هفتاد شاسی بلند مشکوک
آقایان اگر شاسی بلندها را گرفتید خودتان استعفا بدهید
چهارشنبه عصر بود که خبر یا شاید هم شایعه اهدای ۷۰ یا ۷۵ شاسی بلند در جریان استیضاح قبلی وزیر صمت به نمایندگان مجلس در فضای مجازی منفجر شد. خبری که احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی سرتیپ بازنشسته سپاه پاسداران و با سابقه حضور در جنگ آن را عنوان کرد نماینده تبریز روز چهارشنبه در مصاحبه با ایلنا مدعی شد که: «در جریان منتفی شدن استیضاح قبلی فاطمی امین ۷۰ خودرو شاسی بلند در اختیار مجلس قرار گرفته است و هیات رئیسه باید ارتباط این مسئله با موضوع استیضاح را مشخص کند.» به دنبال این ادعا، وزارت صمت با صدور اطلاعیه ای این ادعا را کاملا کذب خواند و تاکید داشت که این موضوع را پیگیری حقوقی خواهد کرد.
از سوی دیگر، دادستانی نیز به این ماجرا ورود کرد و دادستان کل کشور گفت: «ادعای یک نماینده درباره وزیر صمت تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری میشود حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در رابطه با جزئیات نامه آقای سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص درخواست پیگیری ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر واگذاری خودرو به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان استیضاح وزیر صمت اظهار کرد: «در خصوص ادعای آقای بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی، بلافاصله دستورات لازم به معاونت مربوطه در دادستانی کل کشور برای پیگیری موضوع داده شد تا از فردی که چنین ادعایی کرده است خواسته شود مدارکی بر اساس آن چه ادعا نموده اند را ارائه داده تا بررسی لازم صورت گیرد و اگر مدارکی وجود نداشته باشد به دلیل اینکه موضوع مهم و با حیثیت مجلس شورای اسلامی در ارتباط است تحت تعقی قرار خواهند گرفت و مراتب به دادستانی تهران ارجاع داده خواهد شد. انتظار داریم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس بررسی این موضوع را در دستور کار قرار دهند و مسئله را به صورت جدی پیگیری کنند. دادستانی کل کشور این موضوع را از نظر قضایی به صورت جدی پیگیری خواهد نمود تا به نتیجه نهایی برسد.»
البته که یکی از نمایندگان عضو هیات انظارت بر رفتار نمایندگان نیز بعد از گفته دادستان به ماجرا ورود کرد گزارش خبرگزاری فارس یزد محمدرضا دشتی اردکانی در جمع برخی خبرنگاران استان یزد در روز جمعه بعد از ظهر حاضر شد و در خصوص انتشار شایعه تحویل ۷۵ دستگاه خودروی شاسی بلند به نمایندگان مجلس اظهار کرد: این خبر ناشی از ادعای یکی از نمایندگان مجلس است. گفته وزارت صمت، ۷۵ خودروی شاسی بلند به نمایندگان داده تا از استیضاح وزیر جلوگیری شود. بنده به عنوان عضو هیات نظارت بر رفتار نمایندگان به این مسئله ورود کردم و با این نماینده صحبت کردم و مستندات را از او جویا شدم که این نماینده بنده تاکید کرد مسـ ستندات نزد حراست مجلس است.
البته این نماینده اضافه میکند حراست این موضوع را تکذیب کرده: «بنده از حراست پیگیری کردم، حران راست مجلس شورای اسلامی این موضوع را تکذیب کرده است.» و این که هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در هفته آینده به این اتهام رسیدگی خواهد کرد و ابعاد قضیه را به سمع و نظر مردم میرسانی در دو روز پنجشنبه و جمعه هم در توئیتر، نمایندگان مجلس پشت به توئیت زده و سوال و جواب می کردند.
به طور مثال، مالک شریعتی نیاسر هم نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «با تشکر از تبیین فوری حراست و هیات رئیسه مجلس، اگر قرار ست نتیجه بررسی هیات نظارت بعد از استیضاح وزیر صمت اعلام شود، با توجه به تاثیر جدی اتهام وارده بر رای مثبت یا منفی نمایندگان منطق حکم کند یکشنبه قبل از ورود به استیضاح رئیس مجلس از آقای بیگی بخواهد مستندات ارائه دهد یا عذر خواهی کند.»
البته احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز باز هم کوتاه نیامده و این بار در گفت و گو با رویداد ۲۴ مدعی شد: «اینکه ۷۵ خودرو با مدلهای فیدلیتی و دیگنیتی از خودروسازی بهمن خودرو وارد مجلس شده است و من مطرح کرده بودم تایید هیات رئیسه مجلس را هم دارد. ما در مجلس به صورت جدی میخواهیم تکلیف این موضوع روشن شود تا این شائبه از مجلس برداشته شود البته گروه بهمن ، وقتی نوع فروش خودروها اعلام شد جزو منتقدین ضمنی وزیر صمت بود و عجیب است این خودروساز بخواهد خودروهایش را مثلا به نمایندگان بدهد که از استیضاح عقب نشینی کنند.
به هر حال ماجرا این است دشتی هضو هیات نظارت بر رفتار نمایندگان به ضرس قاطع این ماجرا را تکذیب کرده است اگر این ماجرا صحت ندارد که فیها المراد. اما اگر یک درصد هم ادعای این نماینده درست باشد امیدواریم مراجع ذیصلاح سریعا ورود کنند و نمایندگانی که شاسی بلندها را گرفته اند بر فرض محال خودشان استعفا بدهند و بروند و...(هفت صبح)
او برای این ادعای خود هیچ سند و مدرکی ندارد و حتی در تماس برخی رسانهها عنوان کرده است که «من در حال حاضر سند و مدرکی ندارم، ولی پرونده تخلف وزیر صمت با اسناد و مدارک و بطور کامل در کمیسیون اصل 90 مجلس موجود و در جریان است، شما میتوانید اسناد را از اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بگیرید.»
در این میان علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل 90 با کمال تعجب از ادعای علیرضابیگی و ضمن تکذیب آن، گفت: «بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون اصل 90 صراحتاً اعلام میکنم سخنان این نماینده مجلس کاملاً نادرست است، نه تنها پرونده اهدای ۷۵ خودرو توسط فاطمیامین به نمایندگان مجلس در کمیسیون اصل 90 مطرح نشده، بلکه شبیه این پرونده نیز به کمیسیون اصل 90 نیامده است. واقعاً جای سؤال است که چرا علیرضابیگی ادعای کاملاً غیرواقع و کذب خود را به کمیسیون اصل 90 نسبت میدهد.» گفتنی است وزارت صمت نیز در بیانیه ای ظهر روز گذشته ادعای این نماینده مجلس را رد کرده بود.
افتراهای اخیر به وزیر صمت در راستای آن است که برخی از امضاکنندگان استیضاح قصد دارند درخواست خود را پس بگیرند؛ همانطور که در گزارشهای اخیر روزنامه ایران آمده برخی از مشتاقان استیضاح وزیر صمت نتوانستند به خواستههای غیرقانونی خود برسند. طی چند وقت اخیر بارها برخی از نمایندگان خواستار خودروهای گروه بهمن و ایرانخودرو شدند.
آنها فشارهایی نیز به شرکتهای خودروسازی وارد کردند تا بتوانند بدون ثبتنام در سامانه یکپارچه عرضه خودرو و قرعه کشی(با وجود پلاک فعال) صاحب خودروهایی شوند که فاصله قیمت کارخانه و بازار آن زیاد است؛ حال از آنجا که جواب منفی گرفتند، قصد دارند با تخریب و استیضاح به خواستههای خود برسند. دروغ احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز شاهدی از اتفاقات پشت پرده استیضاح وزیر صمت است.(ایران)
نظر کاربران شبکه های اجتماعی
ماجرای پرداختهای نقدی و غیرنقدی در قالب رشوه به نمایندگان مجلس پای ثابت گمانهزنیها در همه ادوار مجلس بوده، چنین اتهاماتی اگرچه بهصورت موردی مطرح بودهاند و گاهی به اثبات نیز رسیدهاند، اما هیچگاه منجر به اثبات یک فساد دستهجمعی در میان نمایندگان مجالس نشدهاند. بیش از یک دهه قبل در سال1387 یکبار ماجرای پرداختهای میلیونی معاون اول رئیس دولت نهم به 170نماینده مجلس هشتم در راستای اهداف انتخاباتی و جلوگیری از استیضاح علی کردان، وزیر وقت کشور جنجالساز شده بود. ادعای پرداخت این رشوه هیچگاه اثبات نشد. اخیرا نیز در جریان طرح استیضاح رضا فاطمیامین، وزیر صمت یک نماینده مجلس مدعی تحویل خودروهای شاسیبلند به برخی نمایندگان مجلس شده است.
طرح این سخن بازتاب رسانهای منفی در افکار عمومی داشته و دولت و مجلس را در معرض اتهام پرداخت رشوه و دریافت رشوه قرار داده است؛گمانهای که بنا به تجربیات سالهای قبلتر ادوار همکاری دولتها و مجالس پیشاپیش سرنوشت مشخصی دارد و راه طولانیای تا اثبات دارد.
خود وزیر صمت این ادعا را در حاشیه جلسه چهارشنبه هیأت دولت تکذیب کرد. هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان و برخی نمایندگان نیز راه میانه را در پیش گرفتند و تأکید کردند ضمن بررسی موضوع باید صحت و سقم ماجرا مشخص شود تا اگر تخلف و جرمی اتفاق افتاده روشن شود. در خلاف این حالت نیز نماینده مدعی تحویل خودروهای شاسیبلند باید پاسخگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان باشد.
وزارت صمت: کاملا کذب است/ پیگیری حقوقی خواهیم کرد
وزارت صمت ادعای یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه در جریان منتفی شدن استیضاح قبلی فاطمی امین ۷۰ تا ۷۵ خودروی شاسی بلند در اختیار مجلس قرار گرفته است را قویا تکذیبکرد.
وزارت صمت تاکید کرد: این ادعا کاملا کذب است و این وزارتخانه پیگیری حقوقی این موضوع را در دستور کار قرار خواهد داد. گفتنی است وزیر صمت در صحن علنی مجلس و در دیدارهای متعدد فردی و گروهی با نمایندگان ضمن تاکید بر رویکرد مبارزه با فساد دولت سیزدهم، رویکرد مدیران و برنامههای تحولی وزارت صمت را در مسیر مقابله عینی و عملی با هرگونه فساد و رانت عنوان کرده است.
دستگاه قضا از اعتبار نظام صیانت کند
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: ادعای انصراف نمایندگان از استیضاح با دریافت ماشین شاسیبلند نه تنها دروغپردازی علیه دولت و وزیر صمت بلکه بازی با آبروی مجلس است.دستگاه قضا برای صیانت از اعتبار نظام و نهادهای قانونی،بررسی این ادعا را با فوریت در دستور کار قرار دهد و با تهمتزنندگان و شبکه دروغ قاطعانه برخورد کند
ماشین شاسی بلند؟! به نمایندگان تهمت نزنید
احد آزادی خواه عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب مجلس: شنبه یا یکشنبه صبح قبل از شروع جلسه صحن علنی جلسه فراکسیون انقلاب برگزار میشود تا موضوع استیضاح در آن بررسی و اجماع روی آن انجام شود. بعید میدانم که وزیر برای ابقای خود ماشین شاسی بلند توزیع کند. در فضای مجلس چنین اتفاقاتی و چنین مسائلی نیست و مطرح کردن تهمت به نمایندگان، مجلس و مدیران اجرایی است. ما حق نداریم با تهمتها و مسائل ثابت نشده و واهی با آبروی وزیری که میخواهیم استیضاح کنیم، بازی کنیم. آقای فاطمی امین شخصیتی محترم و متدین اما در فضای مدیریتی ناتوان است. حال اینکه بگوییم ایشان برای استیضاح به نمایندگان خودرو داده باشد را من بسیار بعید میدانم چرا که همکاران خود را میشناسم.
افرادی که در مجلس هستند به صورت محرمانه به فقرا کمک میکنند و حتی از حقوق خود میگذرند. مگر به همین سادگی است که ماشین شاسی بلند به مجلس داده شود؟ با کدام فاکتور؟ کدام کمپانی؟ کدام نمایندگی؟ همه این موارد قابل ردیابی است. اگر ایشان ادلهای دارد باید ادله خود به دستگاه قضایی دهد تا صحتسنجی شود و پس از صحتسنجی آن را مطرح کند. من و هیچ نماینده دیگری حق نداریم که با مطالب واهی با آبروی افراد بازی کنیم.
حتما موضع میگیرم
سیدیاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام نیز در واکنش به انتشار این خبر نوشت: «اگر این اتهام ثابت شود، حتما علیه فاطمی امین موضع خواهم گرفت و هم او و هم نمایندگان دریافتکننده خودرو یک روز نباید در مسند مسئولیت بمانند. اما اگر این اتهام رد شود، علیرضا بیگی باید محاکمه شود.»
نتیجه شفاف اعلام شود
مالک شریعتی، نماینده تهران با اشاره به آثار طرح چنین شائبههایی در فضای سیاسی کشور طی توییتی نوشت: « اگر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خاصیتی داشته باشد، هم به ادعای قبلی وزیرصمت درباره فشار چند نماینده در انتصابات رسیدگی میکند و هم به ادعای اخیر تحویل خودرو برای حل و فصل استیضاح؛ نتیجه باید شفاف اعلام شود تا تخلف نماینده یا وزیر معلوم و برخورد شود. پرونده فساد نباید باز بماند!»
پیگیری موضوع لابیگری
ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان اخیرا با اشاره به طرح برخی شائبههای دیگر درباره ارتباطات مفسدهبرانگیز برخی نمایندگان با وزارت صمت در توییتر نوشته بود: «پیرو انتشار اخباری مبنی بر اعمال فشار چند نماینده بر وزیر صمت جهت تصاحب مدیریت یک شرکت معدنی، به همراه جمعی از نمایندگان طی نامهای به رئیس مجلس خواستار ارجاع موضوع به هیأت نظارت بر نمایندگان و برخورد با خاطیان شدیم. با خطاکاری که ادعای انقلابیگری دارد باید شدیدتر برخورد کرد.»(همشهری)
احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس با طرح این ادعا که در جریان منتفی شدن استیضاح قبلی فاطمی امین ۷۰ خودرو شاسی بلند در اختیار مجلس قرار گرفته، از هیئت رئیسه مجلس خواسته است ارتباط این مسئله با موضوع استیضاح را مشخص کند. این نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی اضافه کرده: این سنت سیئه از گذشته در مجلس وجود داشته که هنگام مطرح شدن موضوع استیضاح، آدمهایی با بهانههای مختلف و وجهالمصالحه قرار دادن وظیفه نظارتی مجلس به امتیازاتی دست پیدا میکنند و شأن نظارتی مجلس مورد خدشه قرار میگیرد. حتماً ملت شریف ایران این موضوع را که مردم در این شرایط از کاستیهایی که در این وزارتخانه وجود دارد رنج میبرند، مورد توجه قرار خواهند داد.
علیرضابیگی ادامه داده «بنا ندارم از امتیازاتی که داده شده است صحبت کنم، اما خوب است هیئت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی بیاید تکلیف آن خودروهایی را که به نمایندگان داده شد مشخص کند. مشخص کند چرا قریب به ۷۰ تا ۷۵ دستگاه خودرو در اختیار نمایندگان قرار گرفت و تکلیف و ارتباط آن را با موضوع استیضاح نمایندگان روشن کنند.» وی در پاسخ به این سؤال که آیا در مورد خودروهایی که عنوان شد، اسناد و مدارکی برای اثبات دارید، گفته: «یک نماینده مجلس دارد این را عنوان میکند که ۷۰ خودرو شاسی بلند به نمایندگان و تعدادی از کارکنان مجلس تحویل داده شده است. بیایند مشخص کنند که مبنایش چه بوده است. عاشق چشم و ابروی چه کسی بودند؟ به چه کسانی داده شده است؟»
طرح این ادعاها، فارغ از صحت و سقم آن میتواند ضربه مهلکی به اعتماد عمومی به قوای کشور وارد کند. از این رو دستگاههای مسئول از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تا مراجع قضایی و بازرسی کل کشور در مقام بررسی این مدعیات برآیند و به افکار عمومی پاسخ بدهند. سخنان این نماینده اکنون منتشر شده و در معرض قضاوت عمومی قرار گرفته است، لذا سکوت در قبال آن نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد که بر دامنه ابهامات خواهد افزود. اگر اثبات شد که چنین فسادی رخ داده باید بدون هیچ گونه مسامحه برخورد شود و اگر این ادعاها خالی از واقعیت بود، باید مدعی را به دستگاه قضایی معرفی کرد. در هر صورت افکار عمومی منتظر توضیح و پاسخ است بسمالله...(روزنامه جوان)
حجتالاسلام غضنفرآبادی سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با درباره ادعای اخیر نماینده تبریز مبنی بر اهدای 70 خودرو شاسی بلند به نمایندگان برای انصراف از استیضاح وزیر صمت گفت: ادعای اخیر آقای علیرضابیگی قطعا از سوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و چنانچه این اظهارات صحت نداشته باشد، هیئت نظارت تحت عنوان نشر اکاذیب این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه طرح چنین ادعاهایی حیثیت مجلس را در افکار عمومی تحت شعاع قرار میدهد، وظیفه ذاتی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است که ابعاد مختلف آن را به دقت مورد قرار دهد.
به گزارش شبکه شرق، احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «به فضل الهی ۱۰:۳۰ صبح در دادستانی کل و ساعت ۱۲:۳۰ در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان پاسخگو خواهم بود. میدانم پیمودن مسیر حق و عدالت پرمخاطره و آکنده از مشقت خواهد بود.» هفته گذشته احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی مدعی شد که در جریان منتفی شدن استیضاح قبلی وزیر صمت، ۷۰ الی ۷۵ دستگاه خودروی شاسی بلند در اختیار مجلس قرار گرفته است. به دنبال طرح این ادعا، وزارت صمت با صدور اطلاعیهای این ادعا را کاملا کذب خواند و تاکید داشت که این موضوع را پیگیری حقوقی خواهد کرد.
همچنین سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که این موضوع از سوی حراست قوه مقننه مورد بررسی قرار گرفت و کذب بودن آن مشخص شد. هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نیز با قید فوریت به این مساله ورود کرده و طرح این اتهام از جانب نماینده مذکور را مورد رسیدگی قرار خواهد داد. به دنبال طرح این ادعا، دادستان کل کشور نیز اعلام کرد این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و اگر نماینده مدعی مستنداتی نداشته باشد، تحت تعقیب قرار خواهد گرفت. روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت، بررسی طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در دستور کار صحن مجلس شورای اسلامی، قرار دارد.(ایسنا)
«سَر و سرِّ» مجلس و خودروسازان تازگی ندارد!
ورود دادستانی به ماجرای ادعای اهدای ۷۵ خودرو به نمایندگان برای صرفنظر از استیضاح وزیر صمت؛ نماینده مجلس: تکرار میکنم خودرو دادند؛ مجلس: دروغ میگویند کسی خودرو نگرفته! حرفهای «احمدعلیرضابیگی» نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و تکرار همان حرفها از سوی «سیداحمدرسولی نژاد» نمایندهی مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس، ولولهای به پا کرده که گویی در تاریخ مجالس پس از انقلاب، از این دست مسائل برای نخستین بار است که اتفاق میافتد!
موجی از تکذیب کردنها و هل من مبارز خواندنها و وا مسلمانا گفتن ها، این شبهه را ایجاد میکند که مگر مسئلهای به نام «سَر و سرِّ» مجلس و خودروسازان یا نمایندگان مجلس، امری بدیع و مسئلهای محال است، چرا به گونهای موضع میگیرند که گویی کفر گفته شده است آن هم برای نخستین بار؟ دقت اگر داشتند متوجه میشدند در پی هر تکذیبیه و انکار، ضربهای دیگر به باورهای عمومی جامعه که خسته از وضعیت موجود است، وارد میآید. نوع و نحوهی واکنش نشان دادن برخی از نمایندگان مجلس، متاسفانه از اصل موضوع دریافت وعدم دریافت شاسی بلندها دردآورتر است.
این که مابین مجلس و خودروسازان و نیز نمایندگان مجلس و خودروسازان، همیشه مراوداتی بوده که یا نمیبایست باشد یا آن قدر طبیعی شده که به حق مبدل شده است موضوع تازهای نیست. یک بار از یکی از نمایندگان سابق مجلس پرسیدم: «می گویند صدها نفر را به مدیران ایران خودرو و سایپا معرفی کرده اید، حقیقت دارد؟» خندید و گفت: «اولاً در کدام دوره این جور مباحث مطرح نبوده، ثانیاً گیریم معرفی کرده باشیم مگر کار بدی است، ثالثاً بروید بپرسید اصلا به معرفی شدهها اعتنایی هم شد؟ این حرفها را رها کنید، آن چه بد است و من مرتکب نشدهام اما خیلیها مرتکب شدهاند.
مهرماه ۹۹، که هنوز قدرت یکدست نشده بود اما مجلس انقلابی بر سر کار بود، در گرماگرم وامهای ۲۰۰ میلیون تومانی (معادل ۵ دستگاه پراید)، سر و صدای «دناپلاس ۶۵۰ میلیونی» هم اضافه شد. رسانهها در آن روزگار (مهرماه ۱۳۹۹) نوشتند:
«هنوز زمان زیادی از اعتراض افکار عمومی به پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان به هریک از نمایندگان مجلس یازدهم بابت حق مسکن نگذشته بود که خبر رسید نمایندگان این مجلس که خود را مردمی میدانند، خودروی «دنا پلاس» هم خارج از نوبت به صورت اقساطی گرفتهاند. نمایندگان مجلس در شرایطی این خودروی گرانقیمت را بدون نوبت و به صورت اقساطی در اختیار گرفتهاند که مردم عادی برای رسیدن به آن اولاً باید در قرعهکشی شرکت کنند، ثانیاً مدتها در نوبت بمانند و ثالثاً پول آن را نیز همزمان با تحویل، تمام و کمال پرداخت کنند. »
در همان زمان و پس از انتشار این خبر، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به اعتراضاتی که در فضای مجازی و رسانهها صورت گرفت، مطالبی گفت که در افکار عمومی با واکنشهای منفی شدیدی مواجه شد و آن را عذر بدتر از گناه دانستند. محمدحسین فرهنگی گفت: موضوع تحویل خودرو که در فضای مجازی مورد بحث قرار گرفته، به صورت جانبی در جلسه غیرعلنی مطرح شد و بحثهای پراکندهای صورت گرفت. توضیح لازم این است که: اولاً اینکه خودروهای تولید داخل در اختیار نمایندگان قرار گیرد تازگی ندارد و در همه ادوار سابقه داشته است. ضمناً ۱۸۰ نفر از همکاران ما در مجلس یازدهم سابقه نمایندگی نداشتند و اینها خودروی مناسبی برای سرکشی به حوزههای انتخابیه در اختیارشان نیست.
وی افزود: معمولاً کسانی که مسئولیتهای پایینتری دارند خودروهای متنوعی در اختیار دارند. این رویه در گذشته وجود داشته و اما تنها فرقش این بود که قبلاً به نام نمایندگان شمارهگذاری میشد، اما این دوره به نام مجلس شمارهگذاری شده است و امکان واگذاری ندارد. هر چند بعد از پایان دوره هم این خودروها به درد مجلس نمیخورد که بخواهد به مجلس برگردد زیرا عملا مستهلک میشود و قابل استفاده نیست، اما آنچه در مورد تفاوت قیمتی گفته میشد عملا برای نمایندگان امکانپذیر نیست.
سخنگوی هیئت رئیسه گفت: این خودروها برای انجام وظایف نمایندگی در اختیار نمایندگان قرار میگیرد، اینها وسایل رفاهی نیستند. همترازان نمایندگان که وزرا هستند گاهی دهها خودرو دراختیارشان است اما در مجلس چنین امکانی نیست. استانداران، فرمانداران و بخشداران امکانات وسیعی دارند. مجلس و اکثریت آن مصر هستند که حاشیهها بر متن غلبه نکند زیرا حواشی ما را از کار باز میدارد. برخی نمایندگان هم در اثر فضایی که ایجاد شده منصرف شدند ولی مسلما این امر در کارکرد و کارآیی آنها تاثیر منفی میگذارد. اصل موضوع این است که نباید چنین فاصلههایی به وجود بیاید ما در کمیسیون صنایع درحال بحث روی این موضوع هستیم که هم به مصرفکننده فشار نیاید و هم دلالی و سوداگری به حداقل برسد. این انتظار بجایی است که مجلس ورود کند و موضوع خودرو را به سامان مشخصی برساند. نه اینکه نماینده وسیله کار نداشته باشد و نتواند وظایفش را انجام دهد.
دکتر حسن کامران نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی: توجیه نکنید آقا!
توضیحات «فرهنگی» نهتنها مشکلی را حل نکرد، بلکه واکنشهای تندتری را باعث شد به طوری که حتی بعضی از نمایندگان ادوار مجلس هم به انتقاد از این اقدام برخاستند. سریعترین واکنش، مربوط به یکی از نمایندگان مجلس دهم است.
دکتر حسن کامران نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به توجیهات سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: «امروز سخنگوی (هیئت رئیسه) مجلس شورای اسلامی، توجیهی راجع به خودرو گرفتن نمایندگان مجلس کرد که متاسف شدم. هر دورهای این توجیهات هست. بابا! کسی که مجلس میآید، مگر باید خانهاش عوض شود؟ ماشینش عوض شود؟ دلار بگیرد؟ امروز در هفته دفاع مقدس قرار داریم. وقتی جانباز شیمیایی ما، رزمنده معسر ما در زندگی خودش مانده، شما خجالت نمیکشید با این توجیهات؟ مجلس شورای اسلامی حمل و نقل دارد مانند ادارات دیگر، نمایندهها را میبرند و میآورند. این چه توجیهاتی است که شما میکنید؟ مگر آمدهاند مجلس که در این چهار سال، لباسشان را عوض کنند، ماشینشان را عوض کنند؟ چارقدشان را عوض کنند؟ بچه سرکار میگذارند؟ دست از این کارها بردارید.
من انتظارم این بود که این مجلس انقلابی بیاید بگوید که آقا ارز من و آن یکی قطع. چون پولش را بیتالمال میدهد. جای خوابش را بیتالمال میدهد. غذایش را بلیطش را بیتالمال میدهد. از این کارها دست بردارید. من شش دوره در مجلس بودهام، در این شش دوره به یکی گفتم که آقا شما که دوره قبل ماشین گرفتهای؟ گفت این دفعه گرفتهام برای دامادم! بیایید از این توجیهات دست بردارید، توبه کنید. استغفار بطلبید. در هفته دفاع مقدس این کارها؟ وقتی من در یک خانهای میروم و میبینم این رزمنده معسر، اصلاً آه ندارد و بعد با مشکلاتی دست به گریبان است. برای دارویش، برای یک کیسه ادرارش مشکل دارد، آن وقت شما میآئید این توجیهات را میکنید؟ شما حداقل از این یمنیها یاد بگیرید که با نان خشکه میرزمند، همان کاری که رزمندههای ما میکردند. دم از شهید سلیمانی هم نزنید والله. شهید سلیمانی اینطوری بود که شما اسمش را میبرید؟ جبران مافات کنید.»
سیاهکلی؛ از: «من شاسی بلند میخواهم» تا: «تلاش برای استیضاح فاطمی امین!»
در همان گیرودار، نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس گفت: «من برای رفتن به مناطق کوهستانی و روستایی ماشین شاسیبلند میخواهم، اگر دنا پلاس را بفروشم با ۴۰۰ میلیون تومان اضافه هم نمیشود شاسیبلند خرید».
لطفالله سیاهکلی که این روزها، سفت و سخت به دنبال استیضاح فاطمی امین است در کوران بلوای دناپلاسهای ۶۵۰ میلیونی و در پی واکنش برخی نمایندگان به طرح دریافت خودروی دنا پلاس به قیمت نصف بازار با اعلام این مطلب افزود: «در دوره قبل نمایندهها شاسیبلند گرفتند، من برای رفتن به مناطق روستایی شاسیبلند میخواهم.
وی با اشاره به واکنشها به این خبر گفت: دولت به جای اینکه نمایندگان را در مقابل هجمه افکار عمومی قرار دهد، باید دفترکار، ماشین و نیروی انسانی بیشتری در اختیار نمایندگان بگذارد. سیاهکلی با انتقاد به چنین طرحهایی افزود: واگذاری این امور به شکل هزینهای به نمایندگان غلط است.
وی یادآور شد: نماینده باید هزینههای نیروی انسانی، دفتر و رفت و آمد را از جیب بپردازد و کار مردم را هم انجام دهد. اجاره چند دفتر، پرداخت حقوق پرسنل و رفت و آمد به همه نقاط نمایندگی بسیار پرهزینه است درحالیکه استانداران و فرمانداران همه این امکانات را در اختیار دارند؛ چرا بایدشان یک نماینده از یک بخشدار کمتر باشد و به او این امکانات را ندهند.
این نماینده اصولگرا همچنین گفت: اینکه یک نماینده باید هزینههای این موارد را شخصاً بپردازد و در مقابل مورد هجمه رسانه و افکار عمومی هم باشد، حکایت خوردن همزمان چماق و پیاز است. ما از جیب خودمان ماشین میخریم و در طول ۴ سال این ماشین اسقاط میشود؛ آیا این درست است که این هزینه از جیب من نماینده باید پرداخت شود؟!»
ما هم میگوییم؛ انشاءالله، دروغ باشد اما این دروغ را همه باور کردند بروید ببینید چرا؟!
این که این بار همه تب و لرز کردهاند لابد بحث به همین شاسی بلندها ختم نمیشود و ورود قوهی قضائیه به مسئلهی شاسی بلندها ممکن است داستان را به قدری پیچیده کند که جمع کردن آن ممکن نباشد.
در این باره چندان نباید نوشت چون دو طرف ماجرا؛ خودروساز و نمایندگان قطعاً حاضر نیستند شفاف و صادقانه، همهی ماجرا را برای افکار عمومی باز کنند اما شبههی اصلی آن جا است که وقتی گرفتن ماشین، اعم از معمولی یا شاسی بلند در مجلس به گذشتهها نیز باز میگردد، چرا باید اینچنین فضا را غبارآلود کنند؟! ختم کلام این که؛ ما هم میگوییم؛ انشاءالله، موضوع آن ۷۰ یا ۷۸ شاسی بلند مورد ادعای احمد علیرضا بیگی و سیداحمد رسولی نژاد دروغ باشد اما نمایندگان مجلس به جای پرداختن به این حواشی بیثمر، پیگیری کنند که این دروغ را چرا به سادگی همه باور کردند اصلاً بروید ببینید اصل موضوع بیاعتماد افکار عمومی به بخشهایی از آن چه در مجلس میگذرد برای چیست و چرا؟!(آفتاب یزد)