اسباب بازی های مناسب برای کودکان زیر یک سال

در ادامه لیستی از بهترین اسباب بازی برای کودکان زیر یک سال برای شما تهیه کرده است.
يکشنبه، 3 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اسباب بازی های مناسب برای کودکان زیر یک سال
نوزادان هر روز مهارت‌های جدیدی از راه بازی‌های کودکانه یاد می‌گیرند، زیرا انگیزه زیادی برای برقراری ارتباط با افراد و محیط دارند. بهترین اسباب بازی برای کودکان زیر یک سال وسیله‌ای است که به او کمک کند تا تمرکز، هماهنگی دست و چشم و مهارت‌های حرکتی‌اش (برای غلتیدن و خزیدن) را بهبود بخشد. بسیاری از اسباب بازی ها نوزاد را به هیجان می‌آورند و او را تشویق می‌کنند تا اولین آوا‌ها و واژگان را به زبان بیاورد.


اسباب بازی برای کودکان زیر یک سال

۱. تشک بازی

تشک بازی کودک را تشویق می‌کند تا به اسباب بازی‌هایی که بالای سرش آویزان شده‌اند، دست بزند، آن‌ها را بگیرد و تکان بدهد. از عروسک‌های کوچک، جغجغه، آینه و اسباب بازی‌های موزیکال در تشک‌های بازی استفاده می‌شود. این اسباب بازی‌ها برای کودک جذابیت خاصی دارند و برای جلب توجه او صدا تولید می‌کنند.


۲. جغجغه و دندان گیر

اولین شیوه بازی کودک، جستجو و اکتشاف است. کودک برای کشف و یادگیری از حواس خود استفاده می‌کند. بدین ترتیب او از دست ها، دهان و پا‌های خود برای کشف اجسام استفاده می‌کند. جغجغه و دندان گیر به دلیل داشتن اشکال، بافت‌ها و جنس‌های متفاوت برای کودکان جذابیت خاصی دارند.


۳. اسباب بازی حمام

فراموش نکنید که در حمام و هنگام بازی کودکان در آب نیز می‌تواند یادگیری اتفاق بیفتد. کودکان با فشار دادن اسباب بازی‌های خود برای خروج آب از آنها، عضلات خود را تقویت می‌کنند. برخی اسباب بازی‌های حمام به وان می‌چسبند و کودک برای جدا کردن آن‌ها بایستی قدرت دست خود را افزایش دهد.


۴. برج هوش یا حلقه هوش

کودکان دوست دارند اسباب بازی‌های خود را روی هم قرار دهند. قرار دادن حلقه‌ها در یک میله یا چیدن استوانه‌های رنگی روی هم برای کودکان هیجان انگیز است. کودکان با سعی و خطا، گذاشتن اجسام روی یکدیگر را یاد می‌گیرند. آن‌ها هم چنین به تفاوت اندازه اجسام دقت می‌کنند و یاد می‌گیرند چرا بزرگترین اسباب بازی در زیر و کوچکترین آن‌ها در بالای برج قرار می‌گیرد.


۵. بلوک‌های اسباب بازی

کودکان توانایی نگه داشتن بلوک‌های بزرگ، نرم و پارچه‌ای را با دو دست دارند. نوزادان در ابتدا نگه داشتن یک بلوک در دست را تمرین می‌کنند و یا آن را از دستی به دست دیگر می‌دهند. با رشد مهارت‌های حرکتی نوزاد، هنگامی که توانایی نشستن و بازی کردن پیدا می‌کند، کودک می‌تواند بلوک‌ها را بر روی یکدیگر قرار دهد و با آن‌ها یک برج کوچک بسازد. بلوک‌ها در جنس‌ها و اندازه‌های مختلف موجود هستند.


۶. نینی لای لای

نینی لای لای برای پدر و مادر‌هایی که نوزاد کولیکی و بی قرار دارند، وسیله‌ای نجات بخش است. هنگامی که کودک در آن تاب می‌خورد، می‌تواند با اسباب بازی‌های چرخان بازی کند یا به صدای محیط و یا لالایی گوش فرا دهد.


۷. عروسک‌های آموزشی پشمالو

گزینه دیگر عروسک‌های حیوانات پشمالو و نرمی هستند که فرصت یادگیری برای کودک را فراهم می‌کنند. این اسباب بازی‌ها برای آموزش رنگ‌ها، واژگان و حیوانات برای کودکان طراحی شده‌اند. این عروسک‌ها آواز‌های کودکانه و لالایی نیز می‌خوانند. برخی از آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابلیت گفتن نام کودک را نیز دارند.


۸. اسباب بازی‌های علت و معلولی

کودکان با توجه به روابط علت و معلولی، حل کردن مسایل را یاد می‌گیرند. بدین معنی که وقتی دکمه‌ای را فشار می‌دهند، یک رشته را می‌کشند یا نطقه خاصی از یک اسباب بازی را لمس می‌کنند، پاسخ یا واکنشی دریافت خواهند کرد. این پاسخ ممکن است به صورت چشمک زدن یا شنیدن آهنگ یا صدای خاصی باشد.


۹. بازی با توپ

کودکان عاشق بازی با توپ هستند. آن‌ها دوست دارند برای مدت‌ها توپ پرتاب کنند و بگیرند. بسیاری از اسباب بازی‌ها بخشی برای ورود توپ دارند. بدین ترتیب که توپ وارد سرسر‌ه‌های کوچکی شده و از سمتی دیگر خارج می‌شود.


۱۰. اسباب بازی‌های موزیکال

تماشای بازی کودکان با اسباب بازی‌های صدادار و موزیکال، واقعا لذت بخش است. آن‌ها نه تنها عاشق رقصیدن با آهنگ‌ها هستند، بلکه دوست دارند دکمه‌ها را فشار داده و با تکان دادن اسباب بازی‌ها صدای آن‌ها را در بیاورند.


۱۱. کتاب‌های پارچه‌ای

باور کنید یا نه، نوزادان هنگامی که والدین، پدربزرگ و مادربزرگ، پرستار و خواهر و برادرشان برایشان کتاب بخوانند، صحبت کردن یاد می‌گیرند. آن‌ها همچنین یاد می‌گیرند که چگونه صفحات کتاب را ورق بزنند و به تصاویر با انگشت اشاره کنند. کتاب‌های پارچه‌ای به راحتی شسته شده و تمیز می‌شوند.


۱۲. واکر و روروئک

برخی متخصصان توصیه می‌کنند که کودکان را تشویق کنید تا در هنگام بازی بایستند و وزن خود را روی پاهایشان تحمل کنند. استفاده از واکر و روروئک در اواخر یکسالگی کودک توصیه می‌شود.


۱۳. آویز‌های چرخان

آویز‌های چرخان برای کودک بسیار سرگرم کننده‌اند. استفاده از آویز چرخان بالای تخت نوزاد او را سرگرم می‌کند و چرخش آهنگین آن، او را به خواب می‌برد. به ویژه برای کودکانی که می‌خواهید یاد بگیرند که خودشان به خواب روند، این وسایل کمک بزرگی به خوابیدن آن‌ها می‌کنند. این آویز‌ها معمولا دارای آهنگ‌های کودکانه، لالایی و صدای سفید برای خواباندن نوزادان هستند.


۱۴. عروسک‌های پولیشی

هنگامی که کودک مستقل خوابیدن را می‌آموزد، نیاز دارد تا با یک شی نرم مانند پتو یا عروسک‌های پولیشی احساس امنیت کند. عروسک‌های پولیشی نرم و کوچک بهترین گزینه برای کودکانی هستند که مستقل می‌خوابند.


منبع: سایت ستاره


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما