ویتامین E و کاهش احتمال سکتة قلبی

یک زیست ـ شیمی دان مشهور انگلیسی اعلام کرده است که مصرف مقادیر اضافی ویتامینE در کسانی که از داروهای کاهش-دهندة کلسترول استفاده می کنند امکان دارد کمک کند تا احتمال حمله های قلبی در آنان کم شود.
پنجشنبه، 24 فروردين 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
ویتامین E و کاهش احتمال سکتة قلبی
ویتامین E و کاهش احتمال سکتة قلبی

مترجم: زهرا هدایت منش
منبع:راسخون
 

یک زیست ـ شیمی دان مشهور انگلیسی اعلام کرده است که مصرف مقادیر اضافی ویتامینE در کسانی که از داروهای کاهش-دهندة کلسترول استفاده می کنند امکان دارد کمک کند تا احتمال حمله های قلبی در آنان کم شود. اما وی تأکید می کند که این مطلب هنوز نظریه ای بیش نیست و باید از راه آزمایش اثبات شود.
هارولد باوم رئیس دانشکدة علوم پایة پزشکی و تندرستی کینگز کالج لندن اشاره می کند که برخی از داروها علاوه بر کاستن از مقادیر زیاد کلسترول خون، یکی از مواد شیمیایی مفید بدن به نام اوبی کینون یا کو آنزیم Q را نیز کاهش می-دهند. باوم استدلال می کند که ممکن است مصرف ویتامین E اضافی تا حدی این کمبود را جبران کند، چون اوبی کینون و ویتامین E خاص مشترکی دارند. هر دو در چربی محلول اند، و هر دو عوامل ضد اکسید کننده ای هستند که عوامل اکسید کنندة زیانمندی را که به طور طبیعی در بدن تولید می شوند خنثی می کنند.
اوبی کینون در سوخت و ساز انرژی نقشی کلیدی دارد. باوم گمان می کند که این ماده احتمالأ از اکسید شدن برخی از مواد چرب خون به نام لیبوپروتئین های کم چگال(LDL) نیز جلوگیری می کند. دسته ای از گویچه های سفید به نام بیگانه-خوارها، را در حالت اکسید شده به سرعت جذب می کنند و به (یاخته های کف آلود) تبدیل می شوند که به انسداد سرخ رگ ها می انجامد.
چنین رسوب هایی باعث تنگی سرخ رگ ها و مویرگ ها می شوند، بنابراین قلب برای تلمبه کردن خون از درون چنین رگ-هایی باید کار بیشتری انجام دهد. این فشار اضافی احتمال بروز مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد، و مواضع رسوب معمولأ محل تشکیل لخته هستند. در مقابل، ویتامینE از اکسید شدن LDL جلوگیری می کند.
باوم به تحقیقی که پژوهشگران دانشگاه تگزاس در آوستین انجام دادند استناد می کند که در آن نشان دادند یکی از داروهای کاهندة کلسترول به نام لوواستاتین، تولید اوبی کینون را مختل می کند. باوم استدلال می کند در کسانی که از لوواستاتین (که 57 درصد بازار داروهای کاهندة کلسترول را به خود اختصاص داده است) استفاده می کنند، می توان با تجویز مقادیر کمکی ویتامین E کمبود اوبی کینون را جبران کرد. وی توضیح می دهد تمام این مشکل از اینجا ناشی می شود که لوواستاتین واکنش هایی را در بدن، هم به تولید کلسترول می انجامد و هم به تولید اوبی کینون، مختل می کند.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما