دلایل حذف تلگرام فارسی از گوگل پلی

نسخه‌های فارسی تلگرام در حالی پس از فیلترینگ این پیام‌رسان مشغول فعالیت بودند که ظاهرا اکنون گوگل‌پلی به دلایل امنیتی این برنامه‌ها را از فروشگاه خود حذف کرده است. در ادامه توضیحات بیشتری درباره حذف تلگرام فارسی از گوگل پلی داده شده است.
يکشنبه، 12 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دلایل حذف تلگرام فارسی از گوگل پلی

حذف نسخه های فارسی تلگرام

تلگرام در ایران در دی ماه سال 1396 به صورت موقت فیلتر شد و پس از آن در 10 اردیبهشت سال 1397 تا اکنون که این مطلب ارائه می شود، هم چنان فیلتر شده است.

در این فاصله پیام رسان های دیگری چون واتساپ و ایمو رشد قابل توجهی داشتند اما هم چنان تلگرام توانسته است بیشترین سطح کاربران را به خود اختصاص دهد.

اما در روند امنیتی جدید از سوی گوگل پلی، نسخه های فارسی تلگرام از دسترس خارج شدند.یکی از ویژگی های تلگرام متن باز بودن آن است.

این اپلیکیشن قابلیتی دارد که می توان به راحتی برنامه ای جدید روی آن نوشت و آن را برای اهداف خود تغییر داد.

به نظر می رسد که نسخه های فارسی که با استفاده از API های تلگرام نوشته شده‌ اند، چنین قابلیتی وجود دارد و این اپلیکیشن‌ ها، ابتدا کپی پیام‌ های شما را نگه می‌ دارند و با انجام پردازش، آن را به تلگرام می‌فرستند و دلیل اعمال مسدودیت یا همان حذف برخی از کانال‌ها در این پیام‌ رسان‌ها هم همین است.

در حالی که تا پیش از فیلتر شدن تلگرام، این پیام‌رسان حدود ۴۰ میلیون کاربر داشت، با گذشت چند ماه از فیلتر آن، کاربران بین تلگرام با فیلترشکن، پیام‌ رسان‌های داخلی و نسخه‌ های فارسی‌ شده تلگرام تقسیم شدند.

هاتگرام و تلگرام طلایی اگرچه تفاوت‌ هایی با نسخه اصلی تلگرام داشتند و در برخی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور می‌ کرد، اما شاید مهم‌ ترین تفاوتی که با پیام‌ رسان‌های کاملاً بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود.

قابل ذکر است که موضوع موجب واکنش برخی از مسؤولان شد؛ تا جایی که عبدالصمد خرم‌آبادی – معاون سابق دادستان کل کشور در امور فضای مجازی- نسخه‌های فارسی تلگرام را به‌جای پیام‌ رسان، فیلترشکن‌ هایی دانست که مانع از مهاجرت کامل کاربران به پیام‌ رسان‌های بومی شده‌ اند.

پس از آن سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مرکز ملی فضای مجازی- مرداد سال گذشته از بومی شدن این نسخه‌ ها خبر داد و درباره حمایت از هاتگرام و طلاگرام گفت:

“از همان ابتدا که سیاست خروج از انحصار تلگرام را داشتیم، برای دوران گذار، پذیرفتیم که تلگرام‌های نسخه فارسی چند ماهی فعال باشد. با آخرین مهلتی که به آن‌ها دادیم، تا ۱۵ شهریور باید به یک پیام‌رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند.

اما در حالی که با گذشت چند ماه، خبری از استقلال این پیام‌ رسان‌ها یا مسدود شدن آن‌ها نشد، فیروزآبادی با بیان اینکه به دلایل زیادی امروز شاهدیم پیام‌ رسان‌های داخلی نتوانسته‌ اند به خوبی عمل کنند، گفت:

“به‌ دلیل شرایط تحریم و استدلال‌ هایی که نسخه‌های فارسی مطرح کردند، مهلت آن‌ها را تا پایان آذرماه تمدید کرده و امیدواریم تا آن زمان بتوانند مستقل از شبکه فعالیت کنند.

با وجود این، در ماه‌های گذشته خبر جدیدی از تصمیم‌ گیری درباره وضعیت این نسخه‌ های فارسی نشد؛ تا جایی که در روزهای گذشته خبر از حذف این پیام‌ رسان‌ها از مارکت آنلاین گوگل‌ پلی منتشر شد و به نظر می‌ رسید گوگل تصمیم گرفته به دلایل امنیتی نسخه‌های فارسی تلگرام را حذف کند و این موضوع باعث شده این اپلیکیشن‌ها در گوشی‌هایی که آنتی‌ویروس دارند، از کار بیفتند.
 
حذف تلگرام فارسی از گوگل پلی به دلایل امنیتی
با این حال محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات -در توئیتر خود درباره این موضوع نوشت: برای حق‌الناس⁩ در دی ۹۶ گفتیم «همه» پوسته‌های فارسی تلگرام فاقد امنیت‌اند و البته بر اساس جمع‌ بندی مرکز ملی فضای‌ مجازی عمل کردیم. اکنون ۱۲۷ پوسته غیررسمی در کشور هست. باحذف دو تا از آن‌ها، باید دید مدعیان داخلی و خارجی از بقیه و محل تأمین بودجه آن‌ها خواهند گفت یا روزه سکوت خواهند گرفت؟

بنابراین با مهلت‌ های چندباره که به پیام‌ رسان‌های فارسی‌شده تلگرام داده شده بود، اگرچه این نسخه‌ ها تا کنون در حال فعالیت بودند و خبری از مسدود شدن آن‌ها نبود، اما با تصمیم‌ گیری برای حذف این اپلیکیشن‌ ها از گوگل‌ پلی، باید دید تصمیم بعدی برای ادامه فعالیت آنها چیست.

البته پس از این‌که نسخه‌های فارسی تلگرام از گوگل‌ پلی حذف شده، برخی از کانال‌های تلگرامی به کاربران توصیه کردند که برای ادامه‌ی فعالیت اپلیکیشن‌ هایی مانند هاتگرام و تلگرام، آنتی‌ ویروس خود را غیرفعال کنند؛ در حالی که به اعتقاد برخی کارشناسان، به نظر نمی‌ رسد غیرفعال کردن سپرهای محافظتی در برابر ویروس‌ها و باج افزارها راه‌ حل منطقی و مناسبی باشد.


منبع: سایت نظارت بر خانواده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما