دیوار سبز از کجا آمد؟
جالب است بدانید اولین دیوار سبز در سال ۱۹۳۸ شکل گرفت و فردی به نام پروفسور استنلی هارت وایت از دانشگاه ایلینویز، موضوع سیستم و ساختار ساختمانی حامل نباتات را مطرح کرد. وایت با کمک تصاویر و دادهها، نوعی تکنولوژی و هنر جدید را به کار گرفت و فرمی جدید از باغ را کشف کرد که بعدها به عنوان دیوار سبز و یا باغ عمودی مشهور شد. با این حال طراحی دیوار سبز تا پیش از آن که او از دنیا برود آن چنان که باید شناخته نشد. مدل دیوار سبز زیاد و متنوع است. برای اطلاعات بیشتر در مورد دیوار سبز با ما همراه باشید.
مزایای طراحی دیوار سبز
علاوه بر زیبایی که به نمای ساختمان بخشیده میشود میتوان به مزیتهای دیگر آن هم اشاره کرد. پوشش گیاهی دیوار در فصل تابستان میتواند گرمای نور خورشید را به خود جذب کند و همین مسئله نیز میتواند باعث خنکتر شدن هوا و کاهش دمای محیط گردد. علاوه بر این، این گیاهان میتوانند بر روی زمین سایه ایجاد کنند و هم چنین به عنوان یک عامل تهویه و خنک کننده هوا عمل کند.از مزایای طراحی دیوار سبز در فصل تابستان نیز میتوان به این موضوع اشاره کرد که این گیاهان مقداری هوا را در میان شاخه و برگهای خود نگه میدارند و همین هوا میتواند مانند یک عایق حرارتی عمل کند، چراکه میتواند اتلاف گرما و انرژی را کاهش داده و از نفوذ سرما نیز جلوگیری کنند.
در کنار این موضوع میتوان گفت که وجود دیوار سبز بر نمای ساختمان علاوه بر اینکه سازه بنا را حفظ میکند باعث بالاتر رفتن ارزش ساختمان نیز میشود. طراحی این دیوار در فضاهای بستهای مثل منزل میتواند باعث کاهش آلودگی نیز بشود، چراکه برگ گیاهان میتوانند گرد و غبار و سایر آلایندههای محیط را جذب کند. علاوه بر این باید گفت که وجود دیوار سبز در منزل میتواند به کاهش آلودگی صوتی در محیط نیز کمک شایانی کند.
گیاهان مناسب طراحی دیوار سبز
وقتی از دیوار سبز سخن میگوییم منظورمان دیواری است که با گیاه پوشیده شده است. چنین جایی بی شباهت به بهشت نخواهد بود! برای آنکه طراحی دیوار سبز به درستی صورت بگیرد باید در انتخاب گیاهان آن توجه بسیاری داشت. مهمترین نکته در این زمینه انتخاب گیاهانی است که با اقلیم و شرایط محیطی آن فضا سازگاری کافی را داشته باشند. نکته مهم در این مورد آن است که شما نباید انتظار داشته باشید که گیاهان دیوار سبز شما مانند باغچههایی که بر روی زمین قرار دارند باشند! این گیاهان باید مقاوم و مستقلتر از سایر گیاهان باغچهای و گلدانی باشند. به همین دلیل باید به سراغ گیاهانی برویم که مقاومت بیشتری به خشکی و کم آبی داشته باشند؛ بنابراین در این میان میتوان به ساکولنتها و کاکتوسها اشاره کرد.در نهایت توصیه ما این است که برای انتخاب گیاهان دیوار سبز خود به سراغ گزینههایی بروید که از نظر شیوه نگهداری به نسبت با یکدیگر مشابه هستند.
نگهداری از دیوار سبز
وقتی صحبت از مقاومت گیاهان در طراحی دیوار سبز میشود نباید چنین برداشتی را داشت که این گیاهان را باید به حال خود رها کرد! باغچه عمودی شما طبیعتا باید بر حسب نوع گیاهی که دارد در فضایی قرار بگیرد که نور مورد نیاز خود را دریافت کرده و هم چنین به میزان لازم نیز آبیاری شود. پیشنهاد ما این است که در حیاط و یا نمای خارجی ساختمان از آبیاری قطرهای استفاده کنید و در فضای داخلی منزل نیز آبیاری دستی را به کار بگیرید، چراکه وجود لولههای آب میتواند زیبایی این باغچههای عمودی را کاهش دهد.
انواع دیوار سبز
برای طراحی دیوار سبز راههای مختلفی وجود دارد که توسط آنها میتوان باغهای عمودی را بنا کرد. یکی از شیوههای معمول و رایجی که برای طراحی دیوار سبز مورد استفاده قرار میگیرد گلدانهایی است که به صورت ردیفی در کنار هم قرار میگیرند و به شکل صفحهای چیدمان میشوند که هرکدام از گیاهان آنها در یک حفره قرار میگیرد. در این رابطه باید بگوییم که بهتر است برای گلدانهای خود از الیاف کنف مانند استفاده کنید که آب بیشتری را جذب میکنند و آن را به مراتب به میزان مناسب و خوبی به گیاهان منتقل میکنند.
طراحی در فضاهای کوچک
جالب است بدانید که دیوار سبز میتواند در منزل شما مانند یک تابلوی بزرگ هنری به چشم بیاید. در این مورد باید بگوییم که اگر عاشق گل و گیاه نیستید بهتر است اصلا به دیوار سبز فکر هم نکنید! اگر عاشق گل و گیاه هستید و در خانهای زندگی میکنید که ابعاد کمی دارد به احتمال زیاد بیخیال نگهداری از گلدان شده اید و فکر میکنید نمیتوانید از گلدانهای بزرگ نگهداری کنید. در این زمان است که دیوار سبز به کمک شما میآید. شما میتوانید زمین را رها کنید و توجه خود را به دیوار و ارتفاعات مختص کنید. قطعا وجود دیوار سبز در منازل کوچک انتخابی هوشمندانه و مناسب است و شما را در بهترین حالت به مقصودتان میرساند.
بدانید و آگاه باشید
اگر تصمیم دارید که از طراحی دیوار سبز در منزل خود استفاده کنید حتما باید در انتخاب گیاهان خود به سراغ گیاهان آپارتمانی بروید تا در شرایط آپارتمان و فضای بسته سلامت و مقاومت خود را حفظ کند. علاوه بر این بهتر است به سراغ گونههایی از گیاهان بروید که رشد بسیاری ندارند و گیاهان کوچکتر با رشد کمتر هستند. این موضوع باعث میشود که هرس در آنها به حداقل برسد. باید توجه داشت گیاهان مناسب برای دیوار سبز متفاوت است و شرایط نگهداری خاص خود را دارند.منبع: سایت ستاره