وقایع شانزدهم بهمن سال 1357

شش روز تا یوم الله 22 بهمن مانده است سراسر کشور از دورترین شهر و روستا تا تهران ، پایتخت کشور و قلب انقلاب ،زن ومرد و پیر و جوان یکپارچه علیه دولت غیر قانونی بختیار ( نو کر بی اختیار ) شعار می دهند . شاهپور بختیار رجز می خواند و همه را تهدید می کند . مردم اما بر شهر ها حاکمیت دارند . کمیته های مردمی سخت مشغول کمک رسانی به خانواده های مستضعف اند. هر ساعت باید انتظار وقایع تازه را داشت .
چهارشنبه، 16 بهمن 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
وقایع شانزدهم بهمن سال 1357
وقایع شانزدهم بهمن سال 1357
وقایع شانزدهم بهمن سال 1357

شش روز تا یوم الله 22 بهمن مانده است سراسر کشور از دورترین شهر و روستا تا تهران ، پایتخت کشور و قلب انقلاب ،زن ومرد و پیر و جوان یکپارچه علیه دولت غیر قانونی بختیار ( نو کر بی اختیار ) شعار می دهند . شاهپور بختیار رجز می خواند و همه را تهدید می کند . مردم اما بر شهر ها حاکمیت دارند . کمیته های مردمی سخت مشغول کمک رسانی به خانواده های مستضعف اند. هر ساعت باید انتظار وقایع تازه را داشت .
*در تمام شهرستانها راهپیمایی و تظاهرات به طرفداری از آیت الله العظمی امام خمینی و علیه رژیم و دولت بختیار همچنان ادامه دارد .
*امام خمینی در مدرسه علوی تهران به مناسبت معرفی آقای مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر دولت موقت و در حضور بیش از چهار صد تن از خبرنگاران داخلی و خارجی رژیم پهلوی را رژیمی غیر قانونی دانستند و اطاعت از دولت موقت را واجب شمردند . ایشان در بخشی از سخنانشان تصریح کردند : آقایان آشفتگی چند ساله ملت ما را می دانند . مطلعند که تمام دستگاههای ملی و دولتی فلج شده است ، وضع اقتصادی ما رو به نابودی است ، وضع فرهنگ ما خراب است ، دانشگاهها تعطیل اند ، مدارس علمی ما تعطیل است ، بازار ها تعطیل است . تمام اینها مضافا به خونریزی هایی که تا کنون شده است و آشفتگی هایی که در مملکت ما هست از این ها اطلاع دارند و کسانی که مربوطند به این ، دست بردارند از شلوغ کاری و با تعقل اشیاء را فکر کنند و کنا ربروند . ما همه این مسایل را انشاء الله با پشتیبانی ملت حل خواهیم کرد ...ولهذا چون مجلس را غیر قانونی می دانیم و دولت را هم غیر قانونی می دانیم و اوضاع کشور را آشفته می بینیم برای اینکه خاتمه بدهیم به وضع آشفته کشور، ما به واسطه اتکای به این آرای عمومی که شما الان می بینید و دیدید تا کنون که آرای عمومی با ماست و ما را به عنوان وکالت یا بفرمایید به عنوان رهبری همه قبول دارند ، از این جهت ما دولتی را معرفی می کنیم ، رییس دولتی را معرفی می کنیم تا موقتا دولتی تشکیل بدهد که هم به این آشفتگی ها خاتمه بدهد و هم یک مساله مهمی که مجلس موسسان است ، انتخابات مجلس موسسان را درست کند و مقدمات آن را در ست کند و مجلس موسسان تاسیس بشود . و همین طور انتخابات هم درست بشود و آنها دولت دائمی را انتخاب بکنند . ومجلس موسسان ...جمهوری اسلامی را به رفراندوم بگذارد ...
ایشان ( بازرگان ) را که من قرار دادم واجب الاتباع است ، ملت باید از او اتباع کند . یک حکومت عادی نیست یک حکومت شرعی است ، باید از او اتباع کنند . مخالفت با این حکومت مخالفت با شرع است ، قیام بر علیه شرع است . قیام بر علیه حکومت شرع جزایش در قانون ما هست ، در فقه ما هست ، جزای آن بسیار زیاداست . من تنبه می دهم به کسانی که تخیل این معنی را می کنند که کار شکنی بکنند یا این که خدای نخواسته یک وقت قیام بر ضد این حکومت بکنند ، من اعلام می کنم به آنها که جزای آنها بسیار سخت است در فقه اسلام . قیام بر ضد حکومت خدایی ، قیام بر ضد خداست ، قیام بر ضد خدا کفر است .
* مهندس بازرگان پس از دریافت فرمان نخست وزیری در جمع جمع حاضران گفت: خدای بزرگ را شکر می کنم که چنین اعتبار و حسن شهرتی را که به هیچ وجه اهلیت و لیاقت آن را نداشتم به من ارزانی داشته و همین موهبت الهی باعث شده که آیت الله ابراز اعتماد و ار جاع چنین ماموریتی را به بنده عنایت بفرمایند و همچنین تشکر از ملت ایران می کنم که آیت الله مکرر تاکید فرموده که به نام ملت ، هم صدای ملت و برای ملت گامها و صدا های خود را برداشته و بلند کرده . این ماموریت یعنی سیاست دولت موقت و تشکیل حکومت در شرایط بسیار دشوار و خطر ناک عظیمترین شغل و وظیفه و در عین حال بزرگترین افتخاری است که به بنده واگذار شده است وشاید حق داشته باشم بگویم که دشوارترین وظیفه و کاری است که در طول تاریخ هفتاد و دو ساله مشروطیت ایران به نامزدها و ماموران نخست وزیری های دیگر داده شده باشد . قاعد تا با توجه به جثه ضعیف و نواقص و معایب خودم نمی بایستی قبول این مسوولیت را کرده و زیر بار چنین امری رفته باشم . ولی از یک طرف بنا به ضرورت و وظیفه و مسوولیت طبیعی و انتظاری که داشتند مجبور بودم نا چار شدم قبول کنم ...
* مهندس بازرگان رییس دولت موقت در پاسخ به مصاحبه بختیار که گفته بود رییس دولت موقت را دستگیر می کنم ، گفت : از این اخطار نمی ترسم اگر تهدید می خواهد بکنند به چیز دیگری ما را تهدید کنند این چیز خیلی کوچکی است و اگر عملی شود بنده شخصا خیلی ممنون می شوم چون راحت می شوم .
*بازرگان نخست وزیر موقت ، بر نامه و وظایف دولت موقت را تشریح کرد و گفت : از وظایف عمده دولت موقت این است که یک همه پرسی برپا کند تا نظر مردم را در باره تغییر رژیم وتحول آن به جمهوری دموکراتیک اسلامی بپرسد . سپس این وظیفه را خواهد داشت که انتخابات مجلس موسسان را برگزار کند . مجلسی که قانون اساسی آینده را تدوین خواهد کرد و وظیفه سوم نیز انتخابات برای مجلس خواهد بود که به موجب قانون اساسی جدید تشکیل می شود و پس از تشکیل این مجلس دولت رسمی تعیین خواهد شد .
*آیت الله مرعشی نجفی، انتخاب بازرگان را به ریاست دولت موقت تبریک گفت .
* نام 22 نماینده مجلس شورای ملی حذف می شود . اگر تا فردا نا مه ای مبنی بر استرداد استعفا از سوی نمایندگان به دفتر مجلس نرسد در ساعت 12 این روز اسامی 22 نماینده مستعفی از لیست نمایندگان بیست و چهارمین دوره قانونگذاری حذف و مراتب به وزارت کشوراعلام خواهد شد .
* مجلس شورای ملی در جلسه علنی(نمایشی) خود لوایح انحلال سازمان اطلاعات و امنیت کشور و محاکمه نخست وزیر ، وزیران و مقامات عالیرتبه را به تصویب رساند .
* در تهران و شهرستانها مردم برای تایید نخست وزیری بازرگان راهپیمایی کردند .
* شاپوربختیار در جلسه علنی مجلس شورای ملی گفت : مسایل مملکتی هر روز به صورت خاص ولی به صورتی غیر قابل بازگشت روبه پیشرفت است و ما به پیش خواهیم رفت . روش دولت در برابر هر قانون شکنی روشن است . قانون شکنان دیروز ساواک عده ای قلدر و دیکتاتور بودند ولی از این دیکتاتوری و قانون شکنی نباید به سوی یک دیکتاتوری جدید برویم .
* امام خمینی بعد از تعیین بازرگان به ریاست دولت موقت اظهار داشتند : از طریق مطبوعات و تظاهرات آرام ، ملت در باره دولت بازرگان باید نظر بدهد . جزای آنها که علیه حکومت بازرگان قیام کنند خیلی سخت است .
*به دعوت جامعه روحانیت برای تایید بازرگان راهپیمایی بزرگی روز پنجشنبه ، نوزدهم بهمن در تهران و شهرستانها برگزار خواهد شد .
* امام خمینی در اطلاعیه ای از احساسات پاک مردم به مناسبت بازگشت به وطن تشکر کردند .
* شاپور بختیار به دنبال انتخاب بازرگان به ریاست دولت موقت گفت : در ایران تنها یک حکومت وجود خواهد داشت . ساخت ایران تجزیه ناپذیر است . اگر بختیار تنها به حرف زدن اکتفا کند یک مساله است و اما اگر بخواهد دست به عملی بزند مساله دیگری است .
* خسرو قشقایی پس از بیست و پنج سال تبعید به ایران بازگشت .
*دویست مقام عالی در معرض بازداشت قرار دارند . سه هزار مقام از مدیر کل به بالا در 25 ساله اخیر ممنوع الخروج شدند .
گروهای از بازداشتی ها مربوط به پرونده های تغذیه رایگان ، حزب رستاخیز ، اوقاف و لغو امتیاز روزنامه ها هستند .
*بختیار : جمهوری اسلامی برای من مجهول است . تاکنون نشنیده ام مسلمان علیه مسلمان جهاد کند . حکومت من و رژیم دیکتاتوری شاه و جمهوری لیبی نیست . من از کسی فرمان گرفتم که دکتر مصدق و وزاری او هم گرفتند .
* آیت الله طالقانی : فرماندهان پایگاههای هوایی باید به مردم پاسخ مناسبی بدهند . نیز خانواده های زندانیان نیرویی هوایی ضمن تظاهرات وتجمع در روز نامه اطلاعات خواستار آزادی هر چه زودتر زندانیان خود شدند.
* بیانیه شماره 1 کارکنان شهردادری پایتخت : حرکت انقلابی مهندس شهرستانی مورد تایید کارکنان شهرداری است . وی پیشتر استعفای خود را تقدیم امام خمینی کرد ه بود
*عده ای از سربازان طرفداری خود را از امام خمینی نشان داد .
* کیسینجر ، وزیر اسبق امور خارجه آمریکا : می ترسم حوادث ایران به سایر کشور های دوست آمریکا سرایت کند.
(این سخن مغز متفکرو استراتژیست سیاست خارجی آمریکا در حقیقت باطن پر از خشم و کینه کاخ سفید را نسبت به انقلاب اسلامی آشکار می کند . در این جمله کوتاه ترس و وحشت عمیق ایالات متحده از انقلاب مردمی ایران نهفته است و آن این است که منافع نامشروع آمریکا از بین برود . کیسینجر به عنوان سیاستمداری که می داند تا چه اندازه آمریکا در منطقه منافع نا مشروع و امپریالیستی دارد نا چار است که برای فردای دوستا ن کشورش اشک تمساح بریزد در حالی که از دست رفتن منافع نفتی منبع اندوه اوست .)
* تحصن کارمندان وزارت امور خارجه وارد دومین روز خود شد . این تحصن در اعتراض به بازگشت مجدد اردشیر زاهدی به سفارت ایران در آمریکا صورت گرفته است .
* رادیو مسکو در گفتار شبانه خود ضمن اشاره به امید های فراوان هواداراین رژیم به ارتش گفت : به قراریکه ناظران متذکر می شوند رویدادهای اخیر ایران نشان می دهد ارتجاع داخلی ایران و حامیان آمریکایی آن مجبورند در عقاید خود مبنی بر اینکه گویا ارتش همچون حربه ای آماده است به خاطر حفظ مواضع ارتجاع و حامیان آمریکایی اش در کشور همه را بکشد و همه چیز را نابود سازد ، تجدید نظر کند .
* دفتر خبرگزاری یوناینتد پرس در تهران دیشب مورد حمله گروهی که خود را مجاهدین می نامند قرار گرفت و آسیب دید .
* هشت هزار یهودی ایران را تخلیه کردند . به نوشته روز نامه معاریو چاپ تل آویو تنها جمعه گذشته یعنی یک روز پس از بازگشودن فرودگاه مهر آباد هزار نفر از یهودیان ایران وارد فرودگاه بین المللی بن گوریون شدند .
* شورای دانشگاه صنعتی شریف در بیانیه ای اعلام کرد دولت بختیار به مبانی وابستگی رژیم ایران به غرب وفادار است .
* روز نامه البعث ارگان حزب حاکم روسیه ضمن تفسیر حوادث ایران نوشت : ممکن است سرانجام آمریکا در ایران دست کم به طور غیر مستقیم مداخله کند .
* هیات اعزامی آیت الله العظمی خمینی به مناطق نفت خیز طی اطلاعیه ای اعلام داشت :گران خریدن مواد سوختنی عمل ضد مردمی است . این هیئت اعلام کرد که دستورات امام خمینی برای تامین سوخت داخلی به مرحله رفع نیاز قطعی نزدیک شده است.
* نورالدین کیانوری دبیر کل حزب توده ایران در مصاحبه با مجله نیوزیوک چاپ آمریکا گفت : آیت الله خمینی بیست سال تمام با شاه و تمام مظاهر امپریالیسم جنگیده است . ما از اقدامات ایشان پشتیبانی می کنیم . اقداماتی چون جمهوری اسلامی ، بر چیدن سلطنت و تشکیل مجلس موسسان در جهت نوشتن قانون اساسی جدید که منجر به دولت ملی گردد و آن نیز به سلطه امپریالیسم خاتمه دهد و ضمن تضمین کلیه اشکال دموکراسی از ثروت های ملی ما برای مصالح عمومی استفاده نماید ...
* روز نامه انگلیسی گاردین : هنوز این امکان وجود دارد که شخص شاه بتواند نظم را در ایران بازگرداند و دولت هایی که او از آنها حرف شنوی دارند قویا به وی توصیه کرده اند که به ایران بازگرد د .
* جیمز بیل استاددانشگاه تگزاس و کارشناس مسایل ایران در مقاله ای در نیوزویک هشدار داد که دولت آمریکا باید با آیت الله خمینی کنار آید و نباید اشتباه فاحش شاه راکه قدرت و نفوذ روحانیون شیعه را دست کم گرفت تکرار کند .
* گروهی از ایرانیان ساکن سوریه تابلوی سردر سفارت ایران را در دمشق کندند و به جای آن تابلویی را که روی آن سفارت جمهوری اسلامی ایران نوشته است نصب کردند . این کار بدون مخالفت اعضا سفارت وبا آرامش انجام شد .
* مجله آمریکایی تایم نوشت که دیپلمات های آمریکایی با تعدادی از دستیاران اصلی آیت الله خمینی چه در فرانسه و چه در ایران تماس هایی را گرفته اند . ویلیام سولیوان سفر آمریکا در ایران نیز همکاران خود را ترغیب کرده است که با مخالفان رژیم در ایران و دستیاران رهبر شیعیان ایران به گفتگو بنشینند و سیاست سفارت آمریکا را تشریح کنند .
* خبر گزاری تاس گزارش داد : از روز بازگشت آیت الله خمینی به تهران عملا یک قدرت مضاعف در ایران برقرار شده است .
* رو زنامه کویتی السیاسه نوشت : بحران کنونی ایران ممکن است اختلاف های امیر های ساحلی خلیج فارس را کاهش دهد و آن ها را به یکدیگر نزدیک کند .
*در یاسالار فید ترنر رییس سازمان جاسوسی آمریکا( سیا) در گفتگویی با تلویزیون ان بی سی با اعتراف به اینکه این سازمان در پیش بینی بحران سیاسی ایران به طور جدی ناکام بوده است گفت : بدیهی است ما می خواهیم بهترین سازمان را داشته باشیم اما باید بگویم پیش بینی بحران های عظیم سیاسی و کودتاهای نظامی نتایج غیر منتتظره انتخابات از دشوارترین وظایف سازمان های اطلاعاتی است . هیچ سازمان جاسوسی جهانی یا سیاستمدار یا روز نامه نگاری فکر نمی کرد شاه مجبور به خروج از ایران باشد .




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط