محققان زیستشناسی موفق شدند تا با استفاده از سلولهای کشت شده گوشت گاو، نخستین همبرگر دنیا را طبخ کرده و بخورند. آیا این گوشت مصنوعی میتواند معضل خامخواری را برطرف کند؟
از حدود 5 سال قبل، دکتر مارک پست تلاش میکرد تا گوشت خوراکی را در آزمایشگاه رشد دهد. روز گذشته و طی مراسمی در لندن، نخستین همبرگر مصنوعی ساخته شده جهان سرو شد.
به گزارش پاپساینس، سلولهای بنیادی ماهیچه که از شانه یک گاو ماده برداشته شده بود، درون سرم رشد داده شد و برای جلوگیری از نرم شدن بافت، ورز دادن سلولها در مقیاس میکروبی انجام شد. 20 هزار سلول در کنار هم جمع و در ترکیب با خمیر نان و تخممرغ ساختار همبرگر را شکل دادند. برای بهتر شدن رنگ همبرگر نیز از عصاره گوشت و زعفران استفاده شد.
دکتر پست که متخصص زیستشناسی قلبی-عروقی در دانشگاه ماستریخت است، همبرگر خام خود را در یک ظرف آزمایشگاهی سرپوشیده با خود همراه آورده بود. طی جُنگ تلویزیونی، ریچارد مکگوئن سرآشپز این گوشت را که اندکی کمرنگتر از گوشت عادی بود از ظرف خارج کرد، آن را پیش چشم حضار در کره و روغن سرخ کرد، و در نهایت برای دو داوطلب خوش شانس همبرگر را سرو کرد: غذاشناس استرالیایی، هانی روتزلر؛ و جاش شونوالد، نویسنده کتاب «طعم فردا».
/7432/