فرودگاه سنگاپور چانگی، سنگاپور
فرودگاه چانگی سنگاپور یک فرودگاه همگانی و نظامی مسافربری است که یک باند فرود آسفالت دارد و طول باند آن ۴۰۰۰ متر است. این فرودگاه در کشور سنگاپور قرار دارد و در ارتفاع ۷ متری از سطح دریا واقع شده است. سنگاپور چانگی یکی از مجللترین فرودگاه های دنیا است که حاصل یک طرح بلندپروازانه بوده و گسترش آن در سال 2000 است. استفاده از گیاهان طبیعی در داخل فرودگاه از ویژگیهای بارز آن است. نورگیرهای این فرودگاه که به شکل بال پروانه هستند به خوبی برای روشنایی فضای داخلی استفاده شده و میزان حرارت توسط سنسورهای برنامهریزیشده کنترل میشود. فضای سبز عمودی پنج طبقه ملقب به دیوار سبز تکمیلکننده عناصر طبیعی به کار رفته در این فرودگاه است.
فرودگاه ساندیکا بیلبائو، اسپانیا
فرودگاه بیلبائو یک فرودگاه مسافربری است که یک باند فرود آسفالت دارد و طول باند آن ۲۰۰۰ متر است. این فرودگاه در شهر بیلبائو کشور اسپانیا قرار دارد و در ارتفاع ۴۲ متری از سطح دریا واقع شده است. این فرودگاه که در فهرست مجللترین فرودگاه های دنیا قرار گرفته است در چشمانداز سبز دره Txoriherri در نزدیکی شهر بیلبائو واقع شده است. این پروژه از سال 1990 آغاز شد اما تکمیل آن نزدیک به یک دهه طول کشید و در سال 2000 با سرمایه گذاری 39 میلیارد دلاری به بهرهبرداری کامل رسید. طراحی ساندیکا با توجه به محیط پیرامون آن صورت گرفته است. به دلیل شکل پرندهگونه به این فرودگاه لاپالوما یا کبوتر نیز گفته میشود.
فرودگاه مراکش
فرودگاه مراکش - منارا یکی از مجللترین فرودگاه های دنیا و یک فرودگاه همگانی و نظامی باربری است که یک باند فرود آسفالت دارد و طول باند آن ۳۱۰۰ متر است. این فرودگاه در شهر مراکش (شهر) کشور مراکش قرار دارد و در ارتفاع ۴۷۱ متری از سطح دریا واقع شده است. طراحی مدرن و سنتی اسلامی در کنار یکدیگر به شکلگیری فرودگاه مراکش منارا انجامیده است. طراحی این فرودگاه بر عهده یک تیم طراحی به سرپرستی مرکز طراحی و معماری E2A که در کازابلانکا واقع شده، بوده است. ترمینال جدیدی در سال 2008 به آن افزوده شده است. در داخل طراحی لوزی شکل سقف با ستونهای لوزی کاملا هماهنگ هستند. روکش صندلیها و مبلهای این فرودگاه از پارچههای سنتی مراکش است.
فرودگاه بینالمللی اینچئون، کره جنوبی
فرودگاه بینالمللی اینچئون یک فرودگاه همگانی است که یک باند فرود آسفالت دارد و طول باند آن ۳۷۵۰ متر است. این فرودگاه در کشور کره جنوبی قرار دارد و در ارتفاع ۷ متری از سطح دریا واقع شده است. فرودگاه بینالمللی اینچئون، بزرگترین فرودگاه در کره جنوبی و جزو اولین فرودگاههای ساخته شده در پایتخت و یکی از بزرگترین و پررفت و آمدترین فرودگاههای جهان به شمار میرود. این فرودگاه که تحت مالکیت دولت کره جنوبی قرار دارد، از امکاناتی همچون زمین گلف، استخر آب گرم، اتاق خواب خصوصی، زمین اسکیت، یک باغ داخلی و نیز موزه فرهنگ کشور کره برخوردار است. از زمان آغاز به کار فرودگاه اینچئون در سال 2001، از نظر تجربه پروازی مسافران، این فرودگاه در بین بهترینها قرار داشته است. کرتیس فنترس طراحی فرودگاه اینچئون را بر عهده داشته و از فرهنگ کره در ساخت آن بسیار الهام گرفته است. وی به مکانهای مختلف این کشور سفر کرده و خطوط و فرمهایی که در ساختمانهای سنتی این کشور مورد استفاده قرار گرفتهاند را مورد مطالعه قرار داده است. قوس سقف فرودگاه اینچئون از معابد قدیمی کره الهام گرفته شده و راهروها با الهام از مصنوعات کرهای طراحی شدهاند. ترمینال ریلی فرودگاه کاملا آیندهنگر بوده و درختهای کاج و گلهای وحشی در داخل ساختمان کاشته شدهاند. سیستم حمل بار این فرودگاه قابلیت جابجایی 31 هزار چمدان در یک ساعت را داشته و از کامپیوتر مرکزی و ریلهای خودکار با قابلیت خواندن بارکد بهره میبرد. همین ویژگیها این فرودگاه را به فهرست مجللترین فرودگاه های دنیا اضافه کرده است.
فرودگاه بینالمللی تمپل هاف، آلمان
این فرودگاه بینالملی را هم میتوان جزو فهرست مجللترین فرودگاه های دنیا دانست. فرودگاه تمپل هاف یکی از پررفت و آمدترین فرودگاههای آلمان است که توسط آلبرت اشپیر طراحی شده است. از ویژگیهای خاص تمپل هاف سقف بزرگ و قایق مانند آن است. اگرچه این فرودگاه در سال 2008 تعطیل شد اما بسیاری از کارشناسان طراحی معتقد هستند که ویژگیهای آن در شکل فرودگاههای آینده به کار گرفته خواهد شد.
فرودگاه بینالمللی پکن، چین
فرودگاه بینالمللی پکن فرودگاهی بینالمللی است که در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر پکن، پایتخت جمهوری خلق چین واقع شده و پررفت و آمدترین فرودگاه بینالمللی این کشور محسوب میشود. فرودگاه بینالمللی پکن، یکی از ٰمجللترین فرودگاه های دنیا و مرکز هواپیمایی ایر چاینا محسوب میشود.به منظور برگزاری بازیهای المپیک تابستانی 2008، مسئولان فرودگاه بینالمللی پکن، ترمینال 3 را به این فرودگاه اضافه کردند که یکی از بزرگترین ترمینالهای فرودگاه جهان محسوب میشود. نورمن فاستر طراح انگلیسی وظیفه طراحی و تکمیل ترمینال 3 را طی چهار سال بر عهده داشته و در راستای تحقق این هدف از هنر فنگشویی (هنر باستانی شرقی، برای قرار دادن هر وسیله در جای صحیح خود) بهره برده است. سقف فرودگاه پکن حالتی کاملا آیرودینامیک (طریقه حرکت هوا در اطراف چیزها) داشته و از شکلی اژدهاگونه برخوردار است. استفاده از رنگ و نمادهای سنتی قرمز و طلایی چین در ساخت این فرودگاه که جزء مجللترین فرودگاه های دنیا است مورد توجه قرار گرفته است. این ترمینال از چشماندازی زیبا و سقفی واحد بهره میبرد. نورگیرهای خطی نیز به خوبی از نور روز استفاده کرده و مسافران با عبور از این ساختمان شاهد تغییر رنگ از قرمز به زرد خواهند بود.
منبع: سایت ستاره