گزارشی مفصل از خوانندگان مطرح کشور

با ما همراه شوید با گزارشی مفصل از خوانندگان مطرح کشورمان و خبرهایی از آنان، آلبوم های منتشره و برنامه کنسرت های آنان.
شنبه، 29 فروردين 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گزارشی مفصل از خوانندگان مطرح کشور

گزارشی مفصل از خوانندگان مطرح کشور

محمد رضا شجریان آلبوم جدیدی را راهی بازار کرده است. آلبوم آه باران آخرین اثر وی و مجموعه ایست که در فرم و فضای موسیقی گلها تنظیم گردیده و به یاد حسین یاحقی,‌ مرتضی محجوبی, رهی معیری و بنان ساخته شده است.این آلبوم شامل 7 قسمت در مایة دشتی است که چهار قطعة آن بصورت ارکسترال، دوقطعه بصورت ساز وآواز همراه پیانوی فخری ملک پور و تار فرهنگ شریف بر اشعار حافظ و عطار بوده و یک قطعه آن چهار مضراب تار به همراه تنبک همایون شجریان می‌باشد. تصانیف این آلبوم، «دیدی ای مه» با آهنگسازی حسین یاحقی بر ترانة رهی معیری،«نوای نی» با آهنگسازی مرتضی محجوبی بر ترانة رهی معیری و «آه باران» با آهنگسازی محمدرضا شجریان بر روی شعری از فریدون مشیری هستند که تنظیم کلیه قطعات و همچنین ساخت مقدمة دشتی توسط مزدا انصاری انجام گرفته است.
 
اما فرزند وی، همایون شجریان تصنيفي را براي خليج پارس اجرا نموده که احتمال انتشار اين اثر در قالب آلبوم و يا تك اثر وجود دارد. اين تصنيف را که در دستگاه شور است، علي قمصري بر اساس شعري از حسين فرهنگ‌مهر ساخته است. همایون شجریان به همراه گروه دستان از اواخر فروردین ماه 1388 (آوریل 2009) در اروپا (آمستردام: 28 فروردین- 17 آوریل، کلن: 29 فروردین- 18 آوریل، لندن: 2 اردیبهشت- 22 آوریل، مونیخ: 5 اردیبهشت- 25 آوریل و وین: 6 اردیبهشت- 26 آوریل) و در ادامه در آمریکا و کانادا (واشنگتن: 18 اردیبهشت- 8 می، آتلانتا: 20 اردیبهشت- 10 می، مینسوتا: 25 اردیبهشت- 15 می، شیکاگو: 26 اردیبهشت- 6 می، دالاس: 27 اردیبهشت- 17 می، ساکرامنتو: 1 خرداد- 22 می، لس آنجلس: 2 خرداد- 23 می، سن خوزه: 3 خرداد- 24 می، سیاتل: 8 خرداد- 29 می، ونکور: 10 خرداد- 31 می، مونترال: 15 خرداد- 5 جون، تورنتو: 16 خرداد- 6 جون و اوتاوا: 17 خرداد- 7 جون) کنسرت هایی را برگزار می کند. این برنامه در دو قسمت با نام قیژک کولی در دستگاه شور مایه دشتی ساخته حمید متبسم و خورشید آرزو در دستگاه بیات اصفهان ساخته سعید فرج پوری اجرا می‌شود.

 

 

 اما بشنوید از دکتر محمد اصفهانی که قرار است بعد از چند سال، آلبومی را منتشر کند که در آن از اشعار امام خمینی رحمه الله علیه استفاده شده است. وی اظهار داشته که این آلبوم بر خلاف صحبت هايي كه در جاهاي مختلف گفته شده به هيچ وجه به مناسبت بزرگداشت امام خميني (ره) نیست. بلكه به حوادث و وقايعي مي پردازد كه به نوعي در راستاي انقلاب دخيل بودند، وقايع بزرگي مثل محرم، شهادت و ... . وی در ادامه گفته زمان انتشار این آلبوم از وبسایتش اعلام خواهد شد و تمامی صحبت هايی كه زمانی برای انتشار آلبوم مشخص می کنند بي پايه و اساس است.

خبری بشنویید از حسام الدین سراج؛ وی بعد از قصه گیسو در حال ضبط آلبوم جدیدی با عنوان شرم و شوق است که با قطعاتی از آهنگساز جوان و خوش ذوق آقای مدیا فرج نژاد بر اساس اشعار حافظ و هوشنگ ابتهاج (سایه) در دستگاه همایون و چهارگاه تهیه و تنظیم شده است. در این اثر نوازندگانی چون اردشیر اردکان، ارسلان کامکار، نوید افقه، شروین مهاجر و پاشا هنجنی ... همکاری داشته اند.

سالار عقیلی، خواننده جوان و خوش صدا، آلبوم موسيقي مايه ناز را به زودي در بازار موسيقي منتشر مي‌کند. وی گفته، اين آلبوم كه كار مشترك او و همسرش حرير شريعت‌زاده است به ياد اساتيد موسيقي قديم ايران تولید شده و تا يكي دو ماه آينده منتشر مي‌شود. در این آلبوم قطعاتي در دستگاه شور، دشتي و آواز ابوعطا به چشم مي‌خورد. عقیلی، آلبوم ديگري را نیز با همكاري ارشد طهماسبي با عنوان به نام عاشقي در دست انتشار دارد كه هم اكنون ضبط آن به پايان رسيده و قرار است پاييز 88 منتشر شود.
اما کنسرت های عقيلي؛ وی به همراه حميد متبسم و گروه مضراب 12 ارديبهشت در لهستان و 13 ارديبهشت در آلمان به اجراي برنامه مي‌پردازد و قطعاتي را به آهنگسازي متبسم در دستگاه ماهور و آواز دشتي اجرا خواهد كرد.

بشنوید از مجید اخشابی که آلبوم جدید خود را تابستان امسال روانه بازار خواهد کرد. وی گفته، از سال 85 که آخرین آلبوم خود را به نام پریزاد به بازار فرستاده تاکنون با وسواس زیاد به دنبال آهنگ هایی بوده که شنیده نشده است. ترانه سرایان این آلبوم توسط شعرایی چون اهورا ایمان، عبدالجبار کاکایی، مونا برزویی، علی معلم و آهنگسازی بیشتر قطعات را اخشابی به عهده داشته است. وی در خصوص کنسرت آینده خود نیز گفته، اوایل امسال برنامه ریزی کرده در سال جدید کنسرتی در تهران و در شهرهای دیگر برگزار کند ولی زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست.

در پایان بشنوید از خواننده مشهور و محبوب، استاد شهرام ناظری. بر اساس طرحی به پیشنهاد استاد ناظری، تابلوی شاهنامه فردوسی که در واقع بیان موسیقی با استفاده از حس تصویرسازی است، تنظیم و تولید می شود. این اثر به احتمال زیاد مشتمل بر ۵ تابلو خواهد بود و از تلفیق و ترکیب  سازهای مختلف به صور گوناگون در هر بخش، رنگ آمیزی متنوعی را از یک اثر موسیقی ارائه می دهد. تهیه و تنظیم و اندیشه در مورد کار بیش از یک سال وقت برده است و قرار است در سال جاری روانه ی بازار شود.
/1300/



منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.