پیاده روی بهترین و ساده ترین ورزش برای تمامی سنین است که تاثیر زیادی در بهبود روند زندگی و داشتن تناسب اندام افراد دارد. این ورزش که به صورت تک نفره و گروهی قابل انجام است روند درمان بسیاری از بیماری ها را تسریع می بخشد.


تقویت قلب

پیاده روی به بهبود سلامت قلب کمک می کند. دانشمندان ایرلندی گزارش داده اند که راه رفتن بهترین ورزش برای افراد بی تحرک به خصوص بزرگسالان، برای کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی است. مردان و زنان 65 ساله یا مسن تر که حداقل 4 ساعت در هفته راه می رفتند، کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند . بنابراین، مطمئن شوید که 4 ساعت در هفته پیاده روی کنید تا از بیماری های قلبی و عروقی در امان باشید.


کاهش وزن

پیاده روی یک ورزش عالی است و به کاهش وزن کمک می کند . دانشمندان آمریکایی آزمایشی را طراحی کردند که در آن بیماران چاق با هم قدم می زدند پس از 8 هفته، وزن آن ها بررسی شد و بیش از 50 درصد از شرکت کنندگان به طور متوسط 5 پوند وزن از دست دادند. بنابراین ممکن است ایده خوبی باشد که به جای رانندگی با اتومبیل، به مقصد نزدیک پیاده روی کنید.


تنظیم فشارخون

هم چنین پیاده روی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. آزمایشی روی افراد مبتلا به فشار خون بالا انجام دادند، جایی که 83 شرکت کننده هر روز به مدت 12 هفته 10،000 قدم را پیاده طی می کردند. در پایان 12 هفته، آن ها افت قابل توجهی در فشار خون و افزایش بنیه داشتند حتی اگر قادر به تکمیل کردن 10000 قدم در روز باشید، باید هر روز 60 دقیقه راه بروید تا میزان فشار خون را چک کنید.


مبارزه با سرطان

سرطان جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته است. زندگی بی تحرک یکی از علل سرطان است و این جا است که پیاده روی روزانه می تواند به شما کمک کند. راه رفتن می تواند به کاهش وزن کمک کند در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. راه رفتن برای افراد تحت درمان سرطان با کاهش اثرات جانبی شیمی درمانی مفید بوده است . همچنین می تواند خطر سرطان پستان را کاهش دهد.1


افزایش توانایی مغزی

هرچقدر که سن افزایش می‌یابد انجام پیاده‌روی برای افزایش توانایی‌های مغزی ضروری‌تر می‌شود. پیاده‌روی حتی می‌تواند اثرات افزایش سن را کاهش دهد. مطالعات پیش از این حتی نشان داده که انجام پیاده‌روی از بروز آلزایمر در افران مسن جلوگیری می‌کند. پیاده‌روی برعکس و هماهنگ کردن حرکت دست‌ها و پاها می‌تواند فواید بیشتری برای مغز داشته باشد.


افزایش قدرت استخوان‌ها

پیاده‌روی احتمال پوکی استخوان را نیز کاهش می‌دهد. بررسی‌ها نشان داده زنانی که حداقل 4 سال در هفته پیاده‌روی می‌کنند، 40 درصد کمتر در معرض پوکی استخوان و شکستگی لگن هستند.

ورزش‌های دیگری همچون دویدن، پرش و وزنه زدن نیز باعث افزایش قدرت استخوان‌ها می‌شوند. افرادی که به دلیل مشکلات در ناحیه مفاصل نمی‌توانند ورزش شدیدتر انجام دهند می‌توانند برای افزایش تراکم استخوان‌ها پیاده‌روی کنند.


بهبود بخشیدن به روحیه

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که ورزش با بهبود بخشیدن به روحیه در ارتباط است و باعث کاهش استرس می‌شود. اگر در طبیعت پیاده‌روی کنید تاثیر آن بر روحیه بیشتر هم می‌شود.


کاهش خطر افتادن در زمان پیری

پیاده‌روی به صورت مداوم از افتادن در زمان پیری جلوگیری می‌کند. کاهش تعادل و ضعیف شدن عضلات باعث افتادن در دوران پیری می‌شود. پیاده‌روی به صورت مداوم باعث افزایش تعادل و افزایش قدرت پایین تنه می‌شود.2


بهبود فرایند هضم

قدم زدن منظم برای هضم آسان مواد غذایی دستگاه گوارش را تحریک می کند و مطالعات نشان داده اند که پیاده روی بخصوص بعد از غذا در هضم زودهنگام آن مفید است. بعلاوه راه رفتن بعد از غذا، خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت را نیز کاهش می دهد.


کاهش علائم افسردگی

پیاده روی علائم افسردگی را تسکین می دهد. ۳۰ دقیقه پیاده روی، ۳ تا ۵ بار در هر هفته به مدت ۱۲ هفته، علائم افسردگی را حدود ۴۷ درصد کاهش می دهد.
جذب بهتر ویتامین دی: پیاده روی در طبیعت و در روزهای آفتابی میزان سنتز ویتامین دی از طریق نور خورشید را افزایش می دهد و این روند برای تقویت استخوان ها و ندان ها ضروری است.


پیشگیری از دیابت نوع ۲

پیاده روی از دیابت نوع دو پیشگیری می کند. برنامه های پیشگیری از دیابت نشان داده اند که ۱۵۰ دقیقه پیاده روی در طی هفته و کاهش فقط ۷ درصد از وزن بدن (حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم) می تواند تا ۵۸ درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.


خواب بهتر شبانه

اگر مشکل در خواب شبانه دارید، این را بدانید که قدم زدن قبل از خواب به شما در تجربه خواب خوب شبانه کمک می کند و آنهم با افزایش اثر ملاتونین، یعنی هورمون خواب طبیعی. 3


تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن

پیاده روی خطر ابتلا شدن به سرماخوردگی یا آنفولانزا به شدت کاهش می‌دهد. در یک مطالعه، هزار شخص بزرگسال در فصل زمستان که آنفولانزا بسیار شایع هست، مورد تحقیق قرار گرفتند. افرادی که در روز به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه و با سرعت متوسط قدم می‌زدند، ۴۳ درصد کمتر از به بیماری‌های سرماخوردگی و عفونت دستگاه‌های تنفسی مبتلا شدند.

اگر در منطقه‌ای با آب‌وهوای سرد زندگی می‌کنید، سعی کنید از این فایده پیاده‌روی استفاده کنید. شما حتی می‌توانید روی یک تردمیل یا در اطراف مراکز سرپوشیده قدم بزنید.


افزایش انرژی

احتما این موضوع شما را شگفت‌زده می‌کند. اما اگر خسته هستید، پیاده‌روی می‌تواند به بازیابی انرژی و سرحال شدن شما کمک زیادی کند!  یکی از فواید پیاده‌روی این است که همانند ماساژ به افزایش جریان اکسیژن در بدن شما کمک زیادی می‌کند و علاوه بر این سطح کورتیزول و اپینفرین را در بدن شما افزایش می‌دهد. این هورمون‌ها باعث افزایش انرژی در بدن شما می‌شوند.


داشتن عمر طولانی

قدم زدن با سرعت بیشتر می‌تواند زندگی شما را طولانی‌تر کند. محققان دریافته‌اند که پیاده روی با سرعت متوسط در مقایسه با سرعت آهسته منجر به کاهش ۲۰ درصدی خطر مرگ می‌شود! این در حالی است که قدم زدن با سرعتی سریع (۶ کیلومتر در ساعت) این مقدار را به ۲۴ درصد کاهش می‌شود. در این مطالعه، ارتباط پیاده‌روی با سرعت بیشتر، با عواملی مانند دلایل مرگ، بیماری قلبی و عروقی و مرگ ناشی از سرطان بررسی شده.


شکل پاهایتان را جذاب‌تر کنید

راه رفتن ماهیچه‌های پاها را تقویت می‌کند. برای تقویت بیشتر عضلات خود، در مناطق کوهستانی یا سربالایی‌ها قدم بزنید. یا مسیرهای پله‌ای را طی کنید. شما می‌توانید پیاه روی را با سایر فعالیت‌های ورزشی مانند دوچرخه سواری یا دویدن ترکیب کنید. همچنین می‌توانید تمرینات مقاومتی مانند ایروبیک، اسکات، تی آر ایکس، وزنه زدن و… را انجام دهید.


با پیاده روی تفکر خلاقانه داشته باشید

پیاده روی به باز شدن ذهن شما کمک می‌کند و باعث می‌شود تا آزادنه‌تر و خلاقانه‌تر فکر کنید. در یک مطالعه افرادی مقایسه شدند که سعی داشتند در هنگام راه رفتن یا نشستن، به ایده‌های جدید فکر کنند. محققان دریافتند که شرکت‌کنندگان در هنگام راه رفتن و به‌خصوص زمانی که در حال پیاده روی در بیرون هستند، بسیار بهتر عمل می‌کنند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که پیاده روی باعث به وجود آمدن جریان آزاد ایده‌ها می‌شود و روشی بسیار ساده برای افزایش خلاقیت است.4


 پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.beytoote.com
3.www.heart.kaums.ac.ir
4.www.takhfifan.com