سیب زمینی شیرین بنفش اگر در شرایط گرم خورده شود بسیار خوشمزه و حتی لذیذ تر است. بعضی از مردم هنوز فکر می کنند سیب زمینی شیرین بنفش غذای "روستایی" یا غذای مردم روستاست. در حال حاضر، سیب زمینی های شیرین بنفش نه تنها می توانند در میان وعده های سنتی مورد استفاده قرار گیرند، بلکه به غذاهای مدرن تری مانند پودینگ سیب زمینی شیرین بنفش، برنج بنفش و قهوه ای سیب زمینی شیرین بنفش تبدیل می شوند.


ویتامین ها و مواد معدنی موجود در سیب زمینی شیرین

مس

لیزین

پتاسیم

منیزیم

روی

کربوهیدرات

کالری

ویتامین C

ویتامین A

ویتامین B1

ریبوفلاوین

آهن

فسفر

کلسیم

پروتئین

فیبر

چربی

آنتوسیانین ها

محتوای لیزین، م ، منیزیم، منگنز و پتاسیم در سیب زمینی شیرین بنفش به طور متوسط 20٪ بود. در مورد آنتوسیانین یا رنگ بنفش؛ رنگ بنفش بین گیاهان cassava با یکدیگر متفاوت است. اما از 20 میلی گرم در 100 گرم تا 600 میلی گرم در 100 گرم وزن مرطوب متغیر است.

در ادامه این مطلب به برخی از خواص سیب زمینی شیرین می پردازیم.


سرشار از ویتامین B6

سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین B6 است که به آن پیریدوکسامین نیز معروف است. ویتامین B6 از متابولیسم بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، تأثیر بر فعالیت های آنزیمی ، تعادل هورمونی و حفظ عملکرد کبد مراقبت می کند. افراد دارای کمبود ویتامین B6 بسیار تحریک شده و احساس گیجی می کنند و چنانه پیش از این در مطلب عوارض کمبود ویتامین B در سلامت نمناک خواندید بدتر از آن از کم خونی، زوال عقل و بیماری آلزایمر نیز رنج می برند. ویتامین B6 همچنین از سیستم عصبی مراقبت می کند و افراد دارای کمبود آن مانند اختلالات روانپزشکی مانند تشنج و میگرن شناخته می شوند.


منبع غنی اسید اسکوربیک (ویتامین C)

سیب زمینی شیرین یک منبع غنی از اسید اسکوربیک است، که به عنوان ویتامین C شناخته می شود و برای حفظ حرکات دودی لوله گوارش بدن ما بسیار مفید است. این حرکت مقدمه هر چیزی است که از طریق حفره دهان وارد دستگاه گوارش ما می شود. کمبود ویتامین C در افرادی که تمایل به استفراغ و یبوست دارند همراه است. از ویتامین C نیز برای درمان اسکوروی استفاده می شود. همچنین تشدید علائم سرماخوردگی را به حداقل می رساند اما هیچ فایده درمانی ندارد.


منبع غنی ویتامین D

سیب زمینی شیرین منبع غنی ویتامین D است که برای رسوب و ذخیره کلسیم در بدن ما بسیار مهم است. کمبود ویتامین D باعث کاهش تراکم استخوان می شود که می توان از طریق آزمایش استخوان استخوان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به عنوان کاتالیزگر در پیشگیری از سرطان، دیابت نوع 1 و بیماری های مالتیپل اسکلروزیس عمل می کند. مقدار کافی ویتامین D برای جذب فسفر نیز لازم است. سیب زمینی شیرین برای افرادی که حداقل در معرض نور خورشید زندگی می کنند بسیار مهم است چرا که منابع اصلی سنتز ویتامین D در بدن ماست.


منبع خوبی از آهن است

سیب زمینی های شیرین از آهن کافی برای تشکیل هموگلوبین و تشکیل ماهیچه های قرمز خون برخوردار هستند. گلبول های قرمز خون سیستم ایمنی سالم را با محافظت در برابر عوامل بیماری زا که به بدن ما حمله می کنند، حفظ می کنند. هموگلوبین حامل اصلی اکسیژن در بدن است. آهن با اکسیژن نیز حرکت می کند و عامل اصلی رنگ قرمز خون است. کمبود آهن می تواند منجر به کم خونی شود.


برونشیت را درمان می کند

اعتقاد بر این است که سیب زمینی های شیرین قادر به گرم کردن بدن هستند، احتمالاً به دلیل شیرینی و سایر مواد مغذی که بر دمای بدن تأثیر می گذارد. این خاصیت برای افرادی که از برونشیت رنج می برند نیز مفید است، به همراه تأثیر قدرتمندی که آن بر احتقان دارد. غلظت بالای ویتامین C، آهن و سایر مواد مغذی موجود در این گیاه به درمان برونشیت کمک می کند.


ممکن است به جلوگیری از سرطان کمک کند

نتایج تحقیقات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی در مرکز تحقیقات انجمن سرطان سرطان اوکلند، نیوزیلند عنوان داشت رژیم های غذایی غنی از سیب زمینی شیرین بنفش آنتوسیانین به کاهش و مهار رشد تومور کمک می کند. آزمایشات شیمی درمانی بر روی انسان برای درک خواص ضد سرطان سیب زمینی شیرین لازم است. علاوه بر این، یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه ایالتی کانزاس، ایالات متحده نشان داد که سیب زمینی شیرین غنی شده با آنتوسیانین به دلیل توانایی های ضد پرولیفراتیو ممکن است در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کند.1


سیب‌زمینی شیرین مفید برای دیابتی‌ها

سیب‌زمینی شیرین حاوی قند طبیعی و کربوهیدرات است اما قند خون را در بدن کنترل می‌کند. این قندها باعث کنترل و تثبیت قند خون می‌شوند و حالت مقاومت سلول‌های به انسولین را کاهش می‌دهند. همچنین این نوع از سیب‌زمینی غنی از فیبر است به این معنی که سرعت انتشار گلوکز به جریان خون را کم می‌کند.  است. در نتیجه می‌توان گفت که این سیب‌زمینی برای دیابتی‌ها مفید است.


سیب‌زمینی شیرین برای هضم غذا

سیب‌زمینی شیرین سرشار از فیبرهای غذایی است که برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش لازم و ضروری هستند. این فیبرها از بروز سرطان کولون پیشگیری کرده و با یبوست مقابله می‌کنند.


سیب‌زمینی شیرین برای مقابله با آمفیزم

سیگاری ها بیشتر دچار آمفیزم (یک بیماری مزمن ریه) و کمبود ویتامین A می‌شوند. خوشبختانه کاراتنوئیدهای موجود در سیب‌زمینی شیرین به بدن کمک می‌کنند تا ویتامین A تولید کند و دستگاه تنفسی را احیا کند. در نتیجه پیشنهاد می‌شود برای داشتن ریه‌های سالم‌تر و قوی‌تر سیب‌زمینی شیرین مصرف کنید.

سیب‌زمینی شیرین سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، کلسیم و آهن است. این مواد معدنی برای عملکرد درست بدن و متابولیسم آنزیم‌ها لازم و ضروری هستند.


سیب‌زمینی شیرین برای تقویت سیستم ایمنی بدن

سیب‌زمینی شیرین منبع خوب ویتامین D محسوب می‌شود. این ویتامین برای عملکرد خوب غده‌ی تیروئید، دندان‌ها، عصب‌ها، استخوان‌ها، پوست و افزایش انرژی لازم و ضروری است.


سیب‌زمینی شیرین برای ارتقای سلامت قلب

سیب‌زمینی شیرین حاوی میزان قابل‌توجهی پتاسیم است که برای افزایش سلامتی قلب مفید است و اثرات سدیم را کاهش می‌دهد. به این ترتیب نیز باعث کنترل فشارخون می‌شود. ویتامین B6 موجود در سیب‌زمینی شیرین مانع از بروز سکته‌ی مغزی، سکته‌ی قلبی و بیماری‌های دژنراتیو می‌شود.


سیب زمینی شیرین برای تسکین علائم قاعدگی

سیب‌زمینی شیرین حاوی میزان زیادی منگنز و آهن است که برای تسکین علائم پیش از قاعدگی مفید است. خانم‌ها چند روز مانده به عادتشان دچار دردهایی جسمی و روحی شدید می‌شوند که آن‌ها را کلافه می‌کند. اگر شما هم از این قبیل مشکلات رنج می‌برید می‌توانید به این سیب‌زمینی اعتماد کنید.


سیب‌زمینی شیرین برای عضلات سالم‌تر

پتاسیم موجود در سیب‌زمینی شیرین برای کاهش عضلانی و نفخ ورزشکاران بسیار مفید است. این سبزی پرخاصیت انرژی زیادی به شما خواهد داد و از گرفتگی عضلانی پیشگیری می‌کند. سیب‌زمینی شیرین به دلیل دارا بودن پتاسیم به تنظیم ضربان قلب و علائم عصبی نیز کمک می‌کند.


سیب‌زمینی شیرین ضداسترس

پتاسیم موجود در سیب‌زمینی شیرین به تعادل آب بدن کمک کرده و باعث گردش خوب اکسیژن و تنظیم ضربان قلب می‌شود. سیب‌زمینی شیرین همچنین حاوی منیزیم است که نقش مهمی در رفع و کاهش استرس دارد.2


سیب‌زمینی شیرین برای رشد جنین

خانم‌های باردار نیاز زیادی به اسیدفولیک دارند و سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین است. حتماً می‌دانید که اسیدفولیک به رشد بافت‌های جنینی و رشد سلول‌های آن کمک می‌کند.


سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین C

سیب‌زمینی شیرین حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین C است. این ویتامین برای عملکرد اعضای بدن لازم و ضروری است. اگر می‌خواهید سیستم ایمنی بدنتان قوی شود، پوست سالمی داشته باشید و پرانرژی باشید این سیب‌زمینی مفید را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید.


سیب‌زمینی شیرین برای حفظ جوانی پوست

اگر سیب‌زمینی شیرین را می‌جوشانید آب آن را دور نریزید و از آن به‌عنوان لوسیون پوست استفاده کنید. این محلول باعث تسکین پوست‌های حساس شده و منافذ پوست را تمیز می‌کند. ویتامین C موجود در سیب‌زمینی شیرین کلاژن ساز است و ویتامین E موجود در آن پوست را خوش آب و رنگ می‌کند. علاوه بر این سیب‌زمینی شیرین حاوی آنتوسیانین است که به کاهش چین و چروک و گودی و کبودی زیر چشم کمک می‌کند.سیب‌زمینی شیرین برای رشد موها
بتاکاروتن موجود در سیب‌زمینی شیرین به رشد موها کمک می‌کند و آن‌ها را از شر شوره در امان نگه می‌دارد.3


پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.beytoote.com
3.www.article.tebyan.net