پیک پزشکی 16

ساخت واكسن جديد براى جلوگيرى از شيوع آنفلوآنزا تلاش دانشمندان در ساخت گونه اى واكسن براى جلوگيرى از شيوع بيمارى آنفلوآنزا به نتايج اميدواركننده اى رسيده است. اين واكسن كه در موسسه اكامبيس وابسته به دانشگاه كمبريج ساخته شده و توانايى مقابله با انواع آنفلوآنزا را دارد، آزمايش هاى اوليه انسانى خود را با موفقيت پشت سر گذاشته است. به گفته پژوهشگران، اين واكسن نيازى ندارد تا براى سازگار شدن با شدت و ضعف متعدد آنفلوآنزا فرمول بندى دوباره شود.
يکشنبه، 23 تير 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیک پزشکی 16
پیک پزشکی 16
پیک پزشکی 16

ساخت واكسن جديد براى جلوگيرى از شيوع آنفلوآنزا

تلاش دانشمندان در ساخت گونه اى واكسن براى جلوگيرى از شيوع بيمارى آنفلوآنزا به نتايج اميدواركننده اى رسيده است. اين واكسن كه در موسسه اكامبيس وابسته به دانشگاه كمبريج ساخته شده و توانايى مقابله با انواع آنفلوآنزا را دارد، آزمايش هاى اوليه انسانى خود را با موفقيت پشت سر گذاشته است. به گفته پژوهشگران، اين واكسن نيازى ندارد تا براى سازگار شدن با شدت و ضعف متعدد آنفلوآنزا فرمول بندى دوباره شود. همچنين واكسن جديد نياز به كشت در تخم مرغ را ندارد. بنابراين مى توان آن را براى زمانى كه آنفلوآنزا شيوع گسترده اى مى يابد، اندوخته كرد. بررسى ها نشان داده يكى از مشكلات واكسن هايى كه براى مقابله با آنفلوآنزا ساخته شده اند، اين است كه در مواجهه با ويروس بيمارى به سرعت خنثى و بى اثر مى شوند، اما محققان موسسه اكامبيس مى گويند كه واكسن جديد آنان در برابر عامل بيمارى مقاومت مى كند و به راحتى به اجزا و بخش هاى پراكنده تبديل نمى شود.

افزايش كارايى مغز با خوردن صبحانه

يك متخصص تغذيه با تاكيد بر مصرف صبحانه در زمان امتحانات گفت: مصرف صبحانه در اين زمان، كارايى مغز را افزايش مى دهد. دكتر فاطمه كاسب با بيان اين مطلب افزود: ترك عادات غذايى نامناسب و پيروى از الگوى صحيح غذايى، كمك مناسبى براى موفقيت در امتحانات به ويژه آزمونى است كه نياز به تجزيه و تحليل دارد. وى، الگوى صحيح غذايى را سه وعده غذايى و ۲ تا۳ ميان وعده عنوان كرد. عضو هيات علمى دانشگاه علوم پزشكى يزد با اشاره به كمبود آهن در كودكان و نوجوانان به ويژه در دختران، گفت: بايد توجه داشت كه كمبود آهن باعث كاهش حافظه و كاهش قدرت تجزيه و تحليل مغز مى شود. وى گفت: بررسى ها نشان مى دهند مصرف مواد غذايى حاوى آهن در افرادى كه دچار كمبود هستند مى تواند در زمان امتحانات بسيار مفيد باشد. اين متخصص تغذيه در پايان يادآور شد: مصرف غذا طى وعده هاى بيشتر با حجم كمتر سبب مى شود، دانش آموزان سريع به خواب نرفته و بتوانند زمان مطالعه را افزايش دهند.

مركبات حاوى ويتامين C را با چاقوى تيز برش دهيد

با توجه به ميزان مصرف مركباتى از جمله پرتقال، ليموشيرين و نارنگى در اين فصل، متخصصان تغذيه توصيه مى كنند هنگام استفاده از مركبات، آن ها را با چاقوهاى تيز برش دهيد تا ويتامين C بيشترى در اين ميوه ها حفظ شود.
دكتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درمانى و استاد دانشگاه علوم پزشكى ايران گفت: به علت حساسيت بالاى ويتامين C به عواملى مثل نور و اكسيداسيون، بهتر است تا هنگام مصرف ميوه هاى حاوى اين ويتامين، آن ها را با چاقوى تيز برش دهيد چرا كه برش با چاقوهاى كند منجر مى شود تا مدت زمان بيشترى ويتامين C در معرض هوا قرار گرفته و باعث ايجاد تروما يا همان ضربه به بافت ميوه ها شود كه اين نيز باعث خواهد شد تا ويتامين C مدت زمان بيشترى را در معرض هوا و مواد اكسيد كننده قرار گرفته و ارزش اصلى غذايى خود را از دست بدهد.
وى افزود: آب ميوه هاى حاوى پرتقال و ليموشيرين و نارنگى نيز بايد زودتر مصرف شوند چرا كه ماندن آن ها در معرض نور و هوا باعث تجزيه اين ويتامين و از دست رفتن مواد غذايى در آن مى شود.
دكتر وفا در پايان خاطرنشان كرد: ويتامين C علاوه بر تقويت سيستم ايمنى در استحكام دندان ها و رسوب املاح در استخوان و پيشگيرى از آب مرواريد نيز موثر است.

كاهش فشار خون بدون كم كردن وزن

مطالعات محققان دانشگاه هاروارد نشان داد: رژيم غذايى كه حاوى مقادير زيادى مواد گياهى و لبنيات باشد، بدون كم كردن وزن، فشار خون بالا را كاهش مى دهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، منطقه علوم پزشكى تهران، پژوهشگران دانشگاه هاروارد در اين تحقيقات آورده اند: اين رژيم غذايى، DASH (روش هاى غذايى براى جلوگيرى از فشار خون بالا) نام دارد و طى مدت دو هفته اثر خود را نشان مى دهد. اين مطالعات نشان داد كه براى كاهش فشار خون بالا مقادير زيادى ميوه، سبزى، غلات سبوس دار، حبوبات، آجيل و ساير دانه هاى خوراكى و لبنيات كم چرب بايد مصرف و دريافت مواد غذايى ديگر را محدود كرد.
بر اين اساس، افزايش دريافت املاحى مانند پتاسيم، منيزيم و كلسيم، باعث كاهش فشار خون مى شود. اين كاهش به دليل جلوگيرى از جريان هورمون هاى كلسيمى است كه باعث مسدود شدن رگ ها مى شوند.
رژيم DASH حاوى ۸ واحد غلات كامل۵، واحد سبزيجات، ۵ واحد ميوه، ۲ تا۳ واحد شير، ماست و پنير كم چرب يا بدون چربى، ۱ تا۲ واحد گوشت قرمز، مرغ و ماهى در روز و ۵ واحد در هفته آجيل، حبوبات و دانه هاى خوراكى است. لازم به ذكر است، يك واحد از اين مواد شامل، نصف ليوان غذاهاى پخته شده، ۱ ليوان ميوه و سبزى خام و ۲ قاشق غذا خورى آجيل و دانه هاست.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.