رابطه سیگاری ها و غیر سیگاری ها
تاثیر زیانبار استنشاق دود سیگار محیطی بر افراد سالم
نتایج بررسی این افراد غیرسیگاری در مورد اثرات وجود دود سیگار در محیط نشان داد كه قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران با بروز علائم تنفسی در آنها همراه است.
این پژوهشگران گفتند كه افراد دچار تحریكپذیری مجاری تنفسی كه مداوما د رمعرض دود سیگار دست دوم هستندبه خصوص در معرض خطر بیماری مزمن تنفسی زودرس هستند.
به گفته گربیس در گروهی از این افراد كه در طول سالها دچار علائم تحریكپذیری بیش از حد مجاری تنفسی بودند، رابطهای میان علائم خسخس سینه، سرفه و تنگ نفس و برونشیت مزمن وجود داشت، اما تنها در مورد تنگنفس و اسنشاق دود سیگار محیطی این رابطه از لحاظ آماری قابلتوجه بود. (1)
ترك سیگار برای فرزندان مادران سیگاری سختتر است
به گزارش یونایتدپرس از دورهام، “ادوارد لوین” استاد روان شناسی زیستی در “مركز پزشكی دانشگاه دوك” گفت: آسیبی كه سیگار كشیدن در دوران جنینی به فرد میرساند بسیار بیشتر از زایمان زودهنگام و یا كم بودن وزن نوزاد در هنگام تولد است.
دورهام گفت، سیگار كشیدن در دوران بارداری تغییراتی در رشد مغز نوزاد ایجاد میكند كه میتواند تا پایان عمر ادامه یابد.
دانشمندان “مركز تحقیقات بر روی نیكوتین و ترك سیگار دوك” اعلام كردند زنان باردار باید سیگار را كنار بگذارند تا جنین آنها در معرض نیكوتین قرار نگیرد و باید این كار را بدون استفاده از فراوردههای حاوی نیكوتین مانند برچسبهای پوستی و یا آدامس ترك سیگار كه بازهم برای جنین خطر دارد، انجام دهند.
لوین گفت: هرچند میزان استعمال دخانیات در آمریكا در حال كاهش است، اما حدود یك چهارم آمریكاییها مادرانی دارند كه در دوران بارداری سیگار میكشیدهاند.
وی افزود: مطالعات قبلی نشان داده است احتمال مرگ ناگهانی در دوران نوزادی، اختلال كمبود توجه - بیش فعالی، چاقی و حتی استعمال دخانیات تا پایان عمر در فرزندان اینگونه مادران بیشتر است. (2)
سیگار کشیدن والدین بر جنسیت جنین تاثیر دارد
نتایج بررسی ها نشان می دهد مادرانی که در طول دوران بارداری سیگار می کشیده اند ، یک سوم کمتر از بقیه دارای فرزند پسر می شوند.
نکته دیگر اینکه چنانچه علاوه بر مادر پدر نیز سیگار بکشد احتمال پسر شدن جنین تا ۵۰ درصد کاهش می یابد و این ناشی از حساسیت بیشتر جنین پسر نسبت به تاثیرات مخرب سیگار است و در مواردی نیز که جنین این والدین پسر باشد ، احتمال سقط به مراتب افزایش می یابد.
کارشناسان معتقدند علت این امر نیز تاثیر مواد شیمیایی موجود در نیکوتین بر کروموزومهای مردانه اسپرم و تخریب آنها است.
به همین دلیل اگر فرزند پسر می خواهید اصلا سیگار نکشید و اگر فرزند دختر سالم هم می خواهید سیگار نکشید، زیرا در صورت دختر شدن جنین احتمال سرطان و ضعیف شدن سیستم بدنی او افزایش می یابد.
سیگار كشیدن در دوران بارداری با بروز مشكلات روانی ارتباط دارد
دكتر “رنی دی. گودوین” به پایگاه سرویس خبرهای بهداشتی اینترنتی گفت، با توجه به دهها سال تلاشی كه برای وادار كردن زنان به نكشیدن سیگار در دوران بارداری انجام شده است، مشاهده ادامه این مشكل بسیار آزاردهنده است.
وی افزود، میزان بالای افسردگی در میان زنان باردار معتاد به نیكوتین میتواند نشانه دیگری از وجود این مشكل در میان این زنان باشد.
گودوین و همكارانش در “دانشگاه كلمبیا” واقع در نیویورك اطلاعات ناشی از مصاحبه با یك هزار و ۵۱۶زنی را كه در مطالعهای در زمینه استفاده از الكل شركت كرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
تمام این زنان در سال گذشته باردار بودند.
گروه محققان در مجله “زایمان و بیماری زنان” نوشتند، در مجموع ۲۲ درصد زنان مورد مطالعه گزارش دادند كه سیگار میكشیدند و ۱۲درصد آنها را میشد در رده زنان معتاد به نیكوتین قرار داد.
در این مطالعه دیده شد كه یك اختلال روانی مانند افسردگی و یا اختلال ترس كه در ۵۷درصد از زنان معتاد به نیكوتین دیده میشد، تقریبا در نیمی از زنان سیگاری یعنی ۴۵درصد آنها نیز مشاهده میشد.
گودوین گفت، متخصصین سلامت كه روی زنان باردار سیگاری كار میكنند، باید بدانند كه افسردگی و تشویش میتواند بزرگترین موانع بیماران آنان برای ترك سیگار باشد.
وی نتیجه گرفت، برای این قبیل افراد استفاده از برخی روشهای درمان روانی مانند رفتار درمانی و یا درمان حمایتی بعلاوه یك برنامه متوقف كردن استعمال دخانیات میتواند به مراتب بهتر از یك برچسب ساده پوستی نیكوتین به درمان بیمار كمك كند.
مشروح این مطالعه در شماره آوریل ،۲۰۰۷مجله” زایمان و بیماریهای زنان” منتشر شده است.
ارتباط كشیدن سیگار با كاهش بینایی چشم
براساس این گزارش، گروه محققین دانشگاه سیدنی استرالیا به سرپرستی دكتر “جنیفر تن” با تحقیقات اخیر خود صحت این ادعا را اثبات كردهاند.در این تحقیقات كه مدت ده سال به طول انجامیده است تعداد دو هزار و ۴۵۴ نفر از شهروندان استرالیا با حداقل سن ۴۹سال مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتند.
در بررسیهای انجام شده توسط محققین استرالیایی اثبات شده است كه افراد سیگاری نهتنها چهاربرابر افرادی كه تاكنون سیگار نكشیدهاند درمعرض مواجهه با افت شدید بینایی هستند، بلكه آنان پنج سال زودتر ازدیگر افراد بامساله كاهش بینایی بر اثر افزایش سن مواجه خواهند شد.دراین تحقیقات همچنین اثبات شده كه افراد سیگاری بهمراتب بیشتر ازافراد دیگر با خطر ابتلای به بیماری “تحلیل شبكیه” در سنین بالاتر مواجهاند.
“تحلیل شبكیه” ( (Macular degenerationبیماری است كه موجب از بین رفتن سلولهای شبكیه در قسمت مركزی آن شده و در نتیجه، تیزبینی و دید مركزی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد
كاهش ۱۰ تا ۱۵ سال عمر در افراد سیگاری
به گزارش خبرگزاری روسیه، مصرف دایمی و طولانی مدت سیگار منجر به پیری زودرس می شود و صدمات جدی به سلامت انسان وارد می كند.
بنابر این گزارش، میزان موارد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی كه علت آنها مصرف سیگار بوده در روسیه برای مردان ۲۷ درصد و برای زنان دو درصد است. تغییرات پاتولوژی در ارگان های تنفسی كه بر اثر سیگار ایجاد می شوند منجر به ابتلا به بیماری های برونشیت مزمن و صدمات ریوی می گردد. همچنین در بین موارد مرگ ناشی از این عوارض بیماری ها ۷۸ درصد را مردان سیگاری و ۳۰ درصد را زنان سیگاری تشكیل می دهند. علاوه بر سیگار علت مرگ بر اثر سرطان ریه در ۹۰ درصد موارد است. به طور متوسط هر فرد سیگاری به خاطر این عادت مضر سیگار كشیدن ۱۰ تا ۱۵ سال از عمر خود را از دست می دهد.
این گزارش حاكیست، طبق اطلاعات مركز موسوم به بلوخین آكادمی علوم پزشكی روسیه میزان مرگ و میر بر اثر امراض قلبی در خانواده ای كه یكی از همسران سیگار مصرف می كند ۲۰ درصد بیشتر از خانواده های غیر سیگاری است. فرد سیگاری غیر فعال در گروه خطر بروز سكته قلبی قرار دارد. دود سیگار حاوی چهار هزار ماده شیمیایی است كه در بین آنها نیكوتین مسئول عادت كردن به این عادت مضر كشیدن سیگار است و باعث وابستگی فیزیكی به آن می شود. پس از نفوذ دود به ریه، نیكوتین بعداز هفت ثانیه به مغز راه می یابد. علاوه بر این دود سیگار سرطان زا است و یك سوم تمام موارد مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار بر اثر سرطان دهان، سرطان حنجره و نایژه ها صورت می گیرد
سیگار نكشید چون كچل میشوید
طاسی سر در میان مردان بیشتر ارثی است و علت آن به یكسری هورمونهای نرینه برمیگردد.محققان در این پژوهش دریافتند مردان آسیایی كه نسبت به مردان اروپایی كمتر به بیماری طاسی سر مبتلا میشوند، در صورت كشیدن سیگار، دچار ریزش بیشتر موی سر خواهند شد.این یافتهها در بررسی روی ۷۴۰ مرد تایوانی كه عمر متوسط آنان به ۶۵ سال میرسد، به دست آمده است.
پي نوشت :
(1) نتایج این تحقیق در شماره نوامبر نشریه American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine منتشر شده است.
(2) این مطالعه در نشریه اینترنتی مجله “داروشناسی، بیوشیمی و رفتار” ( (Pharmacology, Biochemistry and Behaviorچاپ شده است.
/س