۱- در کرهی جنوبی، مسنترین فرد جمع، اول از همه غذا میخورد
در کرهی جنوبی، فرقی نمیکند که چقدر گرسنه باشید، شما نمیتوانید غذایتان را قبل از مسنترین فرد حاضر در جمع شروع کنید. علاوه بر این، اگر نوشیدنیای بخواهید بخورید، باید از نفر کناری تان بخواهید که برایتان نوشیدنی بریزد. خودتان نمیتوانید این کار را انجام دهید. کره ایها لیوان یکدیگر را پر میکنند.
۲- در تایلند نمیتوانید به سر دیگران دست بزنید
تایلندیها تقریباً همیشه لبخند به لب دارند که مثبت اندیشی آنها را نشان میدهد. با این حال، رفتاری که در بیشتر کشورها عادی محسوب میشود، میتواند تایلندیها را فوراً به هم بریزد. در تایلند شما نمیتوانید سر کسی را لمس کنید. البته مسأله بر سر موها نیست، بلکه مردم تایلند اعتقاد دارند سر محل قرارگیری روح انسان است.
۳- در تبت زبان درازی ایرادی ندارد
در بیشتر کشورها اگر زبان تان را به دیگران نشان دهید، فکر خوبی در موردتان نمیکنند. اما در هند، این حرکت نشان دهندهی عصبانیت است. در تبت هم از این حرکت برای ابراز احترام و همینطور برای سلام کردن استفاده میشود. گفته میشود، ریشهی این سنت به این اعتقاد برمی گردد که شیطان زبان سیاه رنگی دارد؛ بنابراین تبتیها زبان خود را نشان میدهند تا بگویند که «ما جزء شیاطین نیستیم.»
۴- در ایتالیا میتوانید گل سوسن هدیه بدهید، اما در فرانسه نه
تقریباً در همهی کشورها گل دادن را امر پسندیدهای میدانند. اما همین مسألهی به ظاهر ساده هم ریزه کاریهایی دارد که باید بیشتر از آن بدانید. برای مثال، در فرانسه، گلهای سوسن و داوودی را گل مراسم عزا میدانند. گل داوودی در ایتالیا هم همین مسأله را دارد، چون از این گل فقط در مراسم عزا استفاده میشود. اما سوسن گل محبوب ایتالیاییها است، چون گل ملی کشورشان محسوب میشود.
۵- در اتریش میتوانید رستوران را بدون پرداخت صورتحساب ترک کنید
در بسیاری از کشورها، انعام جزئی از صورتحساب مشتریان است. این مسأله در مورد کشورهای جمهوری چک، فرانسه، مجارستان و اسپانیا صدق میکند. به طور متوسط، انعام، ۱۰ تا ۱۵ درصد از صورتحساب را تشکیل میدهد. با این حال، همهی کشورهای اتحادیهی اروپا اینگونه نیستند. در اتریش، انعام فقط به پیشخدمتهایی تعلق میگیرد که کار خود را به خوبی انجام میدهند. یک قانون نانوشته هم در اتریش وجود دارد، اگر یک مشتری سه بار خواسته باشد که صورتحسابش را برایش بیاورند، اما این کار را انجام نداده باشند، او میتواند بدون پرداخت هزینه، رستوران را ترک کند.
۶- در مجارستان «کلم پیچ» نوعی تعریف و در چین «غاز» نشانهی تحسین کردن است
یکی از جالبترین نکاتی که در فرهنگ کشورهای مختلف وجود دارد، نحوهی خطاب کردن آنها به دیگران است. اگر در حال قدم زدن در مجارستان بودید و کسی شما را «کلم پیچ» یا «حشرهی کوچک» خطاب کرد، عصبانی نشوید. آن شخص قصد مسخره کردن تان را نداشته، بلکه این کلمات در مجارستان در واقع نوعی تعریف محسوب میشوند.در بسیاری از کشورها، روشهای عجیبی برای تعریف کردن آدمها از یکدیگر وجود دارد. برای مثال، در چین، وقتی میخواهند به کسی بگویند که زیبا است، میگویند «ماهی شناکنان، غازها شیرجه زنان» (Diving fish, swooping geese). هلندیها برای این منظور از واژهی «خرده نان» (Breadcrumb) استفاده میکنند. در ژاپن هم «تخم مرغ چشم دار» (Egg with eyes) اصطلاحی است که برای افراد جذاب استفاده میشود و به صورت بیضی شکل آنها اشاره دارد.
۷- چینیها قبل از قبول کردن یک هدیه، سه بار آن را رد میکنند
البته دلیلش این نیست که آن هدیه را نمیخواهند، بلکه آنها از این طریق، فروتنی و خوش رفتاری خود را ابراز میکنند. ازطرفی دیگر، شما به چینیها هر هدیهای میتوانید بدهید جز وسایل تیز و برنده مثل چاقو (چون نشانهی پایان رابطه میدانند)، ساعت (چون معتقدند زمان پایان زندگی را نشان میدهد) و دستمال (چون طبق باورهای خرافی آن را با گریههای مراسم عزا مرتبط میدانند).
۸- در عربستان سعودی، مردها برای سلام کردن، بینی شان را به یکدیگر میمالند
در عربستان سعودی و امارات متحدهی عربی، مردها به جای دست دادن، وقتی به یکدیگر میرسند، بینی خود را به یکدیگر میمالند. یک روش نامتعارف دیگری هم برای سلام کردن در هند وجود دارد. مردان هندی در حالی که کف دست هایشان را به یکدیگر میفشارند، در مقابل یکدیگر خم میشوند. در فرانسه هم هر منطقهای رسم و رسوم خاص خودش را دارد. تعداد بوسههای هنگام سلام و احوالپرسی در مناطق مختلف فرانسه، متفاوت است: در پاریس، مردم دو بار یکدیگر را میبوسند و در شهر کورسیکا پنج بار.
۹- در ژاپن به معنای پول، در فرانسه به معنای صفر
حرکت معروفی که به معنای اوکی (OK) انجام میشود را در ژاپن به معنای پول و در فرانسه به معنای صفر میدانند؛ بنابراین با همین حرکت ساده هم میتوانید به یک فرانسوی توهین کنید، چون با این کار به او میگویید که هیچی نیست! در ایتالیا هم حرکت معروفی که به ژانر راک اند رول اشاره دارد، توهین آمیز محسوب میشود، چون به معنای خیانتکار بودن زن یک مرد است.
۱۰- در شیلی، نمیتوانید با دست غذا بخورید
اگر روزی قصد سفر به کشور شیلی را داشتید، این اصل ساده را به خاطر داشته باشید: هیچ غذایی را با دست نخورید. در این کشور، بیشتر از هر کشور دیگری در آمریکای جنوبی، به آداب غذا خوردن اهمیت داده میشود. بنابراین، باید برای خوردن هر غذایی، حتی همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده، حتماً از ظرف و کارد و چنگال استفاده کنید.
۱۱- مکزیکیها سر وقت رسیدن را دور از ادب میدانند
برای یک مکزیکی فرقی نمیکند جایی که باید برود یک جلسهی کاری است یا یک مهمانی دوستانه، او در هر صورت دیر خواهد رسید. مکزیکیها سر وقت رسیدن را دور از ادب میدانند. این سنت ملی یک توضیح بسیار ساده دارد: این کشور تا مدتها مشکلات زیادی در بخش حمل و نقل عمومی داشت، به همین دلیل دیر کردن برای مکزیکیها تبدیل به یک عادت شده است.
۱۲- در چین، نباید ماهی درون بشقابتان را برگردانید
هنگام خوردن ماهی، وقتی یک طرف آن را تمام میکنیم، منطقی است که ماهی را برگردانیم و شروع به خوردن طرف دیگرش کنیم. اما چینیها معتقدند که این کار بد شانسی میآورد. مردم محلی، به ویژه در جنوب چین و هنگ کنگ، این اعتقاد را دارند. کسانی که خیلی خرافاتی هستند، اصلاً به سمت دیگر ماهی دست نمیزنند. بقیه هم استخوانها را جدا میکنند تا بدون برگرداندن ماهی، به طرف دیگرش برسند.منبع: سایت برترینها