علایم ترک متادون

متادون یک داروی رایج با خاصیت ضددرد و ضدسرفه است که برای ترک اعتیاد به‌کار می‌رود. اگر بعد دوره طولانی مصرف، استعمال متادون متوقف شود، برخی علایم ترک مشاهده می‌شود که در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.
پنجشنبه، 26 فروردين 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
علایم ترک متادون

علایم ترک متادون
 

 

مترجم: سعید علیزاده
منبع:راسخون




 

متادون یک داروی رایج با خاصیت ضددرد و ضدسرفه است که برای ترک اعتیاد به‌کار می‌رود. اگر بعد دوره طولانی مصرف، استعمال متادون متوقف شود، برخی علایم ترک مشاهده می‌شود که در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.
متادون یک ماده مخدر یا ضددرد است که بر روی گیرنده‌های مخدر حاضر در دستگاه اعصاب مرکزی و دستگاه گوارش عمل می‌کند و دارای خاصیت ضدسرفه است و از سرفه‌کردن جلوگیری می‌کند. این دارو اثرات شبیه به سایر مواد مخدر، مثل هرویین و مورفین دارد. علاوه‌بر‌این، دوز کنترل شده آن به ترک اعتیاد مخدرهایی مثل هرویین و مورفین کمک می‌کند و عوارض ناشی از ترک آن‌ها را متوقف می‌کند. متادون همچنین می‌تواند به عنوان یک داروی مسکن برای تسکین دردهای شدید و مزمن استفاده شود و تاثیر آن برای یک مدت نسبتا طولانی می‌ماند. برخی از نام‌های رایج این دارو شامل، دولوفین، متادوز، فیزپتون، سیمورون و آمیدون است. رایج‌ترین روش مصرف متادون به‌حالت محلول و به‌صورت خوراکی است. این دارو همچنین به صورت قرص نیز موجود است که با آب مخلوط کرده و مصرف می‌کنند. برخی از عوارض جانبی حین مصرف این دارو، شامل، مشکلات تنفسی، یبوست و تنگ شدن مردمک چشم است. مصرف طولانی مدت متادون می‌تواند منجر به وابستگی شود، و هنگامی که متوقف شود بیمار ممکن است با مشکلات خفیف تا شدید ناشی از ترک روبرو شود.

علایم ترک متادون

تعداد زیادی از مخدرهای غیر ‌اعتیاد‌آور و داروهای توانبخشی از متادون استفاده می‌کنند تا اعتیاد ناشی از هرویین و مرفین را در افراد معتاد دفع کنند. عوارض ناشی از ترک متادون در مقایسه با عوارض ناشی از ترک هرویین یا مورفین نسبتا کمتر است. با‌این‌حال اگر دارو در مقدار زیاد و کنترل نشده مصرف نشود ممکن است این مطلب درست نباشد. این کار ممکن است بیمار را بدتر از وابستگی به مورفین یا هرویین، به متادون وابسته کند. ترک آن دارای تعدادی عوارض فیزیکی و روانی است.
• عوارض فیزیکی: عوارض فیزیکی شامل، سرگیجه، آّ‌ریش بیش‌از حد چشم، آب‌ریزش بینی، خمیازه و عطسه است. عوارض دستگاه گوارش باعث تهوع، استفراغ و اسهال می‌شود. عوارض دیگری که می‌توانند بروز کنند شامل، عرق تب با لرزش بدن است. ضربان قلب و فشار خون معمولا افزایش می‌یابد. درد بیش از حد، حساسیت، و درد مفاصل و عضلات قابل ذکر است. بی خوابی و ترشح آدرنالین افسردگی هم در برخی موارد مشاهده شده است.
• عوارض روانی: این عوارض معمولا به‌خاطر تاثیر دارو بر روی گیرنده مخدر در دستگاه اعصاب مرکزی روی می‌دهد. اثرات روانی این دارو می‌تواند در محدوده، توهم بینایی و شنوایی، پرورش افکار خودکشی، بیش‌فعالی، هذیان، جنون، اضطراب، هیجان و افسردگی متغیر باشد.

عوارض چه مدت روی بدن باقی می‌ماند؟

عوارض می‌تواند با توجه به شدت وابستگی فرد به دارو از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. اگر دارو در دوزهای کنترل‌شده برای مقابله با وابستگی به سایر مواد مخدر مصرف شود می‌تواند تنها چند هفته طول بکشد. با‌این‌حال، اگر در مقدار زیاد مصرف شود احتمال طول کشیدن عوارض به چند ماه بالا می‌رود. بهترین روش برای سرعت بخشیدن به روند بهبود و رفع عوارض ترک، شامل استفاده از رژیم غذایی با فیبر بالا یا مکمل‌های غذایی غنی از فیبر است.

علایم ترک در نوزادان

اعتیاد به متادون می‌تواند در نوزادان و کودکان از طریق مادری که احتمالا در طول دوران بارداری یا شیردهی از دارو استفاده کرده است، ایجاد شود. علایم در کودکان و نوزادان می‌تواند شامل، زردی، بیماری غشا، هیالن، یرقان و ترومبوسیتوز باشد. ترک ممکن است شامل اثرات شدید مانند، افزایش مرگ و میر نوزادان و حتی منجر به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد منجر شود. علایم ممکن است 48 ساعت بعد از تولد تا یک‌سالگی نوزاد دیده شود.
متادون ممکن است یک راه عالی برای کمک به معتادان جهت ترک آهسته و قانونی اعتیادشان بدون خطر عود کردن باشد. با‌این‌حال، ممکن است دارای چند اثر جانبی باشد، و خود دارو اگر به مقدار کنترل شده مصرف نشود، ممکن است باعث اعتیاد و ترک آن دارای عوارض بدتری باشد.



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما