استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تاکید بر اهمیت رعایت اصول اخلاقی در انتخابات یکی از بزرگترین دردهای این عرصه را جهنمی شدن برخی افراد به دلیل رسیدن دیگران به منافع دنیوی خود دانست.
به گزارش راسخون، حجتالاسلام والمسلمین محمد همتیان، معاون تهذیب حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اهمیت حضور جدی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری گفت: انتخابات از چند جهت برای مردم، نظام و انقلاب حائر اهمیت است که در این رابطه باید نامزدها و هم طرفداران آنها به این مسایل به خوبی توجه داشته باشند.
وی افزود: اولین نکتهای که باید همه مردم به آن توجه داشته باشند، حضور و شرکت در انتخابات است که امیدوار هستیم شرکت مردم در این عرصه، همچون گذشته، پرشور و پررنگ و حماسی باشد.
معاون تهذیب حوزه علمیه قم، عنوان کرد: در بحث رقابتهای انتخاباتی قهرا، اصولی از منظر اسلام، اخلاق و شریعت الهی بنا نهاده شده است که بخش مهمی از این مولفهها در قرآن کریم وجود دارد؛ در یک رقابت، عدهای حضور مییابند که احساس میکنند توانایی خاصی برای اداره یک مجموعه، گروه یا کشور و حتی مجموعههای جهانی دارند و از طرفی قرار هم نیست که بین این افرادی که برای احراز این پست با هم رقابت میکنند، همگی برنده شوند؛ از این روز باید شرایط خاصی در حین و پایان انتخابات از سوی افراد پیروز و مغلوب لحاظ شود.
وی گفت: رقابت در یک محیط فرهنگی خاص شکل خاص آن محیط را به خود میگیرد و تابعان آن فرهنگ با همان تفکر و فرهنگ با هم رقابت میکنند؛ اگر نظام فکری این گروه دنیایی محض باشد قطعا همین رویکرد در رقابت اتنخاباتی لحاظ میشود و نقش اخلاق کمرنگ خواهد شد ولی در محیط زندگی ایمانی و جامعهای که آرم دین بر آن حک شده است باید رقابتها با رفاقت همراه شود و نامزدها به چشم رفیق به هم نگاه کنند که هر کدام از آنها، آمده تا باری از دوش مردم و نظام بردارد.
این استاد اخلاق حوزه، یادآور شد: در این محیط ایمانی، نامزدها صرفا به ارایه توانمندیهای خود پرداخته و از تخریب نامزدهای دیگر پرهیز میکنند و در واقع اثبات خود را در نفی دیگران نمیبینند.
وی خطاب به طرفداران نامزدهای انتخاباتی نیز گفت: بر اساس قول حکیمانه پیامبر(ص) بدبخت کسی است که آخرتش را به بهای دنیا بفروشد و بدبختتر از او کسی است که آخرتش را به بهای دنیای فرد دیگر بفروشد که در این مسیر انتخاباتی مصادیق بسیاری ممکن است در این حوزه روی دهد.
همتیان تصریح کرد: این سخنان و این شرایط بارها و بارها از لسان مقام معظم رهبری و بزرگان حوزه و دین بیان شده است؛ پس در این عرصه باید مراقبت زیادی انجام شود که همه چیز از ارایه برنامه، شعار انتخاباتی، طرفداری و... بر اساس و با محوریت اخلاق حسنه و الهی انجام شود.
وی با ذکر این مطلب که اسلام به هیچ عنوان رسیدن به یک هدف مقدس از مسیر باطل را شرعی و انسانی و طبیعی و جایز نمیداند، گفت: برخی انحرافیون و منافقین این شعار را عنوان میکردند که هدف وسیله را توجیه میکند ولی منطق اسلام با این مسایل هماهنگ نیست.
همتیان با ذکر مثالی تصریح کرد: در حالی که پیامبر و یارانشان در مکه در سختترین شرایط و شکنجهها به سر میبردند و در مسیر ایمان مردم خللهای بسیاری پدید آمد، خورشید گرفتگی در مکه و در زمان رحلت فرزند پیامبر روی داد و عدهای خواستند که برای اقبال بیشتر مردم به ایشان این مسئله را به رحلت فرزند ایشان نسبت بدهند که پیامبر(ص) به شدت با این حرف مقابله کردند و فرمودند که خورشیدگرفتگی حادثهای کاملا طبیعی است و به این موضوع ربطی نداشت و نشان دادند که نباید به هر بهانهای از دروغ و دغل و فریب استفاده کرد.
وی گفت: مسلمبن عقیل نیز میتوانست با احتساب برخی از شرایط ابن زیاد را نیز بکشد و ماجرای کربلا را تغییر دهد ولی قصاص قبل از جنایت نکرد و به همین دلیل اخلاق ایمانی و قرآنی را به همگان نشان داد؛ باید توجه داشته باشیم که اگر ریاست جمهوری را برای خدمت به مردم و نظام میخواهیم نباید از گناه و معصیت و عیبجویی و افشاگری و آبروریزی و... استفاده کنیم.
همتیان عنوان کرد: روایت است که اگر کسی عیبجویی دیگران را بکند از دنیا نمیرود مگر که به آن عیب دچار شود؛ در بحث آبروی افراد نیز روایات بسیاری موجود است که بردن آبروی مومن همانند کشتن او عنوان شده و انجام دهندگان این کار، در واقع خالدین در جهنم هستند؛ پس باید در این رابطه دقت نظر بسیاری داشت تا در آسیبهای بزرگ آن گرفتار نشویم.
/7432/