تغذیه دوران بارداری

دوران بارداری دورانی است که مادر مازاد بر نیازهای خود باید نیازهای جنین خود را نیز فراهم کند . در این دوران نیاز مادر به ریز مغذی ها نیز افزایش می یابد که در ادامه به مقدار آن اشاره خواهیم کرد . اما نکات مهمی که مادران در این دوران
پنجشنبه، 22 فروردين 1387
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حجت اله مومنی
موارد بیشتر برای شما
تغذیه دوران بارداری
تغذیه دوران بارداری:
تغذیه دوران بارداری:
 
دوران بارداری دورانی است که مادر مازاد بر نیازهای خود باید نیازهای جنین خود را نیز فراهم کند . در این دوران نیاز مادر به ریز مغذی ها نیز افزایش می یابد که در ادامه به مقدار آن اشاره خواهیم کرد . اما نکات مهمی که مادران در این دوران باید با آن آشنا باشند این است که در این دوره براساس شرایط فیزیکی و سن مادر مقدار وزن گیری وی تخمین زده می شود که این مقدار وزن اضافه دقیقا همان نیازهای لازم او را پوشش می دهد .
بسیاری از مادران به گمان اینکه در این دوره هرچه می خواهند می توانند بخورند در پایان دوره زایمان با یک وزن غیر منطقی روبرو می شوند که همراه با یک کودک و کارهای روزانه او بر مشکلات خود افزوده و گاه باعث سرخوردگی مادر می شود .
اگر مادران قبل از بارداری با یک نفر مشاور تغذیه ملاقات داشته باشند تا شرایط خود را بررسی کنند این امید هست که در دوران بارداری به اندازه نیاز وزن اضافه کنند و در دوره شیرهی نیز با انجام یک الگوی لازم برای دوره شیر دهی به وزن ایدال قبلی خود نزدیک شوند . اگر قبل از بارداری مادری دارای کاهش وزن یا افزایش وزن باشد با رسیدن به وزن نرمال این امکان را برای خود فراهم می کند تا در دوران بارداری بتواند از همه گروهای غذائی به تناسب و اندازه نیاز دریافت کند و با تولد فرزندی سالم و فراهم کردن شرایط ایده آلی برای زایمان به هدف خود برسد.
در حل حاضر علت بسیاری از پر وزنی های خانم ها به علت دوران بارداری آنها است و خود مادر به این موضوع اعتراف می کند که من قبل از ازدواج یا قبل از بارداری دارای وزن خوبی بودم و نمی دانم چرا بعداز بچه دار شدن این وزن زیاد را پیدا کرده ام . شکایت از پر وزنی در این دوره باعث شده تا کارشناسان تغذیه به مادران توصیه کنند تا در هنگامی که تصمیم به بارداری دارند با یک مشاور تغذیه ملاقات داشته باشند و این ملاقات تا پایان دوسالگی کودک آنها ادامه داشته باشد .
حتی در بارداری هائی که مادر انتظار آن را نداشته توصیه می شود در همان ماه اول و دوم به یک نفر مشاور تغذیه مراجعه کنند تا با انجام برنامه ریزی صحیح وزن گیری مادر شروع شود .
یکی از نگرانی های مادران در این دوره عدم وزن گیری متناسب است که گاه به علت توصیه پزشک متخصص در دفعات مراجعه مادر از ترس رو به خوردن زیاد می آورد و شرایط را برای وزن گیری اضافی فراهم می کند.
متاسفانه متخصصان زنان و زایمان هم به علت کثرت کار و یا عدم آگاهی از روش تغذیه برای وزن گیری در حد مطلوب نی توانند مادر را درست راهنمائی کنند و این باعث می شود که یک متخصص تنها با وزن کردن مادر در هر بار و مقایسه وزن مادر با معیارهای وزن گیری از روند وزن گیری مطلوب آگاه می شوندکه ای کار کافی نیست چرا که یک کارشناس تغذیه با ارائه یک الگوی مناسب شرایطی را فراهم می کند تا مادر کالری مورد نیاز روزانه را به صورت دقیق از همه گروه های غذائی دریافت کند تا در پایان هر ماه به وزن دقیق مورد انتظار دست یابد.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما