سطح بالای تری گلیسرید

تری گلیسرید‌ها چربی‌هایی هستند که برای تولید انرژی بدن به کار می‌روند. این مقاله اطلاعات مفیدی درباره سطح بالای تری گلیسرید بدن ارائه می‌کند.
سه‌شنبه، 25 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
سطح بالای تری گلیسرید
 سطح بالای تری گلیسرید

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون
 

تری گلیسرید‌ها چربی‌هایی هستند که برای تولید انرژی بدن به کار می‌روند. این مقاله اطلاعات مفیدی درباره سطح بالای تری گلیسرید بدن ارائه می‌کند.
تری گلیسرید‌ها شکل اصل چربی هستند. تری گلیسرید‌ها با ترکیب سه مولکول اسید چرب و یک مولکول گلیسرول به وجود می‌آیند. تری‌ گلیسرید‌ها هم توسط بدن تولید می‌شوند و هم از طریق مواد غذایی دریافت می‌شوند. تری گلیسرید‌ها نقش‌های مختلفی در بدن بر عهده دارند که برای بقاء حیاتی هستند. آن‌ها منبع انرژی هستند و هنگامی که کربوهیدرات‌ها در دسترس نباشند بدن از تری گلیسرید‌ها برای تولید انرژی مورد نیاز خود استفاده کند. تری گلیسرید‌ها به صورت لایه در زیر پوست تجمع پیدا می‌کنند. کارکرد تری گلیسرید‌ها در اینجا پوشش دادن بدن در مقابل تغییرات دماست. مقدار متوسط تری گلیسرید کمتر از 150 mg/dL است. هنگامی که سطح تری گلیسرید بین 200-400 mg/dL باشد تری گلیسرید بالا و هنگامی که بالاتر از 500 باشد تری گلیسرید بسیار بالا نامیده می‌شود. بیماری افزایش بیش از حد سطح تری گلیسرید هیپرتری‌گلیسریدمی نامیده می‌شود. این بیماری به نوبه خود می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های دیگر شود.

علائم تری گلیسرید بالا

افزایش سطح تری گلیسرید بالا ممکن است با علائم همراه باشد یا نباشد. اگر علائم تری گلیسرید بالا وجود داشته باشد عبارتند از التهاب پانکراس، حالت تهوع، تب، استفراغ، از دست دادن اشتها و درد ناگهانی و شدید در شکم. تری گلیسرید بالا و دیابت و تری گلیسرید بالا و تیروئید اغلب با هم ارتباط دارند. سطح بالای تری گلیسرید کبد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. کبد چرب شایع‌ترین بیماری است. کبد چرب اغلب با زردی کبد به خاطر از بین رفتن سلول‌های کبدی همراه است.

علل افزایش سطح تری‌ گلیسرید

بیماری‌های خاصی می‌توانند منجر به افزایش غیر عادی در سطح تری گلیسرید شوند. آن‌ها عبارتند از چاقی، پرخوری، اختلالات کلیوی، دیابت کنترل نشده و کم کاری تیروئید. برخی داروها نیز گزار شده‌اند که منجر به افزایش سطح تری گلیسرید می‌شوند. از این داروها می‌توان به تاموکسی‌فن، استروئید‌ها، داروهای ادرارآور، قرص‌های ضد بارداری، استروژن و غیره اشاره کرد. ژنتیک نیز می‌تواند در افزایش سطح تری گلیسرید نقش داشته باشد.

معالجه طبیعی

در ادامه مقاله اقداماتی برای پیشگیری از افزایش سطح تری گلیسرید ارائه شده‌اند. روش‌های خانگی ساده‌ زیادی بدین منظور وجود دارند.
• روزانه 8-10 لیوان آب بخورید. نوشیدن آب کافی فعالیت کلیه‌ها برای دفع مواد زائد را تحریک می‌کند.
• 5-6 تکه چوب دارچین را در سه فنجان آب بجوشانید. یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه و مصرف کنید.
• دانه آفتابگردان در تنظیم سطح تری گلیسرید مفید است.
• مصرف روزانه یک فنجان آب پیاز به سم زدایی خون و درمان بی‌خوابی کمک می‌کند و فعالیت قلب را تنظیم می‌کند.
• سویا و محصولات سویا را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
• به طور منظم ورزش کنید تا چربی‌های اضافه را بسوزانید. این بهترین روش طبیعی برای کاهش تری‌ گلیسرید است.
مشخص شده است افرادی که سبک زندگی بی‌تحرکی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به افزایش سطح تری گلیسرید هستند. اگر می‌خواهید تری گلیسرید خود را کاهش دهید، باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و به طور منظم ورزش کنید.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.