فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: شير مادر موجب افزايش ضريب هوشي نوزاد و رشد و تكامل بينايي و مغزي او ميشود كه اين خواص در شير خشك وجود ندارد.
علياصغر حليمي اظهار داشت: مادر وقتي به نواد خود شير ميدهد. اضافهوزن دوران بارداري و پس از زايمان خود را كاهش ميدهد. لذا شيردهي به تناسب اندام مادر كمك ميكند. در حالي كه شيرندادن موجب كاهش وزن مادر نخواهد شد.
وي با بيان اينكه شيردادن موجب سلامت مادر ميشود، افزود: ديده شده است در مادراني كه به مدت 6 ماه تا يكسال به نوزاد خود شير دادهاند، در سنين 60 سالگي به بعد داراي قوام استخواني بهتري نسبت به افرادي كه شير ندادهاند هستند و از طرف ديگر سرطان رحم و پستان در اين مادران كمتر مشاهده شده است.
اين متخصص كودكان ادامه داد: در شير مادر پروتئين، چربي، ويتامين و املاح مورد نياز كودك وجود دارد كه البته در شير خشك هم موجود است اما پروتئين شير مادر براي نوزاد به راحتي قابل هضم است در حالي كه پروتئين موجود در شير خشك به سختي براي نوزاد قابل هضم است.
وي اضافه كرد: مواد قندي موجود در شير مادر به خوبي جذب ميشود و چربيهاي آن نيز از نوع اشباعنشده و ضروري براي نوزاد است.
حليمي ادامه داد: در صورتي كه مادر تغذيه مناسبي داشته باشد شير مادر به اندازه كافي حاوي ويتامينهاي A و D و املاح مورد نياز است و با وجود اينكه املاح كمي دارد اما جذب بالايي دارد كه به عنوان مثال نسبت مقدار كلسيم به فسفر در شير مادر 2 به يك است و خوب جذب ميشود در حالي كه در شير خشك و مواد جايگزين ديگر چنين تركيبي وجود ندارد.
وي با بيان اينكه شيردهي موجب ايجاد رابطه عاطفي و رواني بين مادر و فرزند ميشود افزود: شير مادر داراي مواد ايمني و ضد ميكروب است كه در هيچ شير خشكي اين خاصيت نيست. عفونتهايي كه در اطراف خانواده وجود دارد پس از انتقال به بدن مادر پادتن آن ساخته ميشود و اين پادتنها از طريق شير مادر به بدن نوزاد منتقل ميشود. به اين ترتيب نوزاد از بسياري از عفونتهاي اطراف خانواده مصون ميماند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: شيردادن مادر به نوزاد بايد به مدت 2 سال ادامه يابد.