درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني

درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني به احياي عملكرد ماهيچه در موش‌هاي مبتلا به “ديستروفي عضلاني دوچن” كه شايع‌ترين شكل ديستروفي عضلاني در كودكان است كمك مي‌كند. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رويترز، محققان براي اولين بار با انجام يك مطالعه نشان دادند سلول‌هاي بنيادي جنيني پيوندي مي‌توانند عملكرد ماهيچه را در موش‌هايي كه از طريق مهندسي ژنتيك به اين بيماري مبتلا شدند ترميم كنند.
يکشنبه، 30 تير 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني
 درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني ، به درمان “ديستروفي عضلاني دوچن(دوشن)” كه شايع‌ترين شكل ديستروفي عضلاني در كودكان است كمك مي‌كند
درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني ، به درمان “ديستروفي عضلاني دوچن(دوشن)” كه شايع‌ترين شكل ديستروفي عضلاني در كودكان است كمك مي‌كند

درمان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني به احياي عملكرد ماهيچه در موش‌هاي مبتلا به “ديستروفي عضلاني دوچن” كه شايع‌ترين شكل ديستروفي عضلاني در كودكان است كمك مي‌كند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رويترز، محققان براي اولين بار با انجام يك مطالعه نشان دادند سلول‌هاي بنيادي جنيني پيوندي مي‌توانند عملكرد ماهيچه را در موش‌هايي كه از طريق مهندسي ژنتيك به اين بيماري مبتلا شدند ترميم كنند.
سلول‌هاي بنيادي سلول‌هاي اصلي هستند كه به عنوان منبع سلول‌ها و بافت‌ها در بدن عمل مي‌كنند.
سلول‌هاي بنيادي گرفته شده از جنين‌هاي چند روزه، سلول‌هاي بنيادي جنيني خوانده مي‌شوند و مي‌توانند تمام انواع سلول‌هاي بدن را توليد كنند.
بسياري از محققان راهبردهاي سلول‌هاي بنيادي مختلف را با اميد درمان درمان ديستروفي عضلاني است آزمايش كرده‌اند.
دكتر “ريتا پرلينگيرو” از “مركز پزشكي جنوب غرب دانشگاه تگزاس” كه مطالعه وي در مجله “پزشكي نيچر” منتشر شده است گفت، مشكل اين بوده است كه سلول‌هاي بنيادي جنيني همه چيز را مي‌سازند.
وي افزود، در استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني بايد راهي براي استخراج سلول‌هاي دلخواه بيابيم.اما مسئله چگونگي استخراج آنهاست.
گروه پرلينگيرو يك روش دقيق با استفاده از رنگ‌هاي فلوئورسنت براي جداسازي سلول‌ها ابداع كرده است.
اين روش به محققان اجازه مي‌دهد تنها سلول‌هايي را كه قرار است به ماهيچه تبديل شوند جدا كنند.
آنها اين سلول‌ها را به ناحيه ران موش‌هاي مبتلا به اين بيماري تزريق كردند.
پس از يك ماه سلول‌هاي رنگ شده به اعماق ماهيچه راه يافتند كه نشان مي‌دهد آنها رشد سلول‌هاي جديد ماهيچه‌اي را آغاز كرده‌اند.
پس از سه ماه هيچ علائمي از تومورها در موش‌ها ديده نشد. آزمايش‌ها نشان داد اين ماهيچه‌ها بطور قابل توجهي قويتر از ماهيچه موش‌هاي مبتلا به اين بيماري هستند كه درمان نشده‌اند و در آزمونهاي هماهنگي عملكرد بهتري داشتند.
ديستروفي عضلاني يك بيماري ژنتيكي است كه زماني بروز مي‌كند كه سلول‌ها پس از آسيب ديگر قادر به باززايي نباشند.
بیماری دیستروفی عضلانی از بیماری های ژنتیکی است که تا کنون علاجی قطعی برای آن کشف نشده است. این بیماری باعث می شود تمامی عضلات بیمار به مرور زمان تحلیل رود.
بیماری دیستروفی در سن خاصی بروز نمی کند بلکه احتمال بروز آن در سنین متفاوتی امکان دارد و دارای انواع گوناگونی چون دوشن، بکر، sma است که زمان تحلیل عضلات بیماران دیستروفی بستگی به میزان ژن های از بین رفته در طول بیماری دارد.همچنین تا کنون علاجی برای آن در ایران وجود ندارد.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط