راهنمای بازدید از غار خربس قشم

غار خربس یا خوربس که در جزیره زیبای قشم وجود دارد را شاید بتوان یکی از مکان های عجیب گردشگری منطقه و حتی کل ایران بدانیم که با وضعیت شگفت انگیز خود سوالات فراوانی را برای تاریخ نگاران به وجود آورده است.
دوشنبه، 3 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهنمای بازدید از غار خربس قشم
اگر هر ایرانی یک فهرست از شهرهایی که می‌خواهد به آن‌ها سفر کند را تهیه کند باید حتماً نام قشم در آن وجود داشته باشد. بخصوص اگر شما اهل دیدن مکان‌های عجیب غریب و پر رمز و راز طبیعی باشید. جزیره فوق‌العاده قشم یکی از جذاب‌ترین و خاص‌ترین بخش‌های طبیعی و تاریخی ایران را در دل خود جای داده است و یک تنه به اندازه یک کشور، جاذبه گردشگری برای دیدن دارد. متأسفانه عدم اطلاع رسانی کافی در مورد شگفتی‌های کشورمان شامل قشم نیز شده است و هنوز آن‌طور که باید مردم از منحصر به فرد بودن سفر به قشم مطلع نیستند.

در فاصله 15 کیلومتری از مرکز شهر قشم به روستایی به نام خربس می‌رسیم، این روستا دارای منطقه‌ای مرتفع و طبیعی است که آن را خربس می‌نامند. این بخش که از چین‌خوردگی‌های شگفت انگیز کوه‌ها و صخره‌های جذاب تشکیل شده تنها یک اثر طبیعی نیست. بلکه رد حکاکی، معماری و دست خوردن آن توسط مردمان قدیمی و استفاده کردن از این کوه به وضوح در نمای بیرونی و درونی آن به چشم می‌خورد.

گفته می‌شود قدمت این محوطه تاریخی به دوران مادها بازمی‌گردد و مردمانی از آن دوران در بخش‌های مختلف آن زندگی می‌کردند. این مجموعه دارای چهار دهانه ورودی غار است که داخل راهروهای بزرگ، تو در تو و متصل به همی را تشکیل داده‌اند. مشخص است که در دوران‌های مختلف مردمان بومی منطقه از این غارها برای امور متفاوتی استفاده می‌کردند و هر کدام بنا بر نیاز خود بخشی از غارها را مورد تغییر قرار داده‌اند. این مسئله را می‌توان از نقش و نگارها، حکاکی‌ها و تصویرگری‌هایی که در دل بدنه غارها وجود دارد به وضوح دید.

راهنمای بازدید از غار خربس قشم

درون این غارها آن‌چنان عجیب و غریب و راز آلود است که دیدن آن فقط به تعجب و شگفت زدگی بازدید کنندگان می‌افزاید. شاید همین فرم خاص آن باشد که سبب شده تا گمانه زنی‌های مختلفی در مورد نوع کاربری آن‌ها در دوره‌های مختلف تاریخی بین باستان شناسان وجود داشته باشد.

عده‌ای این غارها را محلی برای نیایش و ستودن الهه میترا می‌دانند که در دوران مادیان در ایران رونق داشته است. حتی گفته می‌شود که در دوران زرتشتی، مردم، مردگان خود را درون این غارها قرار می‌دادند تا جسد آن‌ها به حیوانات و پرندگان برسد. گفته می‌شود مردم محلی از این غارها برای فرار کردن و پناه بردن از شر دزدان دریایی که به قصد غارت و دزدی به جزیره یورش می‌آوردند، استفاده می‌کردند. احتمالاً آن‌ها زنان، کودکان و کالاهای گران قیمت خود را درون دالان‌های پیچ در پیچ و مرموز این غارها مخفی می‌کردند تا از گزند مهاجمان در امان باشند.

نکته جالب دیگر درباره منطقه خربس این است که در بالای صخره‌های آن گونه‌ای از عقاب ماهی گیر زندگی می‌کند که از نسل عقاب‌های نادر و کم یاب موجود در جهان هستند، همچنین درون بخش‌های تاریخ و غیرقابل دسترسی غارها نیز خفاش‌های دم موشی زندگی می‌کنند که نسل آن‌ها در جهان نیز مورد تهدید قرار گرفته که البته در اینجا خوشبختانه به دلیل وضعیت خاص غارها در امان هستند.

راهنمای بازدید از غار خربس قشم


چگونه به غار خربس برویم

اگر می‌خواهید به این غارهای شگفت انگیز سری بزنید و کمی ماجراجویی را تجربه کنید ابتدا خودتان را به جزیره کیش برسانید سپس طی مسیری 15 کیلومتری به سمت روستای خربس حرکت کنید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما