عامل ضد باکتری و عامل ضد التهابی
استفاده از زردچوبه به عنوان داروی گیاهی به ویژه در هند، چین و سایر کشورهای آسیایی سابقه طولانی دارد. این مقاله در خصوص اهمیت زردچوبه در درمان سرطان اطلاعاتی را فراهم ساخته است.
تعداد کلمات: 649 کلمه / تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
برگرفته از سایت هالیستیزین
مترجم: رزیتا ملکیزاده
اهمیت زردچوبه در درمان سرطان
زردچوبه گیاهی است که دارای ساقههای ریشه مانند زیرزمینی است و در مناطق گرمسیری رشد میکند، همچنین یک گیاه چند ساله است که به خانواده زنجبیل (Zingiberaceae) تعلق دارد. این گیاه بومی جنوب آسیا بوده و به مدت بسیار طولانی در طب آیووردا (طب سنتی هند) مورد استفاده قرار میگرفته است. پودر بدست آمده از ساقههای زیر زمینی آن عمدتاً به عنوان ادویه استفاده میشود با این حال، جهت اهداف دارویی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. کورکومین که یک ماده شیمیایی موجود در زردچوبه است مشخص شده است که دارای خواص دارویی است. بنابراین زردچوبه به عنوان آنتی بیوتیک، عامل ضد باکتری و عامل ضد التهابی بکار برده میشود. همچنین برای سیستم گوارش مفید است.
درمان سرطان
کورکومین به درمان سرطانهای معده، روده، سینه و پوست کمک میکند. اثر بخشی کورکومین در درمان سرطان روده به اثبات رسیده است. طی مطالعه آزمایشگاهی انجام شده در سال 2007 در خصوص اثر بخشی کورکومین، به اثبات رسید که بجای استفاده از شیمی درمانی به تنهایی، بایستی این روند درمانی با تجویز کورکومین تکمیل شود. نکاتی که در ادامه آورده شده است اهمیت استفاده از زردچوبه را در پیشگیری از بروز سرطان توضیح میدهد.
• کورکومین موجود در زردچوبه آنزیمهایی را مهار میسازد که باعث رشد تومور در بدن میشوند. در نتیجه منجر به مداخله غیر مستقیم در رشد سلولهای سرطانی میشود.
• یکی از عوامل مؤثر بر سرطان وجود رادیکالهای آزاد است. از آنجا که کورکومین یک آنتی اکسیدان است، این رادیکالهای آزاد را خنثی میسازد.
• طی آزمایشی که بر روی موشها انجام شد، نتایج کاهش 40 درصدی در تومورهای خوش خیم حاصل شد. تومورهای خوش خیم در موشها به وسیله ژنهای مسبب سرطان روده بزرگ در انسان ایجاد شده بودند.
• مطالعهای مشابه بر روی 3 گروه موش انجام شد. به تمامی 3 گروه موش سلولهای سرطان پروستات مسئول رشد تومورهای بدخیم تزریق شد. به 2 گروه از موشها عصاره کورکومین داده شد در حالی که بر روی گروه سوم هیچ کاری انجام نشد. دو گروه اول حدود 70% بهبودی از خود نشان دادند یعنی کاهش 70 درصدی در اندازه تومور در مقایسه با گروه آخر داشتند.
• مطالعات یا آزمایشهای زیادی در مورد اثر کورکومین بر روی انسان به طور مستقیم انجام نشده است. بنابراین، فرد همیشه بایستی پیش از انتخاب داروهای گیاهی جهت درمان سرطان با پزشک مشورت کند.
بیشتر بخوانید: خواص و کاربرد زرد چوبه
تحقیقات جدید
بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته در مورد اثر بخشی کورکومین در درمان سرطان، مشخص شده است که سلولهای سرطانی تخمدان به درمانهایی مانند پرتو درمانی و شیمی درمانی آسیب پذیرتر خواهند بود در صورتی که پیش از آن تحت درمان با کورکومین قرار گرفته باشند. دکتر سوباش چوهان و دکتر مینا جاگی با کمک تیم تحقیقاتی از دانشگاه داکوتای جنوبی و دانشگاه استنفورد ایالات متحده مطالعه درون آزمایشگاهی را انجام دادند.
داروهای تهیه شده از زردچوبه به شکل قرص، کپسول و نیز پودر در دسترس میباشند. محصولات موجود در بازار به عنوان داروهای کورکومین یا مبتنی بر زردچوبه فروخته میشوند. دوز مصرفی کورکومین بایستی با مشاوره پزشکان تعیین شود. به این دلیل که درصد محتوای کورکومین موجود در زردچوبه مورد استفاده به عنوان ادویه جهت اثربخشی در کاهش سلولهای سرطانی به قدر کافی نیست. مصرف کورکومین تنها در صورتی بی خطر است که میزان مصرف توسط پزشک تعیین شده باشد. بیمارانی که دچار انسداد مجاری صفراوی هستند یا افرادی که دارای سنگهای صفراوی و زخم معده میباشند نباید داروی کورکومین را مصرف کنند. همچنین این داروها نبایستی در طول دوران بارداری مصرف شوند.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود.
منبع: راسخون