با مزیت ها و خواص گوشت کبک آشنا شوید

گوشت کبک مزه متفاوتی دارد. بهتر است روش های خاصی برای طبخ و مصرف گوشت کبک مورد استفاده قرار دهید تا از خواص گوشت کبک به طور کامل بهره ببرید. در این مطلب شما را با فواید گوشت کبک آشنا می کنیم.
دوشنبه، 23 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
با مزیت ها و خواص گوشت کبک آشنا شوید
گوشت کبک از گوشتهای بسیار لذیذ و سودمند است. گرچه دسترسی به این گوشت برای همه افراد جامعه آسان نبوده و میسر نیست، لیکن خواص بیشمار آن ما را بر آن داشت تا شما را با خواص گوشت این پرنده آشنا کنیم. گوشت کبک با طبیعت گرم، چربی پایین و پروتئین بالا برای همگان از کودک و خردسال تا شخص سالمند مفید بوده و سلامت بخش است. از خواص گوشت کبک در طب سنتی برای درمان بیماری‌هایی هم چون ضعف اعصاب و درد مفاصل استفاده می شود.


ویژگی‌های گوشت کبک

کبک از خانواده ماکیان با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری است. گوشت کبک معمولا جزو غذاهای لوکس محسوب می‌ شود و قیمت بالا و مخصوص به خود دارد. گوشت این پرنده، به علت داشتن جنب و جوش های فراوان از لحاظ لذیذی از گوشت مرغ ، شترمرغ و بوقلمون بالاتر و خوش طعمتر می‌باشد. حدود 7 الی 10 درصد پروتئین بیشتری دارد و بسیار گوشت خوب و قابل استفاده‌ای بوده، جذب بسیار عالی مواد غذایی این گوشت توسط بدن امکان‌پذیر است .


خواص گوشت کبک (طبیعت و خواص درمانی)

مزاج گوشت کبک گرم و خشک است. به‌طورکلی، طبع پرندگان کوچک‌تر همانند خواص گوشت کبوتر که دارای تحرک بیشتر و سریع‌تر هستند، به سمت گرمی و خشکی بیشتری است، اما خارج از اعتدال نبوده و مورد توصیه طب سنتی و بسیار مفید برای انسان است. بسیار لطیف و سریع الهضم است و غذاییت نسبتا زیادی دارد. برخی از خواص گوشت کبک به شرح زیر می باشد:

گوشت به دلیل چربی و کلسترول بسیار پایین از خطر بروزبیماری‌های قلبی عروقیپیشگیری کرده و به دلیل غنی بودن ازپتاسیم، مصرف به اندازه‌ آن برای افراد بافشار خون بالامانعی ندارد.

مصرف گوشت کبک در تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی موثر است.

گوشت کبک می تواند از ابتلا به بسیاری عفونت‌های تنفسی پیشگیری کند.

از خواص گوشت کبک در طب سنتی اسلامی کمک به قطع تب است. در این زمینه از امام موسی کاظم (ع) روایت شده است، گوشت کبک ساق را محکم می کند و تب را می برد.

از خواص گوشت کبک در بیشتر مناطق دنیا برای برطرف نمودن مشکلات و ناراحتی های عصبی، ضعف اعصاب و بیخوابی استفاده می شود.

از مهمترین خواص گوشت کبک، تولید کمتر اسید اوریک در بدن است، از این رو فعالیت کلیه‌ها را افزون می سازد و به دفع سموم بدن یاری فراوان می رساند.

مصرف گوشت کبک برای تقویت حافظه مفید است و در رفع ضعف عمومی بدن موثر می باشد.

استفاده از خواص گوشت کبک برای افرادی که در دوره نقاهت بیماریها هستند، بسیار مفید است.

جالب است بدانید علاوه برگوشت کبک، مغز سر، جگر خام، زهره، بیضه و… این پرنده در درمان بیماری‌هایی هم چون یرقان، صرع، تقویت چشم و حافظه، لاغری و… کاربرد درمانی و دارویی دارد.


ارزش غذایی گوشت کبک

وجود مقادیر زیاد مواد معدنی در گوشت کبک، نشان دهنده ارزش غذایی بالای آن می باشد. مقدار پتاسیم گوشت کبک زیاد بوده و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و مقدار کمی گوگرد آن می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. در 100 گرم گوشت کبک 158 کالری انرژی نهفته است. البته از لحاظ آهن گوشت کبک، فقیر است و در مقایسه با خواص گوشت شترمرغ و حتی مرغ، آهن کمتری دارد. همچنین لازم به توضیح است عناصر غذایی موجود در گوشت کبک این قابلیت را دارد که به خوبی جذب بدن گردد و به همین جهت در تامین مواد مورد نیاز بدن بسیار کارا است.


مضرات و موارد احتیاطی در مورد مصرف گوشت کبک

میزان چربی و کلسترول گوشت کبک کمتر از گوشت مرغ است، اما به هر حال، مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون نمی شود، چون این گوشت‌ها منبع چربی های اشباع هستند، بنابراین افراد دچار چربی خون بالا، بایستی از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.

زیاده‌روی در مصرف گوشت کبک، در افراد گرم مزاج و هوای گرم و شهرهای گرمسیر چندان مناسب نیست، همچنین لازم به ذکر است مصلح آن در این شرایط سکنجبین و ترشیها است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما