علائم تورم غده‌ی تیروئید

علائم تورم غده‌ی تیروئید بسته به بیماری که منجر به تحریک التهاب این غده می‌گردد، متفاوت می‌باشد.
چهارشنبه، 15 شهريور 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
علائم تورم غده‌ی تیروئید
علائم تورم غده‌ی تیروئید

مترجم: سهیلا حاجی‏زاده
منبع:راسخون
 

علائم تورم غده‌ی تیروئید بسته به بیماری که منجر به تحریک التهاب این غده می‌گردد، متفاوت می‌باشد.
بدن انسان دارای غده‌ی بزرگی بوده که هورمون‌ها و مواد شیمیایی مفیدی که در فرایندهای مختلف بدن مورد نیاز هستند، را آزاد می‌کند. تولید این هورمون حیاتی می‌باشد، چون فرایندهای مختلف بیولوژیکی را در بدن ما تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای مثال، غده‌ی تیروئید دو هورمون تیروکسین و تریودو تریونین را ترشح کرده که فرایندهای متابولیکی بدن ما را کنترل می‌کند. علاوه بر تنظیم متابولیسم، این هورمون‌های تیروئیدی به حفظ دمای بدن نیز کمک می‌کنند. تورم غده‌ی تیروئید بیماری بوده که در آن اندازه‌ی غده‌ی تیروئیدی به صورت غیر طبیعی افزایش می‌یابد. این مشکل تیروئید می‌تواند سنتز هورمون‌های تیروکسین و تریودو تریونین را افزایش با کاهش دهد. این نوسانات موجود در سطوح تیروئید در خون می‌تواند طیف وسیعی از علائم را تحریک کند که این علائم در زیر مورد بحث قرار گرفته است.
تورم غده‌ی تیروئید در کشورهای توسعه یافته در درجه‌ی اول به اختلالات خود ایمنی مانند بیماری هاشمیتو و گریوز نسبت داده می‌شود. در هر دوی این مشکلات تیروئیدی، سیستم ایمنی اقداماتی را انجام می‌دهد که در نهایت باعث آسیب به بافت‌های تیروئیدی می‌گردد. با این‌حال، سرطان تیروئید می‌تواند این اندام غده‌ای به صورت غیر طبیعی بزرگ شده و باعث درد گلو می‌شود.

علائم تیروئید بزرگ شده

علائم این بیماری بسته به شرایطی که غده‌ی تیروئید را تحت تاثیر قرار می‌دهد، متنوع می‌باشد. در این‌جا، برخی از علائم تیروئید بزرگ که نشانه‌ای از وقوع بیماری خاص تیروئید می‌باشد را ذکر می‌کنیم.

بیماری هاشیموتو

در بیماری هاشیموتو، پاسخ سیستم ایمنی در برابر غده‌ی تیروئید این است که منجر به اختلال این غده می‌گردد. به بیان ساده‌تر، سیستم ایمنی تاحدی به غده ی تیروئید آسیب رسانده که باعث تولید هورمون در قسمت عقب می‌گردد. اختلال در غده‌ی تیروئید باعث می‌شود که تولید هورمون‌های تیروئیدی به شدت مشکل گردد. بنابراین، می‌توان گفت که عواقب بیماری هاشیموتو، کم کاری تیروئید می‌باشد. در این‌جا علائم بیماری هاشیموتو همانند علائم بیماری کم کاری تیروئید می‌باشد. این علائم در زیر ذکر شده است:
خستگی بیش از حد، حساسیت به سرما، حرکات نادر در روده، گرفتگی غضلات و ضعف عضلانی، افزایش وزن، تورم پا، سطوح بالای کلسترول، احساس خواب آلودگی بیش از حد، سفت شدن و تورم مفاصل به ویژه در دست‌ها و زانو، میگرن، خونریزی بالای غیر طبیعی در دوران قاعدگی.
در صورت عدم درمان، علائم کم کاری تیروئید مرتبط با بیماری هاشیموتو تشدید خواهد شد. بنابراین، علائم کم کاری شدید تیروئید شامل کاهش ضربان قلب، چشمان پف کرده و حتی کاهش توانایی قلب در پمپاژ کافی خون می‌باشد. این شرایط اشاره به نارسایی قلبی داشته و ممکن است به دنبال کاهش دمای بدن رخ دهد. کم کاری مزمن غیر طبیعی تیروئید می تواند منجر به اختلال عملکرد مغز شود که این شرایط معمولا اشاره به اغماء دارد. علاوه بر این، سطوح پایین تیروئید برای دوره‌های طولانی مدت می‌تواند اثرات جانبی بر قلب داشته باشد. این شرایط ممکن است منجر به تحریک مشکلات نارسایی قلبی شده و باعث بزرگ شدن قلب و حتی احتباس مایعات در ریه شده و از این‌رو منجر به تحریک مشکلات تنفسی می‌گردد.

بیماری گریوز

بیماری گریوز یکی دیگر از انواع اختلالات خود ایمنی بوده، اما در این مورد تاثیر سیستم ایمنی دقیقا مخالف با تاثیر آن در بیماری هاشیموتو می‌باشد. این امر به این دلیل است که غده‌ی تیروئید تحت تاثیر سیستم ایمنی بیش از حد فعال شده و منجر به بروز پرکاری تیروئید می گردد. فعالیت بیش از حد غده‌ی تیروئید مقادیر اضافی هورمون را تولید کرده و علائم مرتبط با این عارضه به شرح زیر می‌باشد:
خستگی، اسهال، عدم تحمل گرما، کاهش نامشخص وزن، شکننده شدن موها، ضربان قلب غیر طبیعی، مشکلات خواب، قاعدگی نامنظم، تعرق بیش از حد، قرمز شدن پوست.

سرطان تیروئید

در مراحل اولیه‌ی توسعه‌ی این بیماری، ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشد. با این‌حال، پس از مدتی علائم بیماری ممکن است به سرعت ظاهر شود. رشد سرطانی غده‌ی تیروئید ممکن است بیمار را به شکل‌های زیر آزار دهد:
مشکل در تنفس و یا بلع غذا، تورم غدد لنفاوی در ناحیه‌ی گردن، گلو درد، خشونت و گرفتگی صدا، بزرگ شدن موضعی در بخش جلویی گردن.
در صورتی‌که هر کدام از این مشکلات رخ دهد، و به صورت مداوم باعث بروز آسیب در بدن گردد، قبل از این‌که این علائم تشدید یابد، بلافاصله باید با پزشک مشورت کرد. پزشک در درجه‌ی اول یک معاینه‌ی پزشکی به منظور بررسی وجود هر گونه تورم در ناحیه‌ی گردن انجام می‌دهد. این کار ممکن است به دنبال آزمایشات تیروئید صورت گیرد که در آن نمونه‌ی خون به منظور ارزیابی سطوح هورمون تحریک کننده‌ی تیروئید در خون گرفته می‌شود. سطوح هورمون تحریک کننده‌ی تیروئید زمانی‌که بالای نقطه ی نرمال باشد، پرکاری تیروئید نامیده شده، در حالی‌که زیر سطح نرمال باشد، نشانه‌ی کم کاری تیروئید می‌باشد. یک بیوپسی، روشی که شامل گرفتن بخش کوچکی از بافت تیروئیدی با استفاده از سوزن به منظور بررسی رشد سرطان است، نیز ممکن است جهت تعیین دلایل بروز سرطان تیروئید انجام شود. بر اساس نتایج، داروهایی جهت تسکین علائم سرطان تیروئید تجویز می‌شود. باید اشاره کرد که کمبود ید که در کشورهای توسعه نیافته معمول است، نیز می‌تواند باعث بزرگ شدن تیروئید شده و علائم مرتبط با آن مشابه با علائم شرح داده شده در بالا می‌باشد.
 


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط