رویترز: زعفران ایران، تحریم را کنار زد

روند رو به رشد کشت زعفران در ایران و صادرات آن به بیش از 40 کشور باعث شد تا شبکه تلویزیونی رویترز در گزارشی به بررسی وضع کشت زعفران در ایران بپردازد.
پنجشنبه، 28 آذر 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رویترز: زعفران ایران، تحریم را کنار زد
روند رو به رشد کشت زعفران در ایران و صادرات آن به بیش از 40 کشور باعث شد تا شبکه تلویزیونی رویترز در گزارشی به بررسی وضع کشت زعفران در ایران بپردازد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به پخش برنامه‌ای در شبکه تلویزیونی این رسانه، درباره کشت زعفران در ایران نوشت: صنعت کشت گل‌هایی که از آن زعفران به دست می‌آید در استان خراسان واقع در شمال شرق ایران که بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است، شکوفاست.
در این گزارش رویترز نوشت: زعفران از گران قیمت‌ترین مواد معطر در جهان است به طوری که از هر پوند (حدود 449 گرم) گل زعفران، بین 70 تا 250 هزار رشته معطر زعفران به دست می‌آید.
براساس این گزارش، "علی شریعتی‌مقدم" یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران در استان خراسان می‌گوید، ایران هر سال نزدیک به 140 تن زعفران تولید و آن را به بیش از 40 کشور جهان صادر می‌کند.
به گفته مقدم، ایران تولید کننده انحصاری زعفران است زیرا بیش از 96 درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود.
در گزارش رویترز به نقل از این عضو هیئت مدیره شرکت صادرات زعفران ایران، آمده است: با وجود آنکه گمان می‌رود اسپانیا تولیدکننده بزرگ زعفران است ولی مقدار تولید این کشور کمتر از 500 کیلوگرم در سال است.
رویترز به نقل از مقدم نوشت: با وجود آنکه تحریم‌های تجاری امریکا بعد از انقلاب اسلامی سال 1979 بر ایران اعمال شده است، ولی تقاضا برای زعفران همواره روند صعودی داشته است و فروش زعفران ادامه دارد به طوری که در سراسر جهان تقاضا برای زعفران زیاد است و تحریم‌های آمریکا تاثیری بر صادرات زعفران نداشته است.
رویترز افزود: هرچند ایران در صدر تولیدکنندگان زعفران در جهان است ولی اندک بودن محصول امسال به علت شرایط نامناسب آب و هوا، موجب کاهش شدید عرضه و افزایش قیمت زعفران شده است.
به نوشته این خبرگزاری، بوی بسیار معطر زعفران و رنگ طلایی- نارنجی آن برای رنگ دادن و معطر کردن انواع خوراکی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.