اصغر محمدیان
شهید اصغر محمدیان : فرمانده گردان شهدا (لشگر31عاشورا(سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)
در دوم اردیبهشت 1339در زنجان متولد شد. تحصیلاتش را تا دیپلم تجربي ادامه داد وبعد از آن وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.ازدواج نکرد چون تمام زندگی اش در جنگ وپاسداری از کشور،انقلاب واسلام که عاشقانه به آنها دل بسته بود؛گذشت. در جبهه شوش ودر عملیات بزرگ فتح المبين به شهادت رسید.
یکروزاصغر محمديان در اسفند ماه60 13در حالي كه فرماندهي يك گردان از نيروهاي رزمي را به عهده داشت، به سوي جبهههاي نبرد اعزام شد. بعد از رسيدن به اهواز در دانشگاه جنديشاپور- پايگاه شهيد مدني مستقر گرديدند .چند روزمشغول شناسايي منطقة عملياتي و برگزاري مانور جهت آمادهسازي نيروهاي گردان بود. بعد ازآن همراه با نیروهایش به طرف شوش رفت و در آن سوي پل كرخه مستقر و آمادة عمليات شد. آزادسازي سایت 5 به او وگردان شهدا محول گردید. بامداد دوم فروردین61 13به سوي منطقه مورد نظر حركت نمود و پس از ساعاتي به خط نيروهاي متجاوز يورش برد . تا ساعت 5/7 صبح با رشادتها و ايثارگريهاي شهيد اصغر محمديان و همة افراد رزمنده، گردان به تمام اهداف ماموريتي خود دست مي يابند. در اين عمليات سردار شهيد از پاي راست تير خورده و پايش قطع ميشود و وقتي كه همسنگران شهيد جهت حمل او به پشت جبهه اصرار ميورزند، او از اين عمل ممانعت به عمل آورده و نيروهاي تحت امر خود را تشويق به پيشروي هرچه بيشتر مينمايد .نیروها بر خلاف میل فرمانده را رها کردند وبا فرماندهی معاون او به پیشروی ادامه دادند. پس از چند لحظه دوباره بر اثر تركش خمپارههاي دشمن ،اصغر به بزرگترين آرزوي خود كه شهادت در راه خدا بود، نائل شد. در اين عمليات ،فقط او نبودکه به عرش اعلی فراخوانده شد، 32 نفر از ياران و همسنگران او نيز به شهادت رسیدند .
او مانند دیگر فرماندهان دفاع هشت ساله ومقدس مردم ایران در برابر اشغالگران از خصوصیات وخصلتهای ارزنده ای برخوردار بود.
تواضع و فروتني، احترام به ديگران، ايثار و فداكاري، اعتماد به نفس، تيزهوشي در برخورد با مسايل مختلف، خوشرويي و رعايت ساير ارزشهاي انساني و اخلاقي ازآن جمله اند.از نو جواني از تقيد و تدين خاصي برخوردار بود . مقيد به انجام واجبات ديني و عامل به مستحبات و پرهيزكننده از محرمات بود. به خاطر ارتباط محبتآميزي كه با محيط و جامعة پيرامون خود داشت، از اعتبار و ارزش اجتماعي والايي برخوردار بود و همين امر نيز موجب موفقيت او در تعيين و تحليل مسايل اجتماعي و سياسي بود. رابطة خيلي صميمي با والدين و افراد خانواده داشتند و همة اوقاتي را كه در منزل ميگذراندند با اعمال و رفتار خود كه از لطافت خاصي برخوردار بود، موجبات دلگرمي و شادابي افراد خانواده را فراهم ميساختند كه در اين رابطه به بازديد وي از اقوام و صلة ارحام كه علاقة وافري به آن داشتند، ميتوان اشاره نمود. حسن معاشرت او با دوستان و همكاران، چه در محيط سپاه و چه در بيرون آن، زبانزد همگان بود و به طور كلي ميتوان گفت كه او در اكثر زمينههاي اخلاقي و مذهبي و اجتماعي الگو و نمونهاي براي ديگران بود.
این خصوصیات به دلیل رشد در یک خانواده مومن ومذهبی بود.خانوادة شهيد اصغر محمديان از نظر فرهنگي از يك حد متعارفي برخوردار بوده و همة افراد خانوادهاش از بينش سياسي و اجتماعي و همچنين از تحصيلات خوبي برخوردار بودند كه فعاليت و حضور همهجانبة افراد خانواده در جريانها و مسايل مختلف اجتماعي و سياسي به عنوان يك وظيفه و تكليف شرعي ناشي از همين بينش است و از نظر اقتصادي ميتوان گفت كه خانوادة او از يك وضعيت متوسطي برخوردار بوده اند.
اوبه خاطر علاقه و پشتكار و احساس مسئوليتي كه نسبت به پاسداري از انقلاب داشت و همچنين به علت مسئوليتهاي سنگيني كه بر عهدة وي نهاده شده بود، به طور مداوم مشغول خدمت بود و كمتر اتفاق ميافتاد كه فراغتي داشته باشند و اگر هم مورد پيش ميآمد، به تلاوت قرآن و ادعيه و مطالعة كتاب و روزنامه ميپرداخت.
جزء اولين كساني بود كه خطر منافقين و ليبرالها و ساير گروهكهاي الحادي را درك كرده بود و عملاً مدام در حال مبارزه با آنها بود و در اكثر درگيريهايي كه اين گروهكهاي مزدور به وجود ميآوردند، شركت ميجست و به خاطر همين فعاليتهاي مستمر در يكي از درگيريهاي خياباني از طرف منافقين كه كينة شديدي نسبت به شهيد بزرگوار داشتند، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
مواقع اعزام به جبههها از شادترين لحظات عمر پربارش بود و برعكس حزنانگيزترين و غمناكترين لحظات او زماني بود كه در بعضي از اعزامها به خاطر مسئوليتهاي سنگينش توسط فرماندهي محترم سپاه زنجان از رفتن به جبهه منع ميشدند. چندين بار در اوايل انقلاب در نا آرامی های كردستان، در آن منطقه به عنوان فرماندهي نيروهاي زنجان حضور يافت و پس از شروع جنگ تحميلي با توجه به اين كه خط استراتژيك دارخويين به رزمندان دلير زنجان سپرده شده بود، در سه نوبت متوالي به عنوان فرماندهي نيروهاي منطقة مذكور به ماموريت اعزام شدند و در آخرين ماموريت خود كه باز فرماندهي يك گردان از نيروهاي رزمنده را به عهده داشتند، به منطقة عملياتي شوش رهسپار گرديد و در اولين روز عمليات پر فتوح فتح المبين، پس از به دست آوردن اهداف از پيش تعيين شده و قلع و قمع نيروهاي عراقي، به درجة رفيع شهادت نايل آمد.
گزارش درج شده در پرونده ایشان در بنیاد شهید وامور ایثارگران زنجان در مورد شهادت ایشان به این شرح است:
شهادت ايشان بازتاب عجيبي در ميان خانواده و خويشان و حتي در اقشار مختلف مردم زنجان داشت كه ذكر آن در چندين صفحههم نميگنجد و از اين شهادت همين بس كه شهر زنجان يكپارچه به حال تعطيل درآمد و با توجه به اين كه به غير از شهيد اصغر محمديان، چندين نفر از يارانش نيز به شهادت رسيده بودند، به مدت سه روز در شهرستان زنجان عزاي عمومي اعلام شد و مجالس متعددي براي گراميداشت و ياد و راه اين عزيزان برگزار گرديد و در مجلس تذكري كه از طرف خانوادة شهيد محمديان برگزار شده بود، آقاي ناطق نوري، وزير كشور وقت، ضمن حضور در مجلس، سخنان مبسوطي در جهت فضايل و ارزشهاي معنوي شهيدان، بالاخص شهيد گرانقدر، اصغر محمديان ايراد فرمودند.
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.