از مسیرهای منتهی به روستای ییلاقی گرسماسر میتوان به جاده رویایی درون جنگل دالخانی اشاره کرد. اگر از سمت تنکابن به سمت رامسر حرکت کنید بعد از عبور از شهر شیرود، تابلوهای ورودی دهستان جنت رودبار و دالخانی را خواهید دید. به درون جاده رفته و از زیباییهای بینظیر آن بهره ببرید. بی شک جاده جنگل دالخانی یکی از زیباترین نقاط ایران است. در انتهای جنگل سمت راست، مسیری به سمت روستای گرسماسر تعبیه شده که با شیب نسبتا زیادی همراه است. با رسیدن به روستای گرسماسر میتوان لذت دیدن دریای ابر را تجربه کرد.
از جمله ویژگیهای این روستا وجود کوهستان دزکول در آن است، اگر شما موفق به صعود به بالای دزکول شوید میتوانید تمامی منطقه رامسر و تنکابن را زیر پای خود ببینید که بیشک یکی از جذابیتهای حضور در منطقه گرسماسر است. از دیگر ارتفاعات این منطقه که برای کوهنوردان جذاب است، کوه لپاسر و زین پشت است که بسیار زیبا هستند، صدای رودهای کوچک و چشمههایی که از لابلای سنگهای این ارتفاعات جاری است به همراه سرسبزی دامن آنها دل هر گردشگری را به سمت خود میکشاند. از معروفترین این چشمهها میتوان به راد کنار، چهار پیچ رستم سرو پولاد اشاره کرد. همچنین مهم ترین ویژگیهای گرسماسر این است که در مسیر صعود کوهنوردان به سماموس قرار گرفته است، سماموس بلندترین قله استان گیلان است که بیش از 3600 متر ارتفاع دارد و از مسیرهای مختلفی از جمله گرسماسر میتوان به آن دسترسی داشت.
حدود 3000 نفر در روستای گرسماسر ساکناند که بیشتر آنها به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند؛ همچنین به دلیل وجود مراتع فوق العاده فراوان و مناسب در این منطقه، شاهد رشد خدادادی گیاهان مفید و دارویی بوده که مردمان محلی نیز از آنها غافل نشدهاند و سعی میکنند با جمع آوری این گیاهان و فروش به گردشگران و بازارهای محلی از آن کسب درآمد کنند. مراسمات محلی مردم منطقه از جمله عروسیها و آیینهای مذهبی، لباسهای محلی، فرهنگ، زبان و صنایعدستی آنها چیزی است که به جذابیت حضور شما در این روستای خوش آب و هوا اضافه خواهد کرد.
یکی از جذابیتهای گرسماسر همین روستایی بودن آن است. قدم زدن در کوچه پس کوچههای ناهموار، وزیدن باد خنک و لذت بردن از شرایط خاصی که ما هیچگاه در زندگی شهری آن را حس نمیکنیم اتفاقی فوق العاده جذاب است که میتواند تجربهای تکرار نشدنی در زندگی برایتان رقم بزند. خانههایی که با مصالح قدیمی، خشتی، گلی و ... ساخته شده است و پنجرههایشان به سمت دشتها و جنگل باز میشود، خانههایی که بوی صفا و صمیمیتش از دیوارهای قدیمی آن به مشام میرسد و کار دل کندن از آن را برای شما بسیار دشوار میکند. شما میتوانید چند شبی در این خانهها اقامت داشته باشید و حس بینظیری از بودن در دل طبیعت و تاریخ کهن ایران زمین به شما دست خواهد داد که وصف ناشدنی است.
از دیگر دیدنیهای روستای گرسماسر میتوان به چشمههای آب معدنی آن اشاره کرد. همچنین شما در صورت بودن در این روستا بهتر است از قلعه تاریخی گرزمانسر نیز بازدیدی داشته باشد. همچنین میتوانید به بقعه امام زاده رستم بروید. برای پیدا کردن این اماکن کافی است که از روستاییان نشانی آن را جویا شوید.
چطور به گرسماسر برویم؟
پس اگر شما نیز علاقهمند به بازدید و بودن در جذابترین بخشهای طبیعی ایران هستید، پیشنهاد میکنیم در فصل تابستان تجهیزات خود را آماده کنید و به سمت گرسماسر راه بیفتید. برای رسیدن به این روستای زیبا باید ابتدا به رامسر در استان مازندران بروید. بعد از میدان سیمرغ این شهر به سمت هریس حرکت کنید، سپس به تابلوهای گرمساسر خواهید رسید که مسیر را تا آخر برای شما مشخص میکند. شما 50 کیلومتر را باید در حدود یک ساعت و نیم در جادهای فوق العاده زیبا و سرسبز طی کنید تا به گرمساسر برسید.منبع: سایت ستاره