که یکی از مهمترین آنها موکب اوقاف در مرز میرجاوه برای پذیرایی از زائران پاکستانی است.

عادل با تاکید بر اینکه مبلغان باید در مواکب اوقاف حضور داشته باشند خاطرنشان کرد: کار در حوزه اربعین سراسر فرهنگی و تبلیغی است بنابراین سعی کرده‌ایم جلوه‌های کار فرهنگی را با حضور مبلغان روحانی تقویت کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: ادارات کل اوقاف استان‌ها موظف شده‌اند علاوه بر پذیرایی از زائران، اقلام فرهنگی برای توزیع بین کودکان و نوجوانان و دیگر گروه‌های سنی را فراهم کنند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.